بازاریابی یا مارکتینگ چیست؟ بررسی انواع روش های بازاریابی

بازاریابی چیست؟ بررسی انواع روش های بازاریابی
دیجیتال مارکتینگ کسرا

در این مقاله به مفاهیم بازاریابی، انواع روشهای بازاریابی، مراحل بازاریابی، انواع بازار در بازاریابی و ... پرداختیم. به طور خلاصه تعریف بازاریابی به زبان ساده به مجموعه فعالیت هایی که منجر به جذب مشتریان و کسب رضایت آنها برای خرید مجدد می شود اشاره دارد. اما نکته مهم این است که کدام یک از روش های بازاریابی برای کسب و کار شما مناسب است؟ برای کسب موفقیت نیاز به استفاده از چندین روش بازاریابی با توجه به شناخت از مشتریان دارید تا بتوانید نتایج مطلوبی نیز تجربه کنید.

کسب و کارها برای افزایش فروش، برندسازی، ایجاد اعتماد در مصرف کننده و حضور فعال در بازار رقابتی نیاز به انجام مجموعه ای فعالیت ها دارند که در این مسیر با جلب اعتماد مشتریان با آنها ارتباط برقرار کرده و ضمن آگاهی سازی از برندشان با ارائه محصول ارزشمند نیاز مشتریان را به بهترین شکل پاسخ دهند که به این فعالیت ها بازاریابی گفته می شود. بازاریابی به عنوان قلب کسب و کارها شناخته می شود و از آنجایی که بازاریابی یکی از اصول حیاتی کسب و کارها و سازمان ها بشمار می رود ما نیز در مقاله در پی پاسخ به این سوال هستیم که بازاریابی چیست؟ کار بازاریابی چیست؟ و  پس از ارائه بهترین تعریف بازاریابی به بررسی انواع روشهای بازاریابی می پردازیم.

فهرست عناوین مقاله

تعریف بازاریابی یا مارکتینگ به زبان ساده (marketing)

در پاسخ به این سوال که بازار یابی چیست؟ تعاریف متعددی بیان شده است و تعریف بازاریابی به زبان ساده به معنی یافتن بهترین بازار برای فروش محصولات و خدمات سازمان ها است که به عنوان یک استراتژی در کسب و کارهای مختلف برای برقراری ارتباط بهتر با مشتریان و حضور فعال در بازار رقابتی به کار می رود. بازاریابی در نقش استراتژی با ارزیابی مشتریان و نیازهای آنها محصولی متناسب با خواسته های مخاطبان را عرضه می کنند، ضمن اینکه مشتریان نیز در مسیر بازاریابی از ویژگی های متمایز کننده محصول نسبت به محصولات مشابه آگاه خواهند شد. به طور کلی به عنوان بهترین تعریف بازاریابی می توان اینگونه بیان کرد، به مجموعه فعالیت هایی که برای آشنا شدن مشتریان با محصولات مربوط به هر کسب و کاری انجام می شود بازاریابی می گوییم.

تعریف بازاریابی به زبان ساده (marketing)

تعریف بازاریابی یا مارکتینگ به زبان ساده (marketing)

در تعریف بازاریابی به زبان ساده می توان بازاریابی را زیرشاخه ای از علوم مدیریت دانست که با شناخت نیازهای مخاطبان سرو کار دارد و با توجه به بازار رقابتی موجود در فضای آنلاین امروزه بیش از هر زمان دیگری کسب و کارها با خواسته های مشتریان مواجه هستند و نیاز دارند که نسبت به آن مطلع باشند و با پاسخگویی به نیاز مشتریان مسیر بازاریابی را طی می کنند. 

در استراتژی بازاریابی با مطالعه و تحلیل رفتار مشتریان در بازار ضمن آشنایی با نیازهای مصرف کنندگان با استفاده از داده های بدست آمده از تحلیل بازار اقدام به جذب مشتریان جدید می کنند و با استفاده از انواع روش های بازاریابی با کسب رضایت مشتریان آنها را به مشتریان وفادار تبدیل می کنید. همه کسب و کارها به نوعی از بازاریابی برای جذب مشتریان جدید استفاده می کنند.

با اقداماتی از قبیل تبلیغ،در نظر گرفتن تخفیف، برگزاری جشنواره های مختلف، همچنین در کسب و کارهای آنلاین با ایجاد صفحات فرود در وب سایت و تولید محتوا ضمن ایجاد تجربه کاربری مناسب از طریق بازاریابی در جذب مشتریان و افزایش فروش نقش موثری دارند. با توجه به تعاریف بازاریابی در مجموع به هرگونه اقدامی که کسب و کارها در راستای معرفی محصول به مشتریان و ترغیب آنها به خرید محصولات انجام دهند شامل بازاریابی می شود.

بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور به توسعه کسب و کارها کمک‌ می‌کند؟

برخی از مهمترین تعاریف بازاریابی

مارکتینگ یا بازاریابی یک مفهوم پیچیده است که شامل استراتژی هایی برای افزایش فروش و جذب مشتری می شود و رسیدن به درک درست از این مفهوم نیز به همان اندازه مشکل است. درک صحیح از بازاریابی و یادگیری اصول بازاریابی نیاز به کسب تجربه و فعالیت در حوزه های مختلف بازاریابی ضمن تدوین استراتژی و تحلیل داده ها دارد. پس قبل از هر چیزی  شما نیاز به دانستن تعریف درست و اصولی از مفهوم بازاریابی دارید.

تعریف بازاریابی کاتلر

کاتلر به عنوان پدر علوم بازاریابی مدرن با بیشترین کتاب در زمینه علوم مدیریت و بازاریابی؛ در کتاب اصول بازاریابی خود مارکتینگ را اینگونه تعریف میکند: بازاریابی داشتن دانش و هنر جستجو، ابتکار و ایجاد ارزش در راستای نیازهای بازار برای افزایش فروش و سودآوری است. در تعریف بازاریابی کاتلر آمده است که بازاریابی با شناسایی نیازهای مشتریان و تحلیل بازار مشخص می کند که کدام بخش از بازار توانمندی فروش محصولات برای هر کسب و کار را دارد و چه محصولی نیاز مشتریان در آن بخش از بازار را تامین می کند که متناسب با آن نیاز کسب و کار مورد نظر خدمات خود را عرضه کند.

مفهوم بازاریابی از نگاه انجمن بازاریابی آمریکا

انجمن بازاریابی آمریکا در سال 1937، با هدف بررسی مفهوم بازاریابی و انواع استراتژی های آن تشکیل شده و امروزه با 30000 عضو متخصص فعال بازاریابی در دنیا شناخته می شود. انجمن بازاریابی آمریکا نیز برای بازاریابی تعریفی را ارائه کرده است شامل مفهوم و فرایند تولید محصول، قیمت گذاری و تدوین استراتژی بازاریابی می شود. در این تعریف اینگونه بیان شده است که مفاهیم بازاریابی به مجموعه فعالیت هایی اشاره دارد که با خلق محصول خاص و تبادل منابع برای مشتریان محصولات، کسب و کارهای مختلف و بازار رقابتی موجب ارزش آفرینی و سود بیشتر می شود.

برخی از مهمترین تعاریف بازاریابی

برخی از مهمترین تعاریف بازاریابی

بررسی تاریخچه بازاریابی

با مطالعه تاریخچه بازاریابی (Marketing) متوحه می شویم که مفهوم بازاریابی اولین بار در سال 1990 بیان شد و کسب و کارها نیز در همین زمان به جدیت این موضوع پی بردند که برای شناخته شدن برندشان باید در بازار رقابتی حضور داشته باشند و از طریق بازاریابی در این رقابت موفق شوند. در فضای آنلاین نیز موتورهای جستجو یاهو، MSN و بعد از آن گوگل معرفی شدند و بسیاری از وب سایت ها با تولید محتوای متنی به بازاریابی محتوایی پرداختند.

در ادامه تاریخچه بازاریابی و در دهه ی 1990 شرکت ها تمرکز بیشتری بر تولید محصولات با کیفیت و برندسازی داشتند که موجب شناخته تر شدن و افزایش سود آنها می شد. در کنار آن از طریق وب سایت به معرفی و ارائه اطلاعاتی در خصوص خدمات خود پرداختند. تا جایی که امروزه کسب و کارهای آنلاین از طریق تولید محتوا در وبلاگ یا وب سایت ها با مشتریان خود ارتباطات قوی برقرار کرده و ضمن معرفی محصولات و خدمات خود اقدام به کسب رضایت و جذب مشتریان وفادار می کنند و در این روش از بازاریابی اجتماعی نیز برای برندسازی یا افزایش فروش استفاده می کنند.

اهمیت بازاریابی برای کسب و کارها چیست؟

برای فروش بیشتر محصولات در بازار و داشتن رقابت سالم در بازار نیاز به شناخت کافی از بازار هست که از طریق شناسایی نیازهای مشتریان این شناخت بدست می آید. اغلب کسب و کارها امروزه از طریق وب سایت یا رسانه های اجتماعی با روش های مختلف به جذب مشتری می پردازند و با تشخیص نیازهای مشتریان اقدام به تولید محصولات متناسب با نیاز بازار می کنند. برای تولید و همچنین افزایش فروش که منجر به سودآوری شود بازاریابی همیشه حرف اول را می زند و امروