همه چیز درباره قوانین نصب دوربین مدار بسته

همه چیز درباره قوانین نصب دوربین مدار بسته

بر اساس قانون اگر نصب دوربین مدار بسته موجب نقض حریم خصوصی سایر افراد شود مجاز نیست و در صورت نقص قانون شامل مجازات می شود. نصب دوربین مدار بسته در اماکن عمومی حساس مانند سفارت خانه ها و وزارتخانه ها مجاز نیست، همچنین نصب دوربین مدار بسته در اماکنی که حریم خصوصی تلقی می شوند مانند آسانسور، رختکن، سرویس بهداشتی، اتاق شخصی و… مجاز نیست. بر اساس قانون نصب دوربین مدار بسته در برخی از اماکن عمومی مانند مشاعات ساختمان هم تابع رعایت قوانین خاصی است از جمله اینکه باید نصب دوربین با رضایت تمام اهالی ساختمان یا کوچه انجام شود و همچنین علائمی مبنی بر نصب دوربین مانند تابلوهای شماتیک هم در در مکان نصب شود. در صورت  نصب دوربین برای سو استفاده و یا نقض حریم خصوصی و یا ایجاد مزاحمت ، نصب غیر قانونی بوده و شامل مجازات می شود. این مجازات می تواند شامل جریمه نقدی یا حبس چند ماه تا چند سال و یا هر دو باشد. 

در سال های اخیر، استفاده از دوربین‌های مداربسته به دلیل کمک به حفظ امنیت و پیشگیری از وقوع برخی از جرائم متداول شده است. امروزه انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته در مکان‌های عمومی مانند فروشگاه‌ها مراکز تجاری و همچنین ساختمان‌های مسکونی و شخصی نصب می‌شوند. اما آیا نصب این دوربین‌ها در هر مکانی و توسط هر شخصی مجاز است؟ آیا قوانین ضوابط خاصی برای نصب این دوربین‌ها تدوین شده است؟ ضوابط نصب دوربین مدار بسته یا قوانین نصب دوربین مدار بسته چیست؟ آیا رعایت نکردن قوانین دوربین مدار بسته جرم تلقی می شود؟ این‌ها سوالاتی هستند که در این مقاله به ارائه پاسخ و توضیح در مورد آنها خواهیم پرداخت.

فهرست عناوین مقاله

نصب دوربین مدار بسته در چه مکان‌هایی مجاز و در چه مکان‌هایی نصب آن جرم است؟  

نصب این دوربین‌ها به دلیل کمک به افزایش امنیت محیط‌های مختلف و جلوگیری از برخی از جرایم، قانونی و مفید است اما به دلیل اینکه در برخی از موارد نصب دوربین مداربسته ممکن است موجب نقض حریم خصوصی افراد شود لازم است تا کسانی که قصد نصب این دوربین‌ها را در اماکن دارند قوانین و شرایط نصب دوربین مداربسته را رعایت کنند.

قانون نصب دوربین مدار بسته، در اماکن عمومی و اماکن خصوصی متفاوت است. به طور خلاصه نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی مانند مراکز تجاری، فروشگاه‌ها و حتی کوچه‌ها و پارک‌ها با رعایت شرایط و ضوابط بلامانع است اگر در مواردی که که توسط قانون نصب دوربین مدار بسته منع شده باشد. اما نصب دوربین‌های مداربسته در اماکن خصوصی مانند اتاق پروها، اتاق خواب، اتاق شخصی، سرویس بهداشتی و سایر اماکن خصوصی متعلق به افراد به طور کلی جرم است مگر در مواردی که  به تشخیص مراجع قضایی و با اخذ مجوز از سازمان مربوطه انجام شود. رعایت این قوانین برای نصب دوربین مداربسته چه در اماکن عمومی و چه در اماکن خصوصی برای همگان ضروری است البته در مواردی ممکن است بنا به تشخیص مراجع قضایی و با حکم قضایی این قوانین در مواردی نقص شوند.

بیشتر بخوانید: خرید انواع دوربین مداربسته + قیمت دوربین مداربسته هوشمند 

منظور از قوانین و ضوابط نصب دوربین مدار بسته چیست؟ 

منظور از قوانین و ضوابط نصب دوربین مدار بسته چیست؟

قوانین نصب دوربین مداربسته در قانون اساسی ایران 

در قانون اساسی بندهای قانونی متعددی تعریف شده آمد که برخی از آن ها قابل تعمیم برای موارد مختلف هستند.در این بین دو مورد از بندهای قانون اساسی را می توان به نکات قانونی نصب دوربین مدار بسته تعمیم داد. 

۱) طبق ماده 22 قانون اساسی «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند». این بند قانونی را می توان به نوعی به قوانین حقوقی نصب دوربین مدار مرتبط دانست. بر همین اساس، چنانچه استفاده از دوربین مداربسته موجب تعرض به مال ، جان ، حیثیت و… افراد شود ، جرم بوده و مشمول مجازات قانونی خواهد بود. بر اساس همین اصل قانونی نصب دوربین مداربسته در مکان های مختلف بلامانع است مگر آنکه موجب تهدید جان ، مال و آبروی شهروندان شود. 

۲) طبق اصل ۲۵ قانون اساسی «بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی‏، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس‏، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون‏» 

بر همین اساس اگر نصب دوربین برای استراق سمع و فاش کردن رازهای خصوصی انجام شود و یا از  فیلم های ضبط شده سو استفاده صورت بگیرد ، جرم است و مشمول مجازات می شود. 

شرایط و قانون نصب دوربین مدار بسته در مکان های مختلف چگونه است؟ 

همانطور که اشاره شد نصب دوربین مداربسته در مکان های مختلف در صورتی که موجب تعرض به امنیت شخصی و اجتماعی مردم نشود مجاز است. حال با توجه به بندهای قانونی که  توضیح داده شد، به بررسی قانون نصب دوربین مداربسته در منزل، محل کار ،ماشین و…. خواهیم پرداخت. 

قانون نصب دوربین مداربسته در ساختمان 

بر اساس قانون نصب دوربین در ساختمان، استفاده از دوربین مدار بسته در مشاعات از جمله راه پله، حیاط ، پارکینگ و.. مجاز است. همچنین در صورتیکه در یک ساختمان مسکونی دوربین مدار بسته نصب می کنید باید با نصب اعلان به ساکنین اطلاع دهید که در این مکان دوربین مداربسته نصب شده است. در رابطه با قانون نصب دوربین در آپارتمان هم باید گفت نصب این دوربین ها  در مجتمع های مسکونی باید به اطلاع و تایید کتبی تمامی ساکنین برسد، در غیر اینصورت نصب دوربین در مشاعات جرم است. همچنین؛ مخالفت با نصب دوربین مدار بسته در آپارتمان توسط حتی یک نفر از ساکنین ساختمان، باعث ایجاد منع  قانونی برای نصب دوربین می شود و فرد ناراضی می تواند نسبت به شکایت نصب دوربین در مشاعات بدون اطلاع قبلی اقدام کند.  

قوانین نصب دوربین جلوی درب واحد 

توجه به این نکته ضروری است که طبق قانون نصب دوربین در مشاعات ساختمان، نصب دوربین در بخش های از ساختمان که به نوعی حریم خصوصی ‌افراد تلقی می شود مانند جلو ورودی واحدها و آسانسور ممنوع است. البته اگر نصب دوربین در جلوی درب واحد شخصی برای حفظ امنیت ضروری باشد با اطلاع به همسایگان و نصب تابلو اعلان می توان دوربین را در جلوی درب واحد شخصی نصب کرد. 

ضوابط نصب دوربین در پارکینگ اختصاصی

نصب دوربین در پارکینگ های اختصاصی و عمومی یکی از اقدامات مهم جهت پیشگیری از سرقت اتومبیل ها و تامین امنیت اموال ساکنین است  و معمولا در اغلب ساختمان های مسکونی انجام می شود.  با توجه به  قانون نصب دوربین در آپارتمان باید گفت نصب دوربین در پارکینگ اختصاصی و  همراه با اعلان نصب دوربین بلامانع است.  نصب دوربین مدار بسته در پارکینگ اختصاصی مجتمع مسکونی باید تایید و رضایت همه ساکنین انجام شود. برای حداکثر بهره برداری از دوربین مدار بسته در پارکینگ اختصاصی بهتر است آن را با زاویه نود درجه نصب کنید و همچنین دوربین های جداگانه ای برای داخل و جلوی درب ورودی و خروجی پارکینگ نصب کنید تا در صورت نیاز به تمام فضای پارکینگ نظارت داشته باشید. 

نصب دوربین مدار بسته در ماشین 

همانطور که برای حفظ امنیت خانه ، مغازه و سایر اموال خود از دوربین مداربسته استفاده می کنید برای حفظ امنیت خود و شخصی هم می توانید در داخل دوربین مدار بسته نصب کنید،  نصب دوربین مدار بسته در خودرو شخصی علاوه بر کمک به حفظ امنیت خودرو در مقابل اقدامات خرابکارانه می تواند به پیگیری حوادث احتمالی که برای راننده و سرنشینان رخ میدهد کمک کند. در رابطه با قوانین نصب دوربین مدار بسته در خودرو می توان گفت به استناد تعمیم قوانین نصب دوربین مدار بسته برای مکان های مختلف نصب دوربین در خودرو شخصی در صورتی که موجب تعرض به حریم خصوصی دیگران نشود مجاز است. 

قانون نصب دوربین در اتاق کارمندان 

نصب دوربین مدار بسته در ادارات معمولا برای کنترل امنیت و نظارت عمومی بر نیروی کار انجام می شود. دوربین مداربسته در ادارات نیاید در سرویس بهداشتی ، رختکن  و سایر بخش های که حریم خصوصی افراد به حساب می آید نصب شود. بنا به قانون نصب دوربین مدار بسته در بخش های مختلف  ادارات  به شرطی که باعث نقض حریم خصوصی کارمندان و مراجعین شود بلامانع است. همچنین نصب دوربین در اتاق کارمندان باید با آگاهی و رضایت کارمند انجام شود و مدیر به هیچ وجه حق ندارد که به دلایل شخصی  دوربین در  اتاق یا مشرف به میز کار کارمندان نصب کند. ضمنا باید نصب دوربین مداربسته در ادارات به کنم تابلوهای اعلان به کارمندان و مراجعین اعلام شود. بدیهی است که نصب دوربین مدار بسته به شکل مخفی و دور چشم افراد جرم است و در صورت شکایت، مشمول مجازات قانونی می شود. 

قوانین نصب دوربین مدار بسته در کوچه 

کوچه جز معابر عمومی به حساب می آید و طبق آنچه گفته شد، نصب دوربین مدار بسته در اماکن عمومی نظیر مراکز خرید، فروشگاه ها ، معتبر و حتی کوچه ها که مکان های عمومی کم رفت و آمد عرب هستند از نظر قانونی منعی ندارد. اما برای نصب دوربین مدار بسته در کوچه رعایت دو سر ط الزامی است، شرط اول اینکه نصب دوربین در کوچه باید به اطلاع ساکنین کوچه برسد. این اطلاع رسانی را می توان از طریق استفاده از تابلوها انجام داد. و شرط دوم اینکه دوربین نصب شده در کوچه نباید به داخل و محوطه هیچ ساختمانی اشراف داشته باشد. در صورت رعایت کردم این دو شرط مطابق قانون نصب دوربین مدار بسته در اماکن عمومی، می توان دوربین مدار بسته را در کوچه نصب کرد.

نصب دوربین مدار بسته در کوچه بن بست هم با رضایت اهالی بن بست بلامانع است. 

برای نصب دوربین مدار بسته در جاهایی که محل رفت و آمد همیشگی افراد دیگر نظیر همسایگان است باید رضایت آن ها را جلب کنید. چون در صورت مزاحمت دوربین همسایه، قادر است با تنظیم لایحه مزاحمت همسایه و ارائه آن به مراجع قانونی از نصب کننده دوربین شکایت کند. چون طبق قانون نقض حریم خصوصی آزار و مزاحمت به حساب می آید همسایه ناراضی می تواند با ارائه لایحه مزاحمت همسایه به مراجع قانونی شکایت کند. بنابراین برای نصب دوربین در کوچه یا مشاعات آپارتمان باید رضایت دیگر همسایه ها جلب شود. البته اگر بنا به تشخیص شما نصب دوربین در محل مورد نظر برای تامین امنیت ضروری است؛ نصب دوربین بدون رضایت همسایه و با اخذ مجوز دوربین مدار بسته از نیروی انتظامی بلامانع است. 

بیشتر بدانید: معرفی بهترین دستگاه دوربین مدار بسته + انواع دستگاه ضبط دوربین

شرایط و قانون نصب دوربین مدار بسته در مکان های مختلف چگونه است؟ 

شرایط و قانون نصب دوربین مدار بسته در مکان های مختلف چگونه است؟

قوانین بازبینی دوربین مدار بسته چیست؟ 

در برخی از موارد زمانیکه حادثه یا جرمی اتفاق می افتد برای بازبینی و کسب اطلاعات بیشتر لازم است تا فیلم دوربین های مدار بسته را بررسی کنید. در اینصورت اگر فیلم متعلق به یک مکان شخصی باشد می توانید از صاحب دوربین درخواست کنید که فیلم را برای شما نمایش دهد، اگر صاحب دوربین نپذیرفت که برای بازبینی دوربین با شما همکاری کند، در صورت لزوم می توانید از طریق ثبت تقاضای بازبینی دوربین مدار بسته و ارائه آن  به پلیس یا مراجع قضایی، مجوز لازم برای بازبینی دوربین را دریافت کنید. همچنین اگر دوربین نصب شده در یک مکان عمومی و توسط شهرداری، راهنمایی رانندگی و یا سایر نهادها نصب شده باشد می توانید برای درخواست بازبینی فیلم از مراجع قضایی و یا نیروی انتظامی کمک بگیرید. 

انواع مجازات های دوربین مدار بسته از نظر حکم قضایی 

همانطور که اشاره شد، در قانون اساسی  یک بند اختصاصی برای تعیین قوانین مربوط به دوربین مدار بسته نیامده است، اما با استناد به بندهای قانونی که بیشتر توضیح داده شدند می توان قوانین نصب دوربین مدار بسته را استخراج کرد. بر طبق این بندهای قانونی چنانچه نصب دوربین مدار بسته موجب تعرض به حریم خصوصی، آزار و ایجاد نارضایتی برای افراد شود جرم بوده و شامل مجازات قانونی می شود. در ادامه انواع جرایم و حکم قضایی دوربین مدار بسته بررسی می شود.

 مجازات نصب دوربین مخفی در منزل 

منزل حریم خصوصی افراد به حساب می آید و در آن  نصب دوربین بدون اجازه ساکنین، مشمول مجازات می شود. مجازات نصب دوربین مخفی در خانه بنا به صلاحدید مراجع  قضایی می تواند از جریمه نقدی تا حبس را شامل شود. همچنین در صورت وجود شاکی خصوصی باید رضایت شاکی جلب شود تا فرد بازداشت شده آزاد شود.

 مجازات پخش فیلم دوربین مدار بسته 

در صورتی که دوربین مدار بسته از رویداد ها  فیلم بگیرد و صاحب دوربین بدون هیچ درخواستی از سوی شخص و یا مرجع قضایی فیلم را پخش کند، تعرض به امنیت و نقض حریم خصوصی به حساب می آید. حکم قضایی دوربین مداربسته برای  پخش فیلم دوربین مدار بسته، بنا به تشخیص مرجع قضایی متغیر است و ممکن است شامل جریمه نقدی یا حبس شود. 

بیشتر بخوانید: تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

انواع مجازات های دوربین مدار بسته از نظر حکم قضایی 

انواع مجازات های دوربین مدار بسته از نظر حکم قضایی

مجازات شکستن قانون دوربین مدار بسته 

با توجه به توضیحات ارائه شده، نصب دوربین مدار بسته بدون توجه به قوانین آن، مشمول مجازات قانونی می شود. در قانون برای هر جرمی متناسب با خسارات وارده و سوابق افراد مجازات تعیین می شود. مجازات شکستن قانون دوربین مدار بسته به شرایط متفاوت است و می تواند از جریمه مالی تا حبس را شامل شود. همچنین اگر پرونده شاکی خصوصی داشته باشد در صورت عدم جلب رضایت شاکی، فرد خاطی از دو جنبه عمومی و خصوصی  مشمول مجازات می شود. 

مجازات در اختیار گذاشتن فیلم دوربین مدار بسته 

در اختیار گذاشتن یا پخش فیلم دوربین مدار بسته و یا هر گونه فیلم دیگری در صورت عدم رضایت فرد ، جرم است و مشمول مجازات می شود. بر اساس ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه ای،  پخش فیلم خصوصی با خانوادگی فرد بدون اجازه و رضایت او مشمول مجازات حبس یا جریمه نقدی می شود ، بسته به تشخیص مراجع قضایی حبس ممکن است بین سه ماه تا دو سال تعیین شود. همچنین در مواردی ممکن است جرم مشمول حبس و جریمه مالی شود. 

مجازات سو استفاده از دوربین مدار بسته 

قانون از نصب دوربین مدار بسته برای افزایش امنیت و کمک به پیگیری برخی از برخی از جرائم و حوادث حمایت می کند. اما در صورتیکه نصب دوربین برای سو استفاده و ارتکاب جرم یا تجاوز به حقوق مادی و معنوی دیگران صورت بگیرد، جرم اتفاق افتاده و شامل مجازات قانونی می شود. مجازات سو استفاده از دوربین مدار بسته، به نوع جرم و ضررهای ناشی از آن بستگی دارد و می تواند شامل حبس از چند ماه تا چند سال ، جریمه نقدی و یا هر دو شود. 

حکم دوربین گذاشتن مرد برای زن در قانون   

 نصب دوربین به صورت مخفیانه و بدون آگاهی دادن به بقیه قانونی نیست و در صورت شکایت طرف مقابل، شامل مجازات می شود. اما حکم دوربین گذاشتن مرد برای زن در خانه یا برعکس دوربین گذاشتن زن برای کنترل مرد بسته به تشخیص دادگاه خانواده  ممکن است کمی متفاوت باشد. اگر هدف از نصب دوربین  در منزل توسط شوهر یا زن  برای اثبات خیانت همسر باشد،  چون فیلم ها و فایل های صوتی  در بین افراد دیگر پخش نمی شوند و تنها به عنوان ادله به دادگاه ارائه می شوند معمولا  شامل مجازات قانونی  نقض حریم خصوصی نمی شوند. البته استناد به  فیلم دوربین مدار بسته در حریم خصوصی زوج یا زوجه برای اثبات مواردی مانند روابط نامشروع،  تنها توسط قاضی پرونده و بسته به نظر وی معتبر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: لیست مهم‌ترین تجهیزات دوربین مداربسته

فیلم دوربین مدار بسته در دادگاه سندیت دارد؟  

در پاسخ به این سوال که آیا فیلم دوربین مدار بسته در دادگاه سندیت دارد یا خیر ؟ باید گفت  طبق  ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم عبارتند از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است. فیلم دوربین مدار بسته هم می تواند به عنوان شاهد در دادگاه برای اثبات وقوع جرم مورد استفاده قرار بگیرد، با این حال معمولا فیلم دوربین مدار بسته به تنهایی برای اثبات جرم  مورد استناد نیست و در صورتی که با شهادت شهود یا دیگر ادله همراه باشد می توانند برای اثبات جرم مورد استفاده قرار بگیرد. برای اینکه فیلم دوربین پذیرفته شود باید موثق ، کامل ، بدون دستکاری و ضبط شده از رویداد واقعی باشد. موثق بودن فیلم توسط کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرد.همچنین وضوح و کیفیت فیلم و اعتبار ضبط کننده فیلم نیز روی نظر نهایی قاضی تاثیر گذار هستند. هر چه کیفیت فیلم بیشتر باشد و امکان انکار فیلم ضبط شده در دادگاه توسط مجرم کمتر باشد ، فیلم ضبط شده اعتبار بیشتری دارد.  بنابراین می توان نتیجه گرفت که فیلم و فایل صوتی ضبط شده در دادگاه اگر با شواهد و مدارک دیگر همراه باشند می توانند برای اثبات جرم و کمک به قاضی برای کشف حقیقت قابل استناد باشند. 

بیشتر بخوانید: ویژگی های کابل دوربین مدار بسته مناسب چیست؟ معرفی انواع کابل دوربین مداربسته

فیلم دوربین مدار بسته در دادگاه سندیت دارد ؟  

فیلم دوربین مدار بسته در دادگاه سندیت دارد ؟

نمونه متن شکایت نصب دوربین مدار بسته 

در صورتی که نصب دوربین مداربسته در مشاعات بدون رضایت تمامی ساکنین انجام شود، افرادی که رضایت آن ها برای نصب دوربین جلب نشده می توانند شکایت کنند. شکایت نصب دوربین در مشاعات بدون اجازه ساکنین دیگر و نیز در صورتیکه دوربین به واحدها مسلط باشد در دادگاه قابل پیگیری است و برای خاطی مجازات نقدی، حبس یا هر دو محتمل است. البته اگر دوربین نصب شده دارای تابلو اعلان باشد و به واحد مسکونی شما تسلطی نداشته باشد شکایت از دوربین همسایه به عنوان دوربین مزاحم برای نظارت در تردد در کوچه و مشاعات امکان پذیر است اما باید ادله کافی برای پذیرش شکایت به مراجع قضایی ارائه شود. با توجه به وفور استفاده از دوربین های مدار بسته در اماکن مختلف در صورتیکه از نصب دوربین مزاحم شکایتی دارید می توانید با ارائه شکایت به مراجع ذی الصلاح درخواست جمع آوری دوربین از آن محل را ارائه دهید. در متن شکایت دوربین مزاحم باید ادله خود را ارائه دهید و اثبات کنید که نصب این دوربین باعث نقض حریم خصوصی و ایجاد مزاحمت و نگرانی برای شما شده است. در صورت موافقت قاضی با شکایت نصب دوربین بدون رضایت همسایه ، نه تنها دوربین از محل برداشته می شود بلکه برای فرد خاطی هم مجازات صادر می شود.

مسیر اخذ مجوز نصب دوربین مدار بسته چیست ؟ 

مطابق قانون نصب دوربین مدار بسته در برخی از اماکن از جمله اماکن عمومی حساس  مانند سفارت خانه ها ، وزارت خانه و… و همچنین اماکن خصوصی که حریم خصوصی دیگر افراد به حساب می آیند، ممنوع است. اما اگر نصب دوربین از نظر شما ضرورت دارد می توانید حتی در صورت منع قانونی نصب دوربین هم، با پیگیری از مراجع قانونی اجازه نصب دوربین را دریافت کنید.  به طور مثال نصب دوربین در کوچه که محل تردد همه ساکنین است تنها با رضایت تمام ساکنین ممکن است، اما اگر یک یا چند نفر از همسایه های شما راضی به نصب دوربین نباشد و از نظر شما نصب دوربین برای حفظ امنیت ضروری است می توانید با مراجعه به نیروی انتظامی و ارائه درخواست مجوز نصب دوربین مدار بسته را دریافت کنید. اخذ مجوز نصب دوربین مدار بسته همچنین برای نصب دوربین در برخی از اماکن خصوصی و اماکن عمومی حساس هم در صورت موافقت پلیس و مراجع قضایی بلامانع خواهد بود. 

