4 نوع خلاقیتی که مدیران سازمان ها به آن احتیاج دارند

Creativity-Head
واحد دیجیتال مارکتینگ کسرا
1401/12/22

خلاقیت و نوآوری را می توان تفکر و بینشی اصیل و درونی دانست که وجود آن همیشه تازه و بدیع است.

خلاقیت و نوآوری خصوصا خلاقیت مدیران را می توان تفکر و بینشی اصیل و درونی دانست که وجود آن همیشه تازه و بدیع است. برخی افراد خوش شانس به طور طبیعی با خلاقیتی که در ذاتشان است به دنیا می آیند. و برخی دیگر نیز بر اثر تشویق دیگران و همچنین قرار گرفتن در موقعیت های مناسب به تفکر خلاقانه روی می آورند. اما این همه ماجرا نیست بخش اعظم خلاقیت و تفکر خلاقانه  را می توان. با بهره مندی از برخی استراتژی های مناسب به وجود آورد و ارتقاء بخشید. بنابراین اگر به دلایلی فکر می کنید که انسان خلاقی نیستید. همین تصور منفی نه تنها خلاقیت شما را سرکوب می کند. بلکه باعث عدم پیشرفت شما نیز می شود.

خلاقیت یعنی به کارگیری توانایی های ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید. تداوم حیات سازمان ها به بازسازی آنها بستگی دارد بازسازی سازمان ها از طریق هماهنگ کردن اهداف با وضعیت روز و اصلاح و بهبود روش های حصول این اهداف انجام می شود.

چه کسی نوآوری می کند؟ هر انسان مدیر یا غیر مدیری از استعداد برخوردار است، بنابراین نباید آن را فقط در انحصار مدیران خاصی باشد زیرا آنچه که محکم تر از وجود استعداد خلاقیت است جلوگیری از عوامل بازدارنده ظهور آن است که در صورت آزاد سازی ذهن از پیش فرض ها و الگو های زنجیرهای ذهنی در مدت کوتاهی توان به کارگیری فکر های نو در عمل را می توان دو برابر افزایش داد. امروزه در سازمان های نیاز به وجود انواع ابداع ها وجود دارد و می توان چهار نوع خلاقیت را از یکدیگر بازشناخت: خلاقیت عملی، خلاقیت ذهنی، خلاقیت هنری و خلاقیت غیرکلامی.

4 نوع خلاقیت برای مدیران
۴ نوع خلاقیتی که مدیران سازمان ها به آن احتیاج دارند

خلاقیت عملی و خلاقیت مدیران

امروزه بیشتر به مهندسانی نیاز داریم که به جای دانش فنی دارای فکری خلاق باشند. مدیران موفق بسیاری هستند که علت توفیقشان تفکر به صورت غیر سنتی است. به اطراف خود نگاه کنید. آیا می توان به جای دستمال کاغذی از کالای جایگزینی استفاده کرد؟ آیا می توان برای جلوگیری از ناراحتی معده، داروها را از طریق پوست جذب بدن نمود؟ این گونه تفکر روشی است که در آنچه عملا وجود دارد و به کار می رود تردید می کنید و به فکر جایگزین بهتری برای آن می افتید. از این طریق به ورزش ذهنی بپردازید و قدرت عملی خود را پرورش دهید. در مورد آن چه که در حال حاضر وجود دارد تفکر کنید و به فکر راه های بهتر و جانشین های مطلوب تر باشید خلاقیت مدیران. 

خلاقیت عملی
خلاقیت عملی

خلاقیت ذهنی

به جرات می توان گفت امروزه هر مدیری نیازمند به ذهنی خلاق است، ذهنی که بتواند او را به ایده های جدید راهنمایی کند. برای موفقیت در تمامی زمینه های مدیریت باید از ذهنی بهره گرفت. به عنوان مثال در ارتباطات باید به طرق جدید بیاندیشیم. آیا نمی توان نشانه ها و علایم جدیدی وضع کرد که انتقال اطلاعات را سهل تر و ساده تر سازد؟ آیا اکنون زمان آن فرا نرسیده است که همان تحولی که ریاضیات جدید را به وجود آورد در سایر زمینه ها نیز ایجاد گردد.

خلاقیت هنری مدیران

مهم نیست که در چه سازمانی به مدیریت اشتغال دارید و در چه زمینه ای کاری می کنید، هنر به عنوان یکی از ارکان اصلی زندگی آدم در کار و حرفه شما جایگاهی والا دارد. موسیقی ، شعر ، نقاشی و سایر هنرها ریشه در روح انسان دارند و باعث تلطیف روان او می شوند. جنبه های مختلف هنری را می توان در کار تبلور داد و به گونه ای مؤثر از آنها بهره گرفت. هنری تنها در معماری ساختمان و نقاشی و … به کار نمی آید، بلکه در طراحی صنعتی و فنی نیز کاربرد دارد. یکی از کارخانه هایی که به موتورهای مولد نیرو اشتغال دارد از نظر هنری تلاش بسیار کرده است تا شکل و ابعاد موتورها از زیبایی و توازن برخوردار باشد و بتواند در ذهن خریدار تصویر زیبا و دلنشینی را از یک مولد پرقدرت تداعی کند.

خلاقیت هنری
خلاقیت ذهنی

خلاقیت غیرکلامی مدیران

اگر بزرگسالان نیز می توانستند چون کودکان به تخیلات آزاد بپردازند و اندیشه خود را در دنیای خیالات به جولان و پرواز در آورند؛ شاید دنیا به گونه ای دیگر توسعه می یافت. در سازمان گاهی لازم است انسان خود را از قید و بند تفکر سنتی و استدلالی رها سازد و به خیال پردازی مشغول شود . امروزه سازمان ها به خیال پردازی علمی و خلاق نیاز دارند تا بتوانند در عرصه رقابت پیشتاز باشند.

 

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم