کارت بدون تماس چیست؟ کاربرد آن در دستگاه حضور و غیاب

کارت بدون تماس چیست؟ کاربرد آن در دستگاه حضور و غیاب
دیجیتال مارکتینگ کسرا

رشد و پیشرفت در تکنولوژی و صنایع مخلتف زندگی همه را دچار تغییر و تحولات گسترده ای و بسیار محبوبی کرده است. یکی از تغییرات رایج و مهمی که امروزه در همه حوزه ها شاهد آن هستیم، استفاده از دستگاه های کارتخوان است. در حال حاضر امکان استفاده از دستگاه های کارتخوان و تطابق دادن اطلاعات کارت های تماسی هوشمند و کارت بدون تماس هوشمند فراهم شده است. در این مقاله به بررسی کامل انواع کارت های هوشمند بدون تماس، کاربرد و مزایای مختلف آن پرداخته شد. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعاتی کامل و جامع از انواع کارت بدون تماس به دست آورده و در حوزه کاری خود از انواع کارت ها استفاده نمایید.

تحول در تکنولوژی امروزه سبب شده که انجام بسیاری از کارها و اقدامات مختلف در شرکت ها و سازمان های بزرگ به راحتی فراهم شود. یکی از تحولاتی که وجود آن تاثیر زیادی در بهبود عملکرد سازمان های مختلف شده، استفاده از انواع کارت های هوشمند است. یکی از انواع کارت های هوشمند، کارت های هوشمند تماسی (Contact) و کارت هوشمند بدون تماس (contact less) است. در حال حاضر از کارت های هوشمند بدون تماس به دلیل مزایای ویژه ای که دارد، در مقایسه با کارت های قبلی، بیشتر استفاده می شود. به کارت هایی که برای استفاده از آن ها و برقراری ارتباط نیاز به اتصال فیزیکی ندارند، و با استفاده از امواج رادیویی (RFID) برای برقراری با کارت خوان کار می کند؛ کارت بدون تماس می گویند. به طور کلی انواع کارت بدون تماس، در فرکانس ها و استانداردهای مختلفی تقسیم و دسته بندی می شوند. به همین دلیل می توان با استفاده از هر کدام از این نوع کارت ها برای موارد مختلف استفاده کرد. همراه ما باشید تا در ادامه مقاله با کارت بدون تماس و کاربرد آن در تجهیزات کنترل تردد مختلف خصوصا دستگاه حضور غیاب، و ارتباط آن با کارت حضور غیاب بدون تماس به طور کامل آشنا شوید.

کارت بدون تماس چیست؟ کاربرد آن در دستگاه حضور و غیاب

کارت بدون تماس چیست؟ کاربرد آن در دستگاه حضور و غیاب

فهرست عناوین مقاله

معرفی کارت های بدون تماس هوشمند  

مدل جدیدی از کارت های هوشمند که در سازمان های مختلف از آن استفاده می شود، کارت بدون تماس است. این کارت ها در ابعادی مانند کارت های اعتباری و کارت بانکی ساخته می شود و در آن ها اطلاعات ثبت شده و مهم ثبت و نگه داری می شود. اطلاعات کارت بدون تماس از طریق دستگاه های رایتر قابل نوشتن و نگه داری روی کارت هستند. به همین دلیل برای بازیابی کردن و استفاده از اطلاعات درون آن ها، لازم است که در مجاورت دستگاه های کارتخوان قرار بگیرد . بدین صورت که این اطلاعات از طریق فرکانس رادیویی به دستگاه کارتخوان ارسال می شود و قابل خواندن خواهد بود. در ادامه به معرفی بیشتری این نوع کارته ا می پردازیم.

منظور از لایه های کارت بدون تماس چیست؟

کارت های بدون تماس دارای چند لایه مختلف هستند که این لایه ها عبارتند از:

لایه اول و آخر کارت بدون تماس 

بنا به درخواست و نیاز سازمان ها و شرکت های مختلف اطلاعات مورد نیاز و ضروری روی لایه اول و آخر کارت بدون تماس ثبت و درج می شود.

لایه میانی کارت بدون تماس 

لایه میانی کارت بدون تماس دارای یک IC و سیم پیچی است که عملکردی مشابه با آنتن دارد. به طور کلی عملکرد کارت بدون تماس بدین صورت است که ارتباط در انواع کارت های بدون تماس فقط به صورت یک طرفه انجام می شود، و برای انجام این عمل از یک دستگاه کارتخوان استفاده می شود. در واقع نحوه خواندن اطلاعات ثبت شده روی کارت های هوشمند بدون تماس بدین صورت است که انرژی الکتریکی به صورت فرکانس از دستگاه کارتخوان مورد نظر ارسال می شود. این موج  توسط آنتن درون کارت دریافت شده و سپس به ولتاژ تبدیل شده و اطلاعات ذخیره روی کارت و درون IC به دستگاه کارتخوان ارسال می گردد.

معرفی کارت های بدون تماس هوشمند  

معرفی کارت های بدون تماس هوشمند

انواع کارت های بدون تماس هوشمند   

همان طور که در پاراگراف های بالاتر هم ذکر شد، کارت های هوشمند بدون تماس بر اساس فرکانس و کاربرد به چندین دسته مختلف تقسیم می شوند. این نوع کارت ها با توجه به میزان فرکانسی که دارند، از آن ها در موارد مختلف استفاده می شود. انواع کارت های بدون تماس عبارتند از:

کارت های بدون تماس با فرکانس کم (Low Frequency)

کارت های هوشمند بدون تماس فرکانس پایین LF دارای فرکانس کم و با میزان 134KHz ~ 12 هستند. به همین دلیل از این نوع کارت ها برای برنامه های شناسایی، کنترل تردد، و سیستم های کنترل دسترسی استفاده می شود. این نوع کارت ها با فرکانس پایینی که دارند، از محدوده خواندن و سرعت ارتباطی کم تری در مقایسه با کارت های دیگر هستند. در این نوع کارت ها، به یک ID ساده یا کلید شناسایی نیاز است. بنابراین با توجه به شکل امواج مورد استفاده در کارت های بدون تماس، کارت های LF کم تر تحت تأثیر سایر سیگنال های رادیویی هستند. به همین دلیل موارد استفاده این است که از آن در محیط مانند آب و فلز قرار می گیرند. بنابراین می توان با این ویژگی از آن در محیط های صنعتی استفاده کرد. از جمله کارت های بدون تماس با فرکانس پایین می توان کارت های RF 125KHz, HID Prox, Indalla Prox, Keri Prox, ioProx, EM4102 و HITAG را نام برد.

کارت های بدون تماس با فرکانس بالا (محدوده فرکانس  13.56 مگاهرتز) H3

یکی از بهترین انواع کارت های بدون تماس که به دلیل داشتن محدوده فرکانس بالا قابلیت خواندن کارت از فاصله 1 متر را دارند، کارت های بدون تماس فرکانس بالا هستند. از کارت هایHF  (High Frequency) برای شناسایی کردن کارت های شناسایی دانشجویی در دانشگاه ها، دستگاه کنترل تردد، کنترل دسترسی و شناسایی، و به عنوان پرداخت های خرده فروشی و در حمل و نقل های عمومی از این نوع کارت ها به عنوان بلیط استفاده می شود. کارت های بدون تماس  HF 13.56Mhz جز استانداردهای ISO / IEC 14443A / B یا ISO / IEC 15693 محسوب می شوند. از این نوع کارت ها با فرکانس بالا برای برنامه هایی که از آن ها به منظور ارتباطات امن و تبادل مقادیر زیادی از داده ها بین کارت و ریدر استفاده می شود، کاربرد دارد.

کارت های بدون تماس با فرکانس بالا (محدوده فرکانس  13.56 مگاهرتز)

کارت های بدون تماس با فرکانس بالا (محدوده فرکانس  13.56 مگاهرتز)

کارت های بدون تماس با فرکانس فوق بالا (Ultra High Frequency)

کارت های بدون تماس با میزان فرکانس فوق بالا با استفاده از استاندارد EPC global Gen2 پیروی و استفاده می کنند. در واقع این نوع کارت ها برای انتقال داده های از باند فرکانس 850-960Mhz استفاده می شود. یکی از ویژگی های مطلوب این کارت های بدون تماس این است که از برچسب ها و تگ های UHF در انبارداری و ردیابی کالاها استفاده می شود. در صورتی که از خود کارت های UHF کاربرد زیادی در ردیابی کردن مکان و برنامه های مرتبط با آن کاربرد دارد. یکی از ویژگی های دیگر آن این است که میزان اثر پذیری کارت UHF توسط مواد مختلفی که در محیط وجود دارد، مانند فلزات و مایعات مختلف بالا است. بنابراین می توان گفت خرید این نوع کارت بدون تماس برای برنامه هایی که نیاز به خواندن و ثبت اطلاعات بسیار طولانی و همزمان برای دریافت اطلاعات روی تگ های زیادی دارند، مناسب است.

انواع کارت بدون تماس دستگاه حضور و غیاب 

یکی از کاربردهای گسترده انواع کارت های بدون تماس، در انواع ساعت حضور و غیاب به منظور سهولت در بحث مدیریت و بررسی رفت و آمد کارکنان در سازمان ها و نهادهای مختلف است.  همان طور که می دانید در سازمان ها و شرکت های بزرگ و با تعداد زیاد پرسنل، روزانه تعداد زیادی از افراد به محیط وارد یا از آن خارج می شوند. بدیهی است که کنترل و مدیریت کردن رفت و آمد این افراد کار آسانی نیست. به همین منظور در این ادارات از سیستم حضور و غیاب خاص از جمله سیستم های مجهز و قابل استفاده برای انواع کارت بدون تماس برای دستگا حضور و غیاب استفاده می کنند. در واقع دستگاه حضور و غیاب کارتی بدون تماس (Card Less Attendance Device)  نوعی سیستم حضور غیاب است که از آن برای کنترل و مدیریت کردن ساعت ورود و خروج پرسنل استفاده می شود. در این مدل دستگاه نیازی به نزدیک شدن و قرار دادن کارت تردد و تماس فیزیکی با دستگاه نیست. چون این دستگاه به فناوری RFID مجهز شده است. در واقع فناوری RFID به دستگاه حضور و غیاب این امکان را می دهد که فرکانس های رادیویی را بتواند شناسایی کند. این نوع دستگاه های حضور و غیاب نیز بر اساس طول موج قابل تشخیص به چندین دسته مختلف تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

دستگاه با فرکانس پایین (LF: Low Frequency

این دستگاه قادر به شناسایی طول موج هایی در محدوده 120 تا 134 کیلو هرتز را به خوبی شناسایی می کند. در واقع این محدوده صرفا مربوط به فرکانس های رادیوی با طول موج پایین است. در دستگاه های حضور و غیاب کارتی بدون تماس، این دستگاه می تواند کارت تردد پرسنل را از فاصله 10 سانتی متری اطلاعات کارت را شناسایی کند.

دستگاه با فرکانس بالا (HF: High Frequency)

هر چه میزان طول موج های قابل شناسایی برای سیستم حضور و غیاب کارت بدون تماس تا میزان 13.56 مگا هرتز، این دستگاه می تواند در فاصله دورتری کارت تردد با فرکانس زیاد را تشخیص دهد. سپس زمانی که پرسنل کارت تردد بدون تماس هوشمند را به دستگاه نزدیک می کنند، ساعت ورود و خروج آن ها را ثبت می کند.

دستگاه با فرکانس خیلی زیاد (UHF: ultra high frequency)

دستگاه حضور و غیاب بدون تماس با فرکانس خیلی زیاد، کارت تردد را از فاصله 10 متری هم تشخیص می دهد. به طور کلی طول موج قابل شناسایی برای این دستگاه بین 850 تا 960 مگا هرتز است. به همین دلیل چون که قدرت تشخیص و شناسایی بالایی دارد، از آن برای تهیه لیست اموال در انبارهای بزرگ استفاده می شود. در این دستگاه ها هر چه میزان فرکانس افزایش یابد، فاصله ای که در آن سیستم تشخیص و خواندن کارت تردد قرار دارد، نیز افزایش می یابد. بدین صورت که روی اموال و کالاهای مختلف در انبار، تگ ها و برچسب های مخصوص زده نصب می شود. در نتیجه زمانی که دستگاه حضور و غیاب یا دستگاه کارت خوان را نزدیک کالاها بگیرید، مشخصات کالاها در حافظه دستگاه با اطلاعات تعریف شده از قبل، تطبیق داده شده و سپس ثبت می شود.

دستگاه با فرکانس خیلی زیاد (UHF: ultra high frequency)

دستگاه با فرکانس خیلی زیاد (UHF: ultra high frequency)

نحوه برقراری ارتباط کارت بدون تماس با دستگاه های کارت خوان چگونه است؟

همان طور که در پاراگراف های بالاتر هم ذکر شد، برای خواندن و ثبت کردن اطلاعات ثبت شده در کارت های بدون تماس لازم است که از دستگاه های کارتخوان استفاده شود. بنابراین نحوه برقراری ارتباط کارت بدون تماس با دستگاه های کارتخوان مورد نظر بدین صورت است که کارتخوان با توجه به فرکانس کارت مورد نظر می تواند تا فاصله مشخصی کارت را شناسایی کند. سپس از این طریق فرکانس با آن ارتباط برقرار کرده و اطلاعات روی کارت چیپ کارت را بخواند. در مرحله بعد اطلاعات را با یک دیگر تطابق داده تا از صحت این اطلاعات اطمینان حاصل کند. بعد از کسب اطمینان از صحیح بودن اطلاعات، کارتخوان اجازه تردد، اجازه ورود، و هر کاربرد دیگر با استفاده از کارت مورد نظر را به هر فرد یا پرسنل می دهد.

کاربرد کارت بدون تماس (کارت حضور و غیاب) 

تا این قسمت از مقاله با انواع کارت بدون تماس، و مزیت استفاده از آن در کارت حضور و غیاب، و … آشنا شدید. علاوه بر موارد ذکر شده، کارت بدون تماس کاربردهای گسترده تری نیز دارد که به شرح زیر است:

قابل استفاده در پرداخت غیر نقدی در حمل و نقل عمومی

همه ما روزانه شاهد افزایش استفاده از سرویس های حمل و نقل عمومی هستیم. برای پرداخت هزینه در حمل و نقل های عمومی شهری و بین شهری معمولا از دو روش پرداخت نقدی و غیر نقدی استفاده می شود. بدین صورت که اگر مسافران کارت تردد هوشمند همراه نداشته باشند، می توانند به صورت نقدی هزینه را پرداخت کنند. اما یکی از بهترین روش ها برای پرداخت هزینه سفر در حمل و نقل عمومی، استفاده از کارت بدون تماس است. حافظه داخلی کارت بدون تماس در این سرویس ها، بسیار امن است و ظرفیت بالایی دارد. به همین دلیل می توان اطلاعات مختلف و زیادی را روی آن ثبت کرد.

کاربرد کارت بدون تماس (کارت حضور و غیاب) 

کاربرد کارت بدون تماس (کارت حضور و غیاب) 

استفاده از کارت بدون تماس در باشگاه مشتریان

سازمان ها، ادارات و نهادهای دولتی و خصوصی برای ارائه کردن خدمات مختلف به مشتریان خود، از کارت باشگاه مشتریان مختص خودشان استفاده می کنند. در صورتی که قصد استفاده از این نوع کارت بدون تماس را به منظور استفاده در باشگاه مشتریان دارید، لازم است کارت هایی که دارای امنیت بالا و حافظه زیادی هستند، تهیه کنید. بدین صورت  که بتواند اطلاعات مشتریان را در آن نگه داری کرده و به ویژه قابلیت رمز نگاری شدن داشته باشد.

استفاده از کارت بدون تماس به عنوان کارت شناسایی

همه کارمندانی که در ادارات و سازمان های مختلف کار می کنند، یک کارت تردد دارند. هدف از استفاده از کارت های بدون تماس ثبت اطلاعات زمان ورود و خروج کارکنان و زمان حضور و غیاب کارکنان در مکان های مختلف است. بدین صورت که اطلاعات کارمندان روی کارت های شناسایی بدون تماس ثبت و ذخیره شده و زمان وارد شدن یا خروج از محل کار آن را به دستگاه حضور و غیاب نزدیک می کنند. پس از آن که هویت آن ها توسط دستگاه تطبیق داده و صحت آن تایید شد، زمان ورود و خروج در نرم افزار حضور غیاب ذخیره و ثبت می شود. به همین دلیل این نوع کارت ها باید دارای فضا و حافظه کافی برای ثبت و ذخیره اطلاعات مختلف برای کارمندان داشته باشد. علاوه بر این، کارت بدون تماس به منظور شناسایی و حضور و غیاب کارمندان باید دارای قابلیت خوانش از راه دور نیز باشد.

استفاده از کارت بدون تماس در هتل ها

درب های ورود و خروج در هتل های لوکس معمولا به صورت الکترونیکی تعبیه شده است. بدین صورت که برای وارد یا خارج شدن از هتل یا اتاق های آن، نیاز به کارت های مخصوصی دارید تا توسط دستگاه کارتخوان مخصوص خوانده شود. سپس اطلاعات لازم را برای وارد شدن به اتاق یا فضای هتل به دستگاه کارتخوان الکترونیکی انتقال دهد.

استفاده از کارت بدون تماس به عنوان کارت شناسایی

استفاده از کارت بدون تماس به عنوان کارت شناسایی

استفاده از کارت به عنوان کارت پرداخت پارکینگ

با افزایش جمعیت و افزایش یافتن تعداد خودروها، تعداد پارکینگ ها نیز در سطح شهر افزایش یافته است. امروزه پارکینگ های مختلف برای پرداخت هزینه توقف خودرو در پارکینگ از کارت استفاده می کنند. یکی از بهترین کارت ها در این زمینه استفاده از انواع کارت های بدون تماس هوشمند است. چرا که استفاده از این کارت ها حتی از راه دور هم امکان پذیر است. علاوه بر این، نیازی به استخدام و به کارگیری نیروی انسانی زیاد برای ارائه کارت به اپراتور نیست. همچنین کار پرداخت هزینه به سرعت انجام می شود و مردم معطل نمی شوند.

استفاده در کارت های دانشجویی

 

استفاده از کارت غیر لمسی به عنوان کارت انتظامات

 

سوالات متداول پیرامون کارت های بدون تماس

 

جمع بندی

رشد و پیشرفت در تکنولوژی و صنایع مخلتف زندگی همه را دچار تغییر و تحولات گسترده ای و بسیار محبوبی کرده است. یکی از تغییرات رایج و مهمی که امروزه در همه حوزه ها شاهد آن هستیم، استفاده از دستگاه های کارتخوان در کنار برنامه حضور غیاب است. در حال حاضر امکان استفاده از دستگاه های کارتخوان و تطابق دادن اطلاعات کارت های تماسی هوشمند و کارت بدون تماس هوشمند فراهم شده است. در این مقاله به بررسی کامل انواع کارت های هوشمند بدون تماس، کاربرد و مزایای مختلف آن پرداخته شد. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعاتی کامل و جامع از انواع کارت بدون تماس به دست آورده و در حوزه کاری خود از انواع کارت ها استفاده نمایید.

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

لیست مهم‌ترین تجهیزات دوربین مداربسته؛ لوازم جانبی مورد نیاز جهت نصب دوربین 

لیست مهم‌ترین تجهیزات دوربین مداربسته

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

معرفی انواع لنز دوربین مدار بسته + قیمت و خرید لنز دوربین مدار بسته

معرفی انواع لنز دوربین مدار بسته + قیمت و خرید لنز دوربین مدار بسته

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

سنسور اثر انگشتی خازنی چیست و چه کاربردی دارد؟

سنسور اثر انگشتی خازنی چیست و چه کاربردی دارد؟

همه چیز درباره دوربین مدار بسته اکسیس و انواع آن

همه چیز درباره دوربین مدار بسته اکسیس axis و انواع آن

آموزش نصب دوربین مدار بسته به صورت تصویری (آموزش نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته و انتقال تصویر)

آموزش نصب دوربین مدار بسته به صورت تصویری (آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته و انتقال تصویر)

معرفی بهترین دستگاه دوربین مدار بسته + انواع دستگاه ضبط دوربین

معرفی بهترین دستگاه دوربین مدار بسته + انواع دستگاه ضبط دوربین

همه چیز درباره قوانین نصب دوربین مدار بسته

همه چیز درباره قوانین نصب دوربین مدار بسته

ویژگی های کابل دوربین مدار بسته مناسب چیست؟ معرفی انواع کابل دوربین مداربسته

ویژگی های کابل دوربین مدار بسته مناسب چیست؟ معرفی انواع کابل دوربین مداربسته

فیس دیتکشن Face Detection چیست و در کجاها کاربرد دارد؟

فیس دیتکشن Face Detection چیست و در کجاها کاربرد دارد؟

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

دستگاه گشت و نگهبانی چیست؟

دستگاه گشت و نگهبانی چیست؟

معرفی دستگاه حضور و غیاب zkteco

معرفی دستگاه حضور و غیاب Zkteco

علت از بین رفتن اثر انگشت و عدم تشخیص اثر انگشت در دستگاه اثر انگشت

علت از بین رفتن اثر انگشت و عدم تشخیص اثر انگشت

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

گیت کنترل تردد پروانه ای چیست ؟

گیت کنترل تردد پروانه ای چیست؟

راکت بازرسی بدنی؛ ابزار بازرسی بدنی در سازمان‌ ها

راکت بازرسی بدنی؛ ابزار بازرسی بدنی در سازمان‌ ها