RFID چیست؟ آشنایی با تکنولوژی RFID

تکنولوژی RFID

به طور کلی به همه سیستم هایی که قادر به تشخیص یا خواندن اطلاعات کالاها یا افراد باشند، سیستم شناسایی (Identification System) می گویند. علاوه بر این، سیستم شناسایی خودکار و نگهداری از داده ها (AIDC) روشی است که در آن نرم افزارها یا سخت افزارها قابلیت خواندن و تشخیص اطلاعات را بدون نیاز به فرد دیگر بر عهده دارند. تکنولوژی RIFD نیز برای خواندن نوشته ها و داده های مختلفی که روی کالاها درج می شود، از سیگنال های الکترونیکی و مغناطیسی استفاده می کند.

رشد و پیشرفت تکنولوژی امروزه با سرعتی پیش می رود که همه ما هر روز شاهد تغییرات زیادی در تکنولوژی هستیم. این تغییرات و به روز شدن تکنولوژی در سراسر دنیا به گونه ای است که حتی خود مردم هم برای استفاده از خدمات مختلف ترجیح می دهند از تکنولوژی های جدید و به روز استفاده کنند. یکی از کارآمدترین تکنولوژی هایی که امروزه از آن برای طراحی سیستم های مختلف برای صنایع و در خصوص سیستم حضور غیاب پرسنل استفاده می شود، تکنولوژی RFID است. RFID مخفف عبارت  Radio Frequency Identification به معنای فناوری رادیو شناسه یا سامانه شناسایی امواج رادیویی است.

این سامانه، یک سامانه بی سیم است که می تواند با استفاده از برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا یا کارت متصل شده، و به بازخوان (Reader) اطلاعات و داده ها را منتقل کند. در واقع به طور کلی می توان گفت این تکنولوژی از سیگنال های الکترومغناطیسی و الکترونیکی برای انتقال داده استفاده می کند. عملکرد این سیستم فوق العاده به گونه ای است که از آن برای صنایع و طراحی سیستم های مختلف استفاده می کنند. در صورتی که علاقه به یادگیری و آشنایی با تکنولوژی تکنولوژی RFID را دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با این تکنولوژی، کاربرد و مزایای آن آشنا شوید.

فهرست عناوین مقاله

تکنولوژی RFID چیست؟ 

برای این که بهتر با عملکرد تکنولوژی RFID آشنا شوید، بهتر است که در مورد سیستم های شناسایی بدانید. به طور کلی به همه سیستم هایی که قادر به تشخیص یا خواندن اطلاعات کالاها یا افراد باشند، سیستم شناسایی (Identification System) می گویند. علاوه بر این، سیستم شناسایی خودکار و نگهداری از داده ها (AIDC) روشی است که در آن نرم افزارها یا سخت افزارها قابلیت خواندن و تشخیص اطلاعات را بدون نیاز به فرد دیگر بر عهده دارند. تکنولوژی RIFD نیز برای خواندن نوشته ها و داده های مختلفی که روی کالاها درج می شود، از سیگنال های الکترونیکی و مغناطیسی استفاده می کند.

در واقع عملکرد اصلی این تکنولوژی به واسطه امواج رادیویی و به منظور حذف استفاده از انسان انجام می شود. اهمیت این موضوع به دلیل افزایش سرعت و روند خواندن و تشخیص اطلاعات و انتقال داده ها بدون دخالت انسان و بدون خطا است. چون امروزه در صنایع مختلف اطلاعات و داده های مختلف و زیادی وجود دارد که بین واحدهای مختلف سازمان انتقال داده می شود. علاوه بر این، همان طور که شما هم دیده اید، امروزه از این تکنولوژی در فروشگاه های زنجیره ای، برای شناسایی و ورود و خروج کالا و محصولات استفاده می شود.

ما در کسرا آماده ارائه مشاوره به شما هستیم

"" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

تاریخچه تکنولوژی RFID

شروع کار و طراحی روی سیستم تکنولوژی RFID از سال 1970 میلادی آغاز شد. سپس در سال 1972  Kriofsky و Kaplan یک مطلبی در مورد ساختار فرستنده- گیرنده کوپل القایی منتشر کردند. در ابتدا این سیستم برای شروع راه اندازی از سیم پیچی های مجزا برای دریافت توان و فرستادن سیگنال بازگشتی استفاده می کرد. سپس در سال 1979 میلادی Beigel یک راه حل جدید برای سخت افزار شناسایی ارائه کرد. بدین صورت که در آن دستگاه دو آنتن وجود داشت. پس از آن در تکنولوژی RFID تغییر و تحولات زیادی رخ داد و باعث به وجود آمدن یک نقطه عطف برای این تکنولوژی شد. پس از ان در سال 1979 از این تکنولوژی برای شناسایی حیوانات استفاده می کردند. پس از آن در سال 1987 از طریق این فناوری در ایالات متحده آمریکا، خودروها را برای پرداخت عوارض شناسایی می کردند.

علاوه بر این، بیشترین استفاده از این فناوری در سال 2000 میلادی به بعد در جنگ آمریکا علیه متحدان عراق برای شناسایی کردن کانتیرها مورد استفاده قرار گرفت. بنابراین می توان گفت این تکنولوژی یک تکنولوژی نوپا و جدید نیست. بلکه در طی سال های اخیر پس از گسترش فناوری در زمینه سیستم‌ های اطلاعاتی، و امکان طراحی و استفاده از ریز پردازنده ‌های قدرتمند و با قیمت مقرون به صرفه و ارزان می ‌توان با هزینه ‌های کم ‌تری RFID را مجددا با کیفیت بالاتر پیاده ‌سازی کرد.

تجهیزات تکنولوژی RFID

تجهیزات تکنولوژی RFID چیست؟ 

برای این که اطلاعات و داده های درج شده روی محصول و امکان انتقال آن به سیستم دیگری فراهم شود، به تجهیزات مختلفی نیاز است که در ادامه به معرفی این تجهیزات می پردازیم:

1) تگ RFID 

یکی از مهم ترین تگ های کاربردی در تکنولوژی آر اف آی دی، تگ آن است. وظیفه این تگ اختصاص دادن هویت منحصر به فرد به عناصر مورد نظر که قصد شناسایی کردن آن را دارید، است. در واقع این عنصر بسته به نوع فعالیت یک سازمان یا یک فروشگاه می توان شخص، دارایی یک سازمان یا یک کالا باشد. هر تگ RFID از یک چیپ الکترونیکی برای ذخیره کردن اطلاعات و ID و یک آنتن برای انتقال دادن و دریافت سیگنال ‌ها تشکیل می شود. هر چسب یا تگ تکنولوژی به دو دسته کلی زیر تقسیم می شود:

تگ فعال (Active): تگ ها (کارت های) فعال دارای منبع تغذیه داخلی هستند و برای تغذیه شدن از هر سیگنالی که پردازنده تولید می کند، استفاده می کنند. یکی از بهترین ویژگی های این تگ این است که در مقایسه با تگ های غیر فعال ، قابل اعتمادتر هستند. چون در آن ها میزان خطای کم تر و برد بیشتر است. در واقع بر اساس میزان توانایی و منبع تعذیه خود نسبت به تگ های غیر فعال میزان نیروی بیشتری را انتقال دهند.

تگ غیرفعال (passive): این نوع تگ ها باتری ندارند و انرژی لازم برای کار کردن و فعال کردن پردازنده و ارسال اطلاعات خود را از سیگنال دریافت می کنند. در واقع این سیگنال نیز انرژی خود را از آنتن Reader دریافت و تامین می کند. روند کار بدین صورت است که ابتدا Reader امواجی را به سمت تگ ارسال کرده و سپس پردازنده با دریافت انرژی این سیگنال بیدار می شود. سپس دستور دریافتنی که از طرف reader ارسال می شود را پردازش کرده و نتیجه را مجددا به reader مخابره می کند. بنابراین می توان گفت برد مخابراتی در این تگ های غیر فعال، کوتاه و محدود است. چون به طور کلی میزان برد تگ های passive چند سانتی متر تا چند متر است. در این نوع تگ، خواننده تگ می تواند هم فرستنده و هم گیرنده باشد.

تگ نیمه فعال (semi Passive): یکی از بهترین ویژگی تگ های نیمه فعال این است باتری داخلی دارند و عملکرد آن ها در پاسخ دهی بسیار سریع تر است. در واقع باتری تعبیه شده داخل این تگ اجازه می دهد و شرایطی را فراهم می کند که کارت همیشه تغذیه داشته باشد. بنابراین برای تغذیه شدن از سیگنال های ورودی این فناوری، نیازی به آنتن نیست. عملکرد این تگ بدین صورت است که وقتی تگ به Reader نزدیک می شود، فعال شده و سپس برای تبادل اطلاعات از باتری استفاده می کند. بنابراین استفاده از این تگ در محیط هایی که فلزات سیال و زیاد وجود دارد، پیشنهاد و توصیه می شود. علاوه بر این، تگ های تکنولوژی آر اف آی دی بر اساس ویژگی های دیگر از جمله سایز، سرعت پاسخگویی، دامنه پاسخگویی نیز به چندین دسته مختلف دیگر تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

تگ های RFID بر اساس شکل ظاهری: تگ ها بر اساس شکل ظاهری به چندین دسته تگ  لیبلی، تگ RFID کارتی، کارت  RFID، هارد تگ  RFID تقسیم می شوند.

دسته بندی بر اساس نوع فرکانس: تقسیم تگ ها بر اساس نوع فرکانس نیز شامل موارد LF ،NFC ،HF ،UHF PASSIVE ،BAP ،ACTIVE است.

تقسیم بندی بر اساس شرایط محیطی: با توجه این که از تکنولوژی RFID می توان در صنایع و سازمان های مختلف استفاده کرد. زمان استفاده باید به شرایط محیطی نیز توجه داشته باشید و سپس یکی از انواع تگ های  تگ RFID مقاوم در مقابل آب، تگ ‌های RFID مقاوم و سخت در برابر ضربه، و تگ‌ های RFID مقاوم در برابر حرارت را خریداری کنید.

تقسیم بندی بر اساس نوع کاربرد: بدیهی است که هر خریدار قصد استفاده از تکنولوژی آر اف آی دی را بر اساس نیاز خود در یک مکان مشخص دارد. بنابراین پس از انجام تحقیقات لازم یکی از تگ های تگ RFID لباس، تگ RFID دام، تگ RFID پلمپ، تگ RFID خرد شونده (مخصوص مدیریت اموال)، تگ RFID جواهر، را بر اساس کاربردی که دارند، انتخاب و خریداری نمایید.

همچنین علاوه بر دسته بندی تگ ها بر اساس موارد ذکر شده، تگ های کاربردی در فناوری  RFID، بر اساس شکل ظاهری هم به موارد زیر تقسیم می شوند که شناخت آن ها خالی از لطف نیست.

تگ های پلاستیکی و با روکش PVC: این نوع تگ ها به دلیل مقاومت زیادی که در برابر شرایط محیطی دارند، می توان از آن برای استفاده در صنایع مختلف و کاربردهای متفاوت استفاده کرد. علاوه بر این، تگ ها قابلیت استفاده چند باره نیز دارند.

تگ های شبیه به کارت اعتباری: این نوع تگ ها به دلیل شباهتی که به کارت های اعتباری دارند، با نام کارت های هوشمند بدون تماس (contactless smart cards) نیز شناخته می شوند.

تگ های برگه ای: طراحی این نوع تگ ها مانند برگه کاغذ است و با نام شناسه های هوشمند (Smart Labels) شناخته می شوند.

تگ های کوچک: این نوع تگ ها به دلیل ظرافتی و سایز کوچکی که دارند، از آن ها در ابزار و اشیا کوچک مانند لباس، ساعت، دستبند، و … استفاده می شود. طراحی این نوع تگ ها معمولا مانند جا کلیدی است. نوعی از تگ ها که قابل استفاده در محیط های قابل فرسایش مانند آب هستند. این تگ ها داخل یک کپسول شیشه ای نگه داری می شوند و مقاومت و دوام زیادی دارند.

RFID ار اف ای دی

2) تگ خوان

تگ خوان یک وسیله الکترونیکی است که مکان حضور تگ ها را در محیط تشخیص می دهد و می تواند با سرعت زیادی اطلاعاتی که در آن ها ذخیره شده است، را بازیابی و پردازش کند. تگ خوان ها نیز به طور کلی به 3 دسته اصلی و مهم تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

  • تگ مدل ثابت Fixed Type
  • تگ مدل دستی Handheld Type
  • تگ مدل کارت PC Card Type

3) آنتن

آنتن می تواند امواج رادیویی را در یک محدوده مشخص، منتشر کند. علاوه بر این، قابلیت ایجاد میدان مغناطیسی برای مصارف مختلف و خاصی مانند تامین انرژی تگ، ایجاد ارتباط بین تگ و reader را نیز دارد.

4) نرم افزار مدیریت اطلاعات

کاربرد و وظیفه اصلی نرم افزار مدیریت اطلاعات در فناوری RFID،  مدیریت و نظارت روی ترددها یا تعریف شناسه های افراد مجاز با استفاده از دستگاه ثبت حضور و غیاب و ساعت حضور غیاب است. بنابراین با استفاده از این نرم افزارها که مختص هر سازمان یا هر کاربرد است، می توان باعث بهبود عملکرد سامانه کنترل تردد شد.

تجهیزات جانبی تکنولوژی RFID  

تجهیزاتی که در قسمت بالا به معرفی آن ها پرداختیم، جز مهم ترین و اصلی ترین تجهیزاتی هستند که به طور معمول از آن ها در صنایع مختلف استفاده می شود. اما برخی از تجهیزات که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم، ممکن است صرفا در برخی از قسمت های اصلی و فرعی تکنولوژی RFID استفاده شود. از جمله تجهیزات جانبی دیگر در این فناوری می توان موارد زیر را نام برد:

کابل: رابط اصلی تشکیل دهنده و متصل کننده اجزای مختلف در RFID، کابل است تا بتوان از طریق آن فرمان ها و اتصالات مختلف را بین اجزا رد و بدل کرد. این کابل ها بر اساس نوع اتصالات، طول و میزان درجه عایق بندی نیز به چندین دسته مختلف تقسیم می شود. بنابراین از هر کدام از این کابل ها در موارد مختلف استفاده می شود.

نرم افزار: در هر کدام از سیستم های کنترل تردد که در تکنولوژی RFID استفاده می شود، از یک تکنولوژی خاص و منحصر به فرد استفاده می کند. در واقع وجود نرم افزار برای راه اندازی و استفاده از سخت نرم افزار برای کاربردهای مختلف ضروری و لازم است.

اقلام کمکی: RFID برای این که بتواند شروع به کار کند، به اقلام کمکی دیگری نیاز دارد که کاربرد و راه اندازی آن را آسان تر کند. در واقع با استفاده از این اقلام کمکی می تواند قابلیت های جدید را ایجاد کرد یا به کار گرفت.

ما در کسرا آماده ارائه مشاوره به شما هستیم

"" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

تکنولوژی RFID چه ویژگی هایی دارد؟

از زمان راه اندازی شدن تکنولوژی RFID تاکنون، بررسی و تحقیقات زیادی در مورد آن انجام شده و امروزه به عنوان یکی از بهترین تکنولوژی های مطرح و کاربردی در دنیا شناخته می شود. بنابراین می توان گفت این فناوری ویژگی های منحصر به فرد و خاص خود را دارد که باعث افزایش کاربرد آن در صنایع مختلف شده است. مهم ترین ویژگی های فناوری RFID به شرح زیر است:

  • با توجه به این که برچسب های این فناوری می توانند داده های بیشتری را در مدت زمان سریع در حافظه کاربر ذخیره می کند. بنابراین دسترسی به اطلاعات اضافه باعث می شود که زمان خواندن و بازیابی اطلاعات تا حد زیادی کاهش یابد.
  • فناوری RFID با وجود این که سال هاست مورد بررسی قرار گرفته و روی آن تغییرات زیادی هم اعمال شده، اما یک فناوری بدون محدودیت نیست و هنوز هم نیاز به به روز شدن دارد.
  • اکثر برچسب هایی که در حافظه این تکنولوژی ذخیره شده اند، به دلیل حافظه کمی که دارند، فقط برای نگه داری کردن از یک سری شماره شناسایی طراحی می شوند.
  • تگ ها یا کارت های این فناوری با استفاده از یک پروتکل امنیتی طراحی و تولید می شوند، بنابراین در صورت لزوم می توان با استفاده از نرم افزارهای مرتبط آن ها را ارتقا داد.
  • تگ ها می توانند با استفاده از گذر واژه پس از خواندن اطلاعات در صورت لزوم قفل شوند.

Reader RFID

تقسیم بندی انواع سیستم های RFID بر اساس محدوده فرکانسی 

همان طور که در پاراگراف های بالاتر اشاره شد، تکنولوژی RFID دارای تگ ها و اجزای مختلف دیگری هستند که هر کدام یک محدوده فرکانسی خاص خود را دارند که در ادامه به بررسی و معرفی انواع محدوده فرکانسی سیستم های RFID می پردازیم.

سیستم های RFID با محدوده فرکانس پایین (Low Frequency): این نوع سیستم ها در محدوده فرکانس رادیویی بین 300 تا 500 کیلوهرتز کار می کنند. به همین دلیل با نام سیستم RFID  LF (Low Frequency) شناخته می شوند. برد این نوع سیستم ها معمولا کم و در حد سانتی متر است.

سیستم های RFID با محدوده فرکانس بالا (High Frequency): میزان برد این نوع سیستم ها در مقایسه با محدوده فرکانس پایین بیشتر و در حدود 2 متر است. همچنین فرکانس آن ها در محدوده 20 تا 30 مگاهرتز توان و قابلیت دارد. علاوه بر این، به طور کلی از این محدوده فرکانس که دارای فرکانس ١٣/۵۶ مگاهرتز است و با عنوان HF FRID شناخته می شود، در صنایع مختلف استفاده می شود.

سیستم RFID با محدوده فرکانس خیلی بالا (Ultra High Frequency): میزان محدوده فرکانس ٣٠٠ مگاهرتز تا ٩۶٠ مگاهرتز را پوشش می دهد و در این محدوده می تواند کار کند. علاوه بر این، برد این نوع سیستم بیشتر از 8 متر است.

RFID چگونه کار می کند؟

یکی از جذابیت های اصلی که باعث افزایش استقبال صنایع به منظور افزایش کاربرد فناوری RFID نحوه کار کردن آن است. در واقع نحوه عملکرد این فناوری بدین صورت است که تگ‌های rfid داده ‌ها را از طریق امواج رادیویی به آنتن و Reader RFID منتقل می ‌کنند. نحوه این کار بدین صورت است که با توجه به نوع کاربرد، از تگ های غیر فعال یا فعال، یا نیمه فعال برای راه اندازی می شود. برای مثال تگ های فعال در این تکنولوژی، انرژی را از امواج رادیویی ایجاد شده توسط آنتن RFID  دریافت می ‌کنند. در واقع  این انرژی از طریق آنتن داخلی موجود در تگ به چیپ الکترونیکی موجود تامین شده و سپس تراشه تعبیه شده روی آن فعال می شود. پس از این که تراشه (چیپ الکترونیکی) فعال شد، سیگنال‌ هایی را به طرف Reader RFID ارسال می‌کند پس از آن ریدر از این طریق داده های قابل خواندن را دریافت می ‌کند.

RFID reader در تکنولوژی RFID چیست؟

یکی از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده در فناوری RFID، ریدر RFID یا مغز سیستم است. در واقع از Reader برای ارتباط با برچسب‌ های RFID امواج رادیویی، منتقل و دریافت آن ها استفاده می شود. Reader ها نیز بر اساس کاربردی که دارند به دو دسته کلی زیر تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

fixed reader)) ریدر ثابت: این نوع ریدر برای کار  کردن، در یک مکان و به صورت ثابت مانند دیوار و یا یک میز بدون حرکت نصب می شود. یکی از زیر مجموعه های اصلی این نوع ریدر، embed است. ریدر ثابت شامل یک دهانه آنتن اضافی برای اتصال یک آنتن خارجی اختیاری است.

 (portable reader) ریدر پرتابل: ریدر پرتابل قابل حمل است و به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارد، از آن برای افزایش کاربرد خواندن تگ های RFID استفاده می شود. علاوه بر این، برای افزایش قدرت خواندن توسط تگ های این ریدر، از Gun نیز استفاده می شود. یکی از کاربردهای اصلی این نوع reader این است که از آن برای انبار داری هوشمند استفاده می شود.

علاوه بر این، انواع Reader RFID های کاربردی در تکنولوژی RFID  بر اساس موارد زیر نیز دارای چندین مختلف است که عبارتند از:

  • نوع حمل و نقل: ریدر ثابت، ریدر یکپارچه، ریدر قابل حمل (پرتابل)
  • نوع قابلیت‌ های مورد نظر برای خواندن اطلاعات: دوربین، موقعیت مکانی یا GPS، امکان خواندن بارکد
  • نوع فرکانس : برد بلند، برد متوسط، برد کوتاه
  • تعداد پورت آنتن: بدون پورت خارجی، آنتن ۱ پورت، آنتن ۲ پورت، آنتن ۴ پورت، آنتن ۸ پورت، آنتن ۱۶ پورت
  • نوع اتصالات: بلوتوث، WIFI، و LAN

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دوربین مداربسته

RFID reader چه ویژگی ها و امکاناتی دارند؟

یکی از بهترین ویژگی RFID reader های مختلف با توجه به نوع دسته بندی هایی که در مورد آن ها ذکر شد، دارای قابلیت ها و ویژگی های مختلفی هستند. بنابراین ابتدا باید متناسب با نوع نیاز و کاربرد آن در صنایع مختلف آن ها را برنامه ریزی کرد. سپس شاهد قابلیت ها ویژگی های زیر از آن ها بود:

  1. RFID reader ها فقط می توانند برخی از برچسب های خاص در آر اف آی دی را بخوانند.
  2. صرفا در برخی زمان ها قابلیت خواندن دارند.
  3. بر اساس نوع کاربرد قابلیت چندین بار یا یک بار خواندن دارند. برای مثال برای خواندن اطلاعات انبار و کنترل موجودی آن، برچسب ها را یک بار می خوانند. اما برای خواندن و بررسی اطلاعات خاص برچسب ها را چندین بار می خوانند.

نکات مهم زمان خرید بازخوان RFID

همان طور که در پاراگراف بالا اشاره شد، انواع بازخوان ها (reader RFID)  بر اساس قابلیت ها و ویژگی های مختلفی که دارند، به چندین دسته مختلف تقسیم می شوند. بنابراین در صورتی که قصد خرید بازخوان را دارید، به سوالات زیر پاسخ دهید تا بتوانید خرید صحیح و مناسبی داشته باشید:

  • باز خوان را در چه مکانی می خواهیم قرار دهیم؟
  • آیا هدف متصل کردن بازخوان به یک شبکه است؟
  • شرایط محیطی محلی که می خواهید بازخوان را در آن جا قرار دهید یا از آن استفاده کنید ، چگونه است؟ گرم، سرد، مرطوب یا …
  • محدوده بازخوانی مورد نیاز چقدر است؟
  • آیا نیاز به خرید بازخوان سیار هم هست؟
  • چه نواحی یا نقاطی برای بازخوانی نیاز دارید؟
  • بازخوان چه تعداد تگ را در لحظه باید اندازه گیری کند؟
  • آیا تگ ها باید سریع باشند یا فرقی ندارد؟ چون تگ مورد نیاز با نوار نقاله یک محصول با تگ مورد نیاز برای مسابقات با هم تفاوت دارند.

تگ RFID

انواع فناوری RFID

برای انتقال RFID در طیف الکترومغناطیسی سه دامنه مختلف شامل فرکانس بالا، فرکانس پایین و فرکانس فرابالا وجود دارد که مشخصات و ویژگی های هر کدام از این موارد به شرح زیر است:

مشخصات RFID فرکانس پایین تکنولوژی RFID

این نوع RFID که در فرکانس پایین و به منظور استفاده در صنایع مورد نیاز با این محدوده فرکانس کار می کنند، عبارتند از:

  • محدوده فرکانس عمومی که در محدوده 30 تا 300 کیلوهرتز است.
  • محدوده فرکانس اولیه که محدوده فرکانسی 134 تا 135 کیلوهرتز را پوشش می دهد.

این نوع rfid با توجه به محدوده فرکانس مشخصی که دارد از آن می توان برای ردیابی حیوانات، کنترل دسترسی، قفل خودرو، کاربردهایی با حجم بالای مایع و فلز و … استفاده کرد. علاوه بر این، این نوع RFID مزایای مختلفی از جمله مجهز شدن به استانداردهای جهانی، و قابل استفاده بودن در کنار آب و سایر مایعات را دارد. اما معایبی هم دارد که اطلاع از این معایب خالی از لطف نیست. این معایب شامل محدوده قرائت (خواندن پایین)، حافظه کم، نرخ انتقال داده کم، و هزینه تولید بالا است.

مشخصات RFID فرکانس بالا

این نوع RFID دارای محدوده پوشش دهی با فرکانس اولیه 13.56 مگاهرتز و محدوده بازخوانی 30 سانتی متری است. به همین منظور می توان از آن در کتابخانه‌ ها، شناسایی و خواندن کارت ‌های حضور غیاب و شناسایی شخصی، تراشه‌ های بازی، کاربردهای مختلف در NFCاستفاده کرد. علاوه بر این، این نوع RFID مزایا و معایب مختلفی هم دارد که مزایای آن به شرح زیر است:

  • داشتن استانداردهای جهانی
  • مجهز شدن به حافظه بزرگ‌ تر و بیشتر
  • قابلیت پشتیبانی از پروتکل‌ های جهانی  NFC

معایب این نوع تکنولوژی با محدوده فرکانس بالا نیز عبارتند از:

  • محدوده بازخواندن کوتاه
  • نرخ انتقال داده پایین

مشخصات RFID فرکانس فرابالا

این نوع RFID دارای محدوده فرکانس عمومی 300 تا 3000 مگاهرتز و محدوده فرکانس اولیه با برد ۴۳۳ مگاهرتز، ۸۶۰ تا ۹۶۰ مگاهرتز را پوشش می دهد.

فناوری RFID چه کاربردی در صنایع دارد؟

با توجه به توضیحات گفته شده در مورد فناوری RFID می توان گفت از این فناوری به منظور سهولت در انجام فرایندهای مختلف می توان استفاده کرد. در واقع کاربرد اصلی این تکنولوژی در حوزه‌ های مختلفی از ردیابی موجودی کالا تا مدیریت زنجیره تأمین است. چون امروزه همان طور که می دانید ردیابی کردن و شمارش محصولات و خواندن مشخصات آن ها به صورت دستی و سنتی کار آسانی نیست. به همین دلیل با به کارگیری این فناوری می توانید شاهد افزایش سرعت و روند بازخوانی اطلاعات و داده های مختلف در کنار یک نرم افزار حضور غیاب پیشرفته باشید. از جمله مهم ترین کاربردهای فناوری RFID می توان موارد زیر را نام برد:

  • قابلیت زمان ‌بندی کردن مسابقات
  • مدیریت زنجیره تأمین
  • ردیابی داروها در داروخانه یا شرکت های فروش دارو
  • ردیابی موجودی کالاها در حجم زیاد
  • ردیابی دارایی IT
  • ردیابی اطلاعات و مشخصات لباس و پارچه
  • پیگیری پرونده
  • ردیابی مورد حمل و نقل برگشت ‌پذیر (RTI)
  • پیگیری رویداد و شرکت‌ کننده
  • کنترل دسترسی اشخاص در اماکن مختلف
  • ردیابی خودرو به منظور پرداخت عوارض
  • ردیابی نوزادان بیمارستان
  • ردیابی حیوانات
  • ردیابی ابزار در صنایع ذی ربط
  • ردیابی جواهرات
  • ردیابی موجودی خرده ‌فروشی ها
  • ردیابی لوله و قرقره
  • ردیابی لجستیک (مدیریت مواد)
  • قابل استفاده در کیوسک ‌های DVD
  • پیگیری مشخصات کتاب ‌های کتابخانه
  • قابل استفاده در کمپین ‌های بازاریابی و سیستم‌ های مکان‌ یابی زمان‌ واقعی.

تفاوت بارکد با سیستم RFID چیست؟

برخی از مشتریان زمان خرید و سفارش دستگاه و سیستمی به منظور افزایش سرعت فروش و ثبت اطلاعات خواندنی، تصور می کنند که سیستم RFID با بارکد خوان مشابه است. در صورتی که این گونه نیست. مهم ترین تفاوت این دو به شرح زیر است:

  • عملکرد دستگاه های بارکد خوان در صورتی توانایی خواندن دارند که برچسب (بارکد) در مسیر خط مستقیم دید آن باشد. اما عملکرد سیستم RFID به صورتی است که برای خواندن اطلاعات نیازی به این که تگ ها در مسیر reader قرار بگیرند، ندارند.
  • فاصله تشخیص و خواندن اطلاعات: یکی از تفاوت های دیگر بارکد خوان با تکنولوژی آر اف آی دی این است که بارکدها از فاصله بسیار کمی (در حدود چند سانتی متر) قابلیت خواندن دارند. اما تگ های مختلف در تکنولوژی RFID می توانند اطلاعات را از فواصل دورتر و حتی تا 10 متر هم بخوانند. این ویژگی نشان دهنده عملکرد مطلوب RFID Reader در این تکنولوژی است.
  • سرعت خواندن اطلاعات: تفاوت دیگر این است که سرعت خواندن و بازیابی اطلاعات در RFID بیشتر از سیستم بارکد خوان است.
  • نحوه خواندن اطلاعات: سیستم بارکد خوان برای این که بتواند اطلاعات درج شده را بخواند، حتما باید در مسیر gun قرار گیرد. در نتیجه لازم است که برای خواندن بهتر این اطلاعات روی یک سطح خارجی نصب شود. بنابراین می توان گفت ممکن است میزان آسیب پذیری آن ها در مقایسه با تگ های تکنولوژی RFID بیشتر باشد. در صورتی که برای خواندن اطلاعات از طریق فناوری RFID می توان این اطلاعات را حتی داخل محصول هم قرار داد.
  • تفاوت در طول عمر: تگ های RFID در مقایسه با بارکدها عمر بیشتری دارند. به همین دلیل می توان از آن ها در محیط های خشن هم استفاده کرد.
  • میزان فضای ذخیره سازی: میزان فضای ذخیره سازی در RFID در مقایسه با بارکدها بیشتر است. بدین صورت که می توان روی برچسب RFID اطلاعات مختلفی از جمله نام محصول، کد کالا، محل تولید، تاریخ تولید، مواد تشکیل‌دهنده و قطعات و… را ذخیره کرد.

فناوری RFID

تکنولوژی  RFID

برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی RFID می توان با یک تعریف ساده آن را معرفی کرد. RFID به فناوری هایی می گویند که از امواج رادیویی برای شناسایی کردن افراد یا اشیا به صورت خودکار استفاده می کند. به همین دلیل در اصطلاح عمومی به RFID شناسایی با فرکانس رادیویی نیز می گویند. در روش ساده برای استفاده از این تکنولوژی، اطلاعات مورد نظر که می تواند شامل شماره سریال باشد، روی یک میکروچیپ که به آنتن متصل می شود، ذخیره می گردد. بنابراین آنتن تعبیه شده روی تراشه که به اصطلاح تگ RFID نام دارد، به تراشه این قابلیت را می دهد، تا اطلاعات ذخیره شده را شناسایی کرده و سپس به خواننده منتقل کند. سپس خواننده امواج رادیویی منعکس شده از RFID را به اطلاعات دیجیتالی تبدیل می کند. در نهایت نیز با متصل کردن این اطلاعات به رایانه می توان از داده های آن استفاده کرد. 

شناسایی خودکار چیست؟

یکی از مهم ترین اصطلاحاتی که زمان تعریف آر اف آی دی مطرح می شود، در مورد شناسایی خودکار است. منظور از شناسایی خودکار به فناوری گفته می شود که از آن می توان برای کمک به ماشین ها جهت شناسایی کردن افراد و اشیاء و … استفاده نمود. عملکرد این فناوری برای کمک به ماشین ها بدین صورت است که به صورت خودکار داده ها و اطلاعات را جمع آوری کرده و آیتم های مختلف آن ها را شناسایی می کند. پس از آن بدون نیاز به نیروی انسانی این اطلاعات وارد کامپیوتر می شود. 

هدف استفاده از سیستم های شناسایی خودکار چیست؟

همان طور که در پاراگراف بالا هم ذکر شد، شناسایی خودکار فرایند جمع آوری اطلاعات و داده ها را به صورت خودکار و اتوماتیک انجام می دهد. بنابراین هدف استفاده از این سیستم ها، افزایش کارایی، کاهش خطاهای ورودی داده ها و کاهش نیاز به استخدام و به کارگیری نیروهای انسانی است. چرا که این فناوری کمک میکند که از خدمات مختلف امروزهی از جمله خواندن بارکد، کارت های هوشمند، تشخیص صدا، و سایر فناوری های بیومتریک و … شناسایی کاراکترهای نوری و فرکانس های رادیویی (RFID) بتوان استفاده کرد. 

مثالی برای استفاده از فناوری rfid

در قسمت نحوه کار تکنولوژی تگ rfid به صورت مفصل در مورد نحوه کار آن صحبت شد. برای مثال در یک خرده فروشی یا یک فروشگاه؛ برچسب های rfid به لباس یا سایر محصولات متصل می شود. سپس زمان پرداخت هزینه آن ها یا ثبت کردن در انبار، انبار دار با استفاده از PDA دستی RFID برای خواندن اطلاعات قفسه ای از شلوارها یا محصولات دیگر استفاده می کند. بنابراین با توجه به این که شماره سریال و کد هر محصول با محصول دیگر متفاوت است، می توان بر اساس اطلاعات ذخیره شدن در تگ rfid بین محصولات مختلف نیز تفاوت قائل شد.

استفاده از فناوری rfid بهتر است یا بارکد؟

یکی از مهم ترین سوالات متداول زمان صحبت و تهیه کردن تجهیزات rfid این است که استفاده از فناوری rfid بهتر است یا بارکد؟ به طور کلی می توان گفت که در همه موارد استفاده از rfid در مقایسه با بارکد، بهتر نیست. چرا که این دو تکنولوژی با یک دیگر متفاوت هستند. اما در برخی مواقع ممکن است که کاربری یکسان و مشابه با یک دیگر داشته باشند. در واقع تفاوت اصلی این دو تکنولوژی این است که برای خواندن اطلاعات بارکد از تکنولوژی برخط چشم استفاده می شود. این تکنولوژی با اصطلاح line of sight یعنی خط قرمزی که بارکد خوان زمان خواندن بارکد، روی آن می اندازد، نیز شناخته می شود.

در واقع این تعریف به این معنی است که یک اسکنر مختص بارکد خوان باید حتما بارکد را ببیند تا بتواند اطلاعات آن را بخواند. این کار نیز توسط متصدی حسابداری یا فروشنده انجام می شود و قسمتی از محصول را که دارای نوار کد است، روبروی اسکنر می گیرد تا آن را بخواند. بنابراین در صورتی که این بارکد به هر دلیل مخدوش شود، امکان خواندن آن وجود ندارد. در صورتی که در روش شناسایی با فرکانس رادیویی rfid نباز به خط دید نیست. بدین صورت که اگر تگ rfid در محدوده کارت خوان قرار داشته باشد، می توان اطلاعات آن را خواند. 

آیا فناوری RFID یک فناوری جدید است؟

به طور کلی می توان گفت خیر. این فناوری از اوایل دهه 1970 میلادی تاکنون وجود داشته، اما به دلیل این که هزینه های آن زیاد و دسترسی به برخی از تجهیزات محدود بوده، در ابتدا از آن صرفا برای برنامه های کاربری و تجاری عملی استفاده می شد. اما نکته حائز اهمیت این است که اگر این تگ های RFID به صورت انبوه و در تعداد بالا تولید شود، هزینه های آن تا حد زیادی کاهش می یابد. از طرفی می توان با تولید زیاد این تگ ها آن را به عنوان یک جایگزین جدید بارکد، استفاده کرد. یکی از بهترین ویژگی های تگ RFID این است که به جز مواد فلزی، از بسیاری از مواد به خوبی و سریع عبور می کند.

به همین دلیل از آن می توان برای بسته کردن مواد یا درون بسته های پلاستیکی محافظ برای افزایش دوام و امکان استفاده بیشتر، استفاده نمود. برچسب های مجهز شده به میکروچیپ ها می توانند شماره سریال های منحصر به فردی برای هر محصول را که در کل دنیا تولید می شود، ذخیره کنند. اما نکته مهم دیگر این است که احتمالا آر اف آی دی جایگزین بارکد نمی شود. چون کدهای بارکد برای وظایف مختلف برای افراد و سازمان هایی که بودجه کافی ندارند، کارامد و مقرون به صرفه تر است. بلکه ممکن است این دو فناوری کننار یک دیگر بتوانند کار کنند. 

نحوه تشخیص فرکانس مناسب RFID برای کاربردهای مختلف

همان طور که می دانید و در قسمت های پیشین نیز ذکر شد، تگ RFID با فرکانس های مختلف جهت کاربردهای مختلف طراحی و تولید می شود. برای مثال لیبل های با فرکانس LF-HF در مقایسه با لیبل هایی با فرکانس UHF که فرکانس بالایی دارند، ارزان تر هستند. علاوه بر این، این نوع تگ ها برای کار کردن به برد و قدرت کم تری نیاز دارند. همچنین می توان از آن ها برای نفوذ به مواد غیر فلزی نیز استفاده کرد. 

در صورتی که در فرکانس UHF به طور معمول برد و محدوده بهتر و بیشتری ارائه می کند. بنابراین قابلیت سریع تر انتقال دادن داده ها را دارد. چون از فرکانس و قدرت بیشتری استفاده ی کند. همچنین انتظار می رود که از بتواند از بعضی مواد نیز عبور کند. یکی از ویژگی های قابل توجه دیگر این است که لیبل های UHF نیاز به یک مسیر مستقیم بین لیبل و تگ با آنتن برد بلند UHF دارند. اما در آخر نکته مهم جهت انتخاب و تشخیص فرکانس مناسب این است که از یک کارشناس کمک بگیرید. 

فرکانس های مورد استفاده RFID در کشورهای مختلف

تکنولوژی RFID یک فناوری شناخته شده و بسیار کاربردی است. به همین دلیل در سراسر دنیا از ویژگی ها و قابلیت های مختلف آن استفاده می کنند. برای مثال اکثر کشورهای جهان از فرکانس های 125 KHz یا 134 KHz برای سیستم های فرکانس پایین (LF)   استفاده می کنند. برای مثال در ایران نیز از فرکانس 125 مگاهرتز برای سیستم های فرکانس پایین استفاده می کنند. همچنین در سایر کشورهای جهان برای سیستم های فرکانس بالا از فرکانس 13.56 مگاهرتز استفاده می کنند. 

این در صورتی که در دهه 1990 میلادی، از فرکانس UHF برای استفاده در آر اف آی دی استفاده شد. کشورهای مختلف دیگر نیز برای راه اندازی و استفاده از سیستم های مختلف صرفا یک طیف فرکانسی واحد UHF را برای RFID پیشنهاد نمی کنند. در واقع برای درک بهتر می توان گفت که در اروپا از فرکانس های 868 مگاهرتز برای لیبل های UHF استفاده می شود. در صورتی که در آمریکا از فرکانس 915 مگاهرتز استفاده می شود. در طی سال های اخیر نیز در ژاپن امکان استفاده از طیف UHF برای RFID وجود نداشت. اما در این کشور نیز در حال حاضر امکان استفاده از فرکانس 960 مگاهرتز برای فناوری آر اف آی دی فراهم شده است.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که در کشورهای مختلف قدرت آنتن ها و Reader ها برای محدود کردن و جلوگیری از تداخل با یک دیگر و آسیب رسیدن به سلامت انسان، در رنج های مختلفی تنظیم می شود. به همین منظور برای رفع این مشکل و امکان استفاده از فرکانس های یکسان و مشابه، برخی گروه ها مانند Global commerce intiative تلاش می کنند که کشورها را تشویق کنند تا از فرکانس های یکسان و با خروجی های یکسان استفاده کنند. همچنین سازندگان تگ ها و آنتن های rfid نیز سعی دارند سیستم هایی طراحی کنند که بتواند با چند فرکانس مختلف کار کند تا نیاز به فرکانس های مختلف در کشورها برطرف شود.

بیشتر بخوانید: فیس دیتکشن Face Detection چیست؟

چگونگی استفاده از سیستم های rfid در فلز و مایعات

همان طور که در قسمت های پیشین نیز ذکر شد، امواج رادیویی درون اشیا فلزی نفوذ نمی کنند و در فرکانس های فوق العاده بالا مانند UHF جذب می شوند. بنابراین در محصولات فلزی و محصولاتی دارای آب، استفاده از این امواج دشور است. اما خوشبختانه با طراخی و مهندسی منحصر به فرد در طراحی و تولید تگ ها و سیستم های RFID این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است. برای مثال امکان استفاده از تگ های مخصوص روی فلزها برای سطح محصولات فلزی وجود دارد. 

همپوشانی سیگنال یا Collision در فناوری rfid به چه معناست؟

یکی از مهم ترین مشکلاتی که زمان استفاده از آر اف آی دی ممکن است با آن مواجه شوید، این است که سیگنال از یک reader با سیگنال دیگری از یک خواننده دیگر ممکن است همپوشانی داشته باشد. این اتفاق باعق می شود که خوانایی و برد خواندن تگ تحت تاثیر قرار گیرد. در چنین مواردی می گویند که همپوشانی سیگنال یا collision رخ داده است. 

بنابراین یکی از روش هایی که برای جلوگیری از این اتفاق پیشنهاد می شود، استفاده از تکنیک time division multiple access (TDMA) است. بنابراین به خوانندگان دستور داده می شود که در زمان های مختلف شروع به خواندن تگ ها کنند. بنابراین با این کار از تداخل و همپوشانی سیگنال ها جلوگیری می شود. اما این اتفاق نیز به این معنی است که هر تگ rfid در یک منطقه با دو خواننده که با یک دیگر همپوشانی دارند، دو بار خوانده شود. بنابراین برای رفع این مشکل نیز باید سیستم به گونه ای تنظیم شود که اگر یک خواننده یک برچسب را خواند، و پس از آن نیز خواننده دیگر آن را خواند، در محاسبات مشکلی رخ ندهد. 

همپوشانی تگ یا collision چیست؟

یکی از مشکلات دیگر readerهای تگ نیز این است که بسیاری از تراشه ها و تگ ها به صورت همزمان در لحظه اقدام به خواندن تگ ها می کنند. بنابراین مشکل همپوشانی تگ نیز زمانی رخ می دهد که بیش از یک تراشه یک سیگنال را در یک زمان دریافت کند و این باعث بروز اشتباه می شود. 

همپنین تولید کندگان سیستم های rfid نیز برای خواندن چند تگ به صورت همزمان روش های مختلفی را ارائه کرده اند. در واقع با توجه به این که امکان خواندن تگ ها در مدت زمان بسیار کوتاهی و حتی در حد چند میلی ثانیه امکان پذیر است، می توان گفت که خوانندگان قابلیت خواندن هم زمان تگ ها به صورت همزمان را خواهند داشت. همچنین نکته مهم دیگر این است که در برخی دستگاه ها، ممکن است مقدار خواندن تگ ها با یک دیگر متفاوت باشد. 

استفاده از فناوری RFID چه مزایایی دارد؟

پس از ذکر قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد فناوری RFID نوبت به بررسی و معرفی مزایای این فناوری می رسد. به همین منظور طبق بررسی های انجام شده در حوزه های مختلفی که از این فناوری استفاده کرده اند، می توان گفت مزایای RFID به شرح زیر است:

  • کاهش و حتی حذف خطاهای سهوی انسانی
  • کاهش هزینه های مختلف از جمله استفاده و استخدام نیروی انسانی به منظور انبارداری، انبار گردانی، کنترل و مدیریت موجودی و …
  • امکان استفاده از اتوماسیون با سرعت بالا
  • ایجاد یکپارچگی و نظم در سیستم حضور غیاب
  • دارای امنیت بالا
  • امکان به روز رسانی کردن برچسب ها بدون دخالت دست
  • قابلیت کنترل کردن فرایندهای غیر قابل رویت

معایب استفاده از تکنولوژی RFID

با وجود این که استفاده از این تکنولوژی از گذشته تاکنون در صنایع مختلف مزایای زیادی داشته، اما استفاده از این فناوری مانند سایر فناوری های دیگر معایبی هم دارد که به شرح زیر است:

  • هزینه راه اندازی سیستم فناوری RFID در مقایسه با سیستم های دیگر زیادتر است.
  • استفاده از این سیستم ممکن است با سایر فرکانس های دیگر و فلزات باعث تداخل شود.
  • در محیط های مایع و حائل های فلزی در برخی از برچسب ها ممکن است کارایی نداشته باشد. چون نمی تواند تگ ها را شناسایی کند.
  • تدوین استاندارد این سیستم در آمریکا انجام شده ولی به دلیل استاندارد نبودن امکان توسعه آن در برخی از سیستم ها داخل ایران وجود ندارد.
  • می توان به صورت غیر محسوس حریم خصوصی افراد را کنترل کرد و این کار تجاوز به حریم خصوصی افراد است.

آیا استفاده از RFID باعث افزایش امنیت می شود؟

یکی از مهم ترین چالش ها و سوالاتی که در مورد این فناوری وجود دارد این است که آیا RFID تاثیی در افزایش امنیت دارد یا خیر؟ در جواب این سوال باید گفت که تکنولوژی RFID  یک “دزدگیر” نیست. در واقع نمی‌ توان از آن به عنوان یک تکنولوژی “ضد سرقت” استفاده کرد. اما تکنولوژی RFID با مجهز شدن به تجهیزات پیشرفته از جمله گیت کنترل تردد، تاثیر زیادی در افزایش امنیت اموال، محصولات و کالاهای مختلف دیگر دارد.

هدف از به کارگیری تکنولوژی  RFID در صنایع مختلف چیست؟

همان طور که در پاراگراف های بالاتر اشاره شد، استفاده از این تکنولوژی مزایای زیادی برای صنایع مختلف دارد. اما به طور کلی با توجه به این که از این فناوری می توان در موارد مختلف استفاده کرد؛ می توان گفت هدف از استفاده از آن موارد دیگری است که در ادامه به طور مفصل به معرفی آن می پردازیم.

امکان به کارگیری در سیستم مدیریت موجودی: موجودی ها در یک شرکت یا سازمان به عنوان سرمایه اصلی و مهم آن تلقی می شود که مدیریت و کنترل آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین با استفاده از تکنولوژی RFID می توان اقدام به کنترل و بررسی سیستم مدیریت موجودی کرد. بدین صورت که  اطلاعات موجودی روی تگ های RFID ذخیره می شوند. سپس می توان به آسانی و با سرعت زیاد از موجودی ها، محل نگهداری محصولات، لیست اقلام مورد نیاز و … به اطلاعات مورد نظر دست پیدا کرد. در واقع با به کارگیری این تکنولوژی در سیستم مدیریت موجودی می توانید شاهد کاهش هزینه، افزایش میزان کارایی و افزایش دقت باشید.

قابل استفاده در صنعت پزشکی: یکی از بهترین مزایای استفاده از تکنولوژی RFID، امکان استفاده از آن در صنعت پزشکی به منظور تعیین موقعیت لحظه ای تجهیزات پزشکی و حتی پرسنل  است. علاوه بر این، با استفاده از آن می توان اطلاعات لازم در مورد موجودی اقلام دارویی، گروه های مختلف خونی و … را به دست آورد.

جلوگیری از سرقت و افزایش امنیت: به طور کلی نمی توان عنوان ضد سرقت را به این تکنولوژی اختصاص داد. اما می توان  روی محصولات مختلف تگ ها RFID  متصل کرد. سپس زمان خرید کردن و پرداخت وجه مورد نظر توسط خریدار، تگ های RFID متصل شده توسط فروشنده غیر فعال می شود. پس از آن خریدار زمان رد شدن از گیت به عنوان تگ فعال شناسایی نمی شود و سیستم امنیتی و حراستی هم اخطار نمی دهد.

قابل استفاده در محل های فروش Point-of-sale) POS )

یکی از اهداف دیگر استفاده از تگ های rfid در مواردی است که برای پرداخت های غیر نقدی مانند  ایستگاه های سوخت، ایستگاه مترو مورد استفاده قرا ر می گیرد. بدین صورت که یک دستگاه    Reader   در قسمت بالای در ورودی نصب می شود که با عبور مسافران از این در اطلاعات موجود در برچسب RFID روی کارت آنها خوانده می شود.

کنترل تردد خودرو با تگ RFID

از جمله بهترین قابلیت های استفاده از تگ RFID  در نرم افزار پلاک خوان و اتوماسیون کنترل تردد خودرو است. شرکت کسرا با تکیه بر دانش و مهارت های تیم تخصصی خود، یک اتوماسیون تردد خود با استفاده از فناوری RFID  طراحی و ارائه کرده است. به همین منظور می توان از آن دریافت اطلاعات سخت ‌افزاری و مرتبط با خودرو شامل RFID یا پلاک ‌خوان و ارائه انواع گزارش‌ های ترکیبی نرم‌ افزار با داده‌ های سخت ‌افزاری استفاده کرد.

ما در کسرا آماده ارائه مشاوره به شما هستیم

"" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

سخن پایانی پیرامون تکنولوژی rfid

رشد و پیشرفت در تکنولوژی سبب شده که سازمان ها و شرکت های بزرگ به منظور خدماتی با کیفیت بالا، و به روز بودن خدمات خود،  از این فناوری ها استفاده کند. یکی از بهترین تکنولوژی هایی که از آن در صنایع مختلف استفاده می شود، تکنولوژی RFID است. در این مقاله به طور کامل و جامع به معرفی عملکرد، کاربرد، مزایا و تجهیزات مختلف آن پرداخته شد. با مطالعه این مقاله در سایت شرکت کسرا کد می توانید با این تکنولوژی به منظور تهیه تجهیزات آسان تر و راه اندازی آن آشنا شوید.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

  1. momtaz 12 شهریور 1402 در 10:35 ق.ظ

    بسیار مقاله جامع و کاملی بود ممنون از وبسایت خوب شما

  2. ا.رمضانی محقق و عضو انجمن IFIA در کشور سوئیس 4 مهر 1402 در 3:29 ب.ظ

    با سلام وعرض خسته نباشید
    واقعا حرفه ای و عالی بود تشکر از شما .

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

اهمیت دستگاه ساعت زنی حضور غیاب copy

نکات انتخاب دستگاه ساعت زنی حضور غیاب آنلاین در زمان استفاده از نرم افزار

کاهش سوتفاهم های ترددی مدیر منابع انسانی copy

کاهش سوء تفاهم‌ های مدیر منابع انسانی شرکت با استفاده از یک نرم ‌افزار حضور غیاب خوب

اهمیت سخت افزار حضور غیاب copy

اهمیت سخت افزار حضور غیاب سامانه تردد در کار با نرم افزار متصل به آن مشخص می شود!

همراه آنلاین مدیر پروژه موفق copy

همراه آنلاین مدیر پروژه موفق: نرم افزار حضور غیاب آنلاین

ریسک های حقوقی حضورغیاب copy

راهکارهای مقابله با ریسک ‌های حقوقی مرتبط با استفاده از سیستم حضور غیاب Online

کاهش بی انضباطی سازمان copy

حضور غیاب دقیق و نقش مهم دستگاه‌های تردد ابری بر کاهش بی‌انضباطی‌های سازمانی

تفاوت حضورغیاب دستی و نرم افزاری copy

تفاوت تجزیه و تحلیل داده های حضور غیاب به صورت دستی و سیستم نرم ‌افزاری

محاسبه کارکرد دستگاه حضور غیاب copy

نحوه محاسبه کارکرد دستگاه ساعت حضور غیاب ابری در نرم افزار چه اهمیتی از نظر پرسنل دارد؟

بهبود هماهنگی تیمی و ارتباطات سازمانی copy

نقش دستگاه‌های حضور غیاب کلود در بهبود هماهنگی تیمی و ارتباطات سازمانی

ارتقای عدالت سازمانی با نرم افزار حضورغیاب copy

ارتقای صداقت، شفافیت و عدالت سازمانی با استفاده از نرم‌ افزار حضور غیاب آنلاین

اثز حضورغیاب ابری د رکاهش غیبت copy

ارزیابی اثر دستگاه حضور غیاب Cloud بر کاهش غیبت‌ها و ترک کار کارکنان

امنیت اطلاعات تردد با نرم افزار حضور غیاب copy

اهمیت امنیت اطلاعات تردد کارکنان و استفاده از راهکار امن نرم‌افزار حضور غیاب

نقش دیتای حضورغیاب در نیاز نیروی کار copy

نقش دیتاهای حضور غیاب در پیش‌بینی نیازهای نیروی کار ارزشمند در سازمان‌ها

آینده نرم افزار های حضور غیاب copy

آینده‌ نرم افزار حضور غیاب آنلاین با توجه به تکنولوژی‌های نوظهور مانند Cloud در مدیریت منابع انسانی

چالش و فرصت بکارگیری دستگاه حضور غیاب copy 2

چالش‌ها و فرصت‌های بکارگیری نرم افزار حضور غیاب Online در شرکت‌های بزرگ چیست؟

تاثیر دستگاه حضور غیاب کلود بر انگیزه پرسنل copy

چگونه دستگاه حضور غیاب کلود بر فرهنگ سازمانی و انگیزه پرسنل تاثیر می گذارد؟

بهبود برنامه ریزی تایم نیروی کار copy

چگونه نرم افزار حضور غیاب به بهبود برنامه‌ریزی تایم نیروی کار کمک می‌کند؟

دستگاه حضورغیاب ابری و حقوق و مزایا copy

استفاده از دستگاه حضور غیاب ابری آنلاین و راهکارهای بهینه‌سازی فرآیندهای حقوق و دستمزد

کاهش تقلب های ساعت زنی کارکنان copy

کاهش تقلب‌ ساعت زنی کارکنان با استفاده از دستگاه حضور غیاب cloud

مدیریت ریسک منمابع انسانی در دورکار copy

نقش نرم ‌افزار حضور غیاب آنلاین در مدیریت ریسک ‌های منابع انسانی در دوران دور کاری