شرایط ثبت شرکت برای دوربین مدار بسته 

برای فعالیت در زمینه نصب دوربین مدار بسته باید شرکت خود را ثبت کنید. برای ثبت شرکت دوربین مدار بسته می توانید با ارائه مدارک لازم به سازمان ثبت اسناد شرکت خود را در قالب یک شرکت با مسئولیت محدود یا سهامی خاص به ثبت برسانید. برخی از مدارک و شرایط لازم شامل  مدارک هویتی همه اعضا شرکت ، اظهارنامه نداشتن منع فعالیت تجاری برای مدیران و سند مربوط به پرداخت ۳۵ درصد سرمایه شرکت به حساب شرکت در یک بانک ایرانی، هستند. 

بیشتر بخوانید: ویژگی های نرم افزار تردد هوشمند سازمانی کسری

سوالات متداول مربوط به نصب دوربین مدار بسته 

در ادامه به چند سوال  پیرامون نصب دوربین مدار بسته  پاسخ می‌دهیم. 

در چه صورتی نصب دوربین مدار بسته جرم است؟ 

در صورتیکه نصب دوربین موجب نقض حریم خصوصی و با به خطر افتادن امنیت یک مکان شود ، نصب آن غیر قانونی است.

مجازات نصب غیر قانونی دوربین مدار بسته چیست؟ 

مجازات نصب دوربین مدار بسته در محل های ممنوعه بسته به داشتن یا نداشتن شاکی خصوصی و یا مواردی ارتکاب جرم به کمک دوربین متفاوت بوده و می تواند شامل جریمه نقدی یا حبس باشد. 

تشخیص قانونی یا غیر قانونی بودن نصب دوربین مدار بسته به عهده کیست؟

 بر عهده کارشناسان نیروی انتظامی و مراجع قضایی 

بیشتر بخوانید: قانون کار چیست؟ | بررسی مهم ترین قوانین کار و تامین اجتماعی

سوالات مربوط به نصب دوربین مدار بسته 

سوالات مربوط به نصب دوربین مدار بسته

جمع بندی منظور از قوانین و ضوابط نصب دوربین مدار بسته چیست؟

دوربین مدار بسته وسیله ای مفید برای حفظ امنیت و پیگیری رویدادهای یک مکان است. با توجه به نقش مثبت این دوربین ها در پیشگیری از وقوع جرم و افزایش امنیت محیط ، استفاده از آن ها در سال های اخیر فزونی یافته است. برای نصب این دوربین ها رعایت قوانین و ضوابط خاصی ضروری است. با وجود اینکه بند قانونی  صریحی در این رابطه وجود ندارد اما با استناد به چند ماده قانونی می توان قوانین نصب دوربین مدار بسته را استخراج کرد.

بر اساس قانون اگر نصب دوربین مدار بسته موجب نقض حریم خصوصی سایر افراد شود مجاز نیست و در صورت نقص قانون شامل مجازات می شود. نصب دوربین مدار بسته در اماکن عمومی حساس مانند سفارت خانه ها و وزارتخانه ها مجاز نیست، همچنین نصب دوربین مدار بسته در اماکنی که حریم خصوصی تلقی می شوند مانند آسانسور، رختکن، سرویس بهداشتی، اتاق شخصی و… مجاز نیست. بر اساس قانون نصب دوربین مدار بسته در برخی از اماکن عمومی مانند مشاعات ساختمان هم تابع رعایت قوانین خاصی است از جمله اینکه باید نصب دوربین با رضایت تمام اهالی ساختمان یا کوچه انجام شود و همچنین علائمی مبنی بر نصب دوربین مانند تابلوهای شماتیک هم در در مکان نصب شود. در صورت  نصب دوربین برای سو استفاده و یا نقض حریم خصوصی و یا ایجاد مزاحمت ، نصب غیر قانونی بوده و شامل مجازات می شود. این مجازات می تواند شامل جریمه نقدی یا حبس چند ماه تا چند سال و یا هر دو باشد. 

مقالات مرتبط

  1. مازیار شهریور 26, 1402 در 10:52 ق.ظ

    آیا قانونی راجع به نصب دوربین مدار بسته در ایران وجود دارد؟

  2. دیجیتال مارکتینگ کسرا شهریور 27, 1402 در 7:09 ب.ظ

    طبق ماده ۲۲ قانون اساسی «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند». این بند قانونی را می توان به نوعی به قوانین حقوقی نصب دوربین مدار مرتبط دانست. بر همین اساس، چنانچه استفاده از دوربین مداربسته موجب تعرض به مال ، جان ، حیثیت و… افراد شود ، جرم بوده و مشمول مجازات قانونی خواهد بود. بر اساس همین اصل قانونی نصب دوربین مداربسته در مکان های مختلف بلامانع است مگر آنکه موجب تهدید جان ، مال و آبروی شهروندان شود

  3. اکرم مهر 1, 1402 در 12:14 ب.ظ

    قانون نصب دوربین مخفی در منزل چیست؟؟

    • دیجیتال مارکتینگ کسرا مهر 3, 1402 در 2:16 ب.ظ

      با سلام مجازات نصب دوربین مخفی در خانه بنا به صلاحدید مراجع قضایی می تواند از جریمه نقدی تا حبس را شامل شود.

  4. مهدیس آبان 2, 1402 در 4:02 ب.ظ

    با سلام چنانچه فردی بدون دستور قضایی اقدام به بررسی فیلم مداربسته یک رستوران کند « بخاطر گم شدنِ تلفن همراه» حکم چیست ؟
    و اینکه اگر هارد دوربین مداربسته سوخته باشد و فیلم ضبط نشده باشد ایا تقصیری متوجه ِ رستوران است؟

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

وجدان کاری چیست

وجدان کاری چیست؟

نمودار ون چیست و چه کاربردی دارد؟

نمودار ون چیست و چه کاربردی دارد؟ 

تفاوت بین بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد در چیست؟

تفاوت بین بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد در چیست؟

همه چیز درباره حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی و نحوه‌ محاسبه حقوق بازنشستگی

همه چیز درباره حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی و نحوه‌ محاسبه حقوق بازنشستگی

منظور از حق اولاد و عائله مندی چیست؟ نحوه محاسبه حق اولاد و کمک عائله مندی

منظور از حق اولاد و عائله مندی چیست؟ نحوه محاسبه حق اولاد و کمک عائله مندی

بررسی قانون سختی کار و شرایط دریافت سختی کار 

بررسی قانون سختی کار و شرایط دریافت سختی کار 

لیست مهم‌ترین تجهیزات دوربین مداربسته؛ لوازم جانبی مورد نیاز جهت نصب دوربین 

لیست مهم‌ترین تجهیزات دوربین مداربسته

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

همه چیز درباره مالیات بر دارایی؛ معرفی انواع مالیات بر ثروت 

همه چیز درباره مالیات بر دارایی؛ معرفی انواع مالیات بر ثروت 

حق سنوات چیست؟ نحوه محاسبه حق سنوات در قانون کار

حق سنوات چیست؟ نحوه محاسبه حق سنوات در قانون کار

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

محاسبه عیدی سال ۱۴۰۲ عیدی کارگران، کارمندان بازنشستگان و مستمری بگیران 

محاسبه عیدی سال ۱۴۰۲ عیدی کارگران، کارمندان بازنشستگان و مستمری بگیران 

معرفی انواع لنز دوربین مدار بسته + قیمت و خرید لنز دوربین مدار بسته

معرفی انواع لنز دوربین مدار بسته + قیمت و خرید لنز دوربین مدار بسته

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

سنسور اثر انگشتی خازنی چیست و چه کاربردی دارد؟

سنسور اثر انگشتی خازنی چیست و چه کاربردی دارد؟

همه چیز درباره دوربین مدار بسته اکسیس و انواع آن

همه چیز درباره دوربین مدار بسته اکسیس axis و انواع آن

تعریف حق السعی در قانون کار + نحوه محاسبه حق السعی

تعریف حق السعی در قانون کار + نحوه محاسبه حق سعی

آموزش نصب دوربین مدار بسته به صورت تصویری (آموزش نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته و انتقال تصویر)

آموزش نصب دوربین مدار بسته به صورت تصویری (آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته و انتقال تصویر)

حضور و غیاب دانشگاهی کسرا

حضور و غیاب دانشگاهی کسرا (حضور و غیاب دانشجویی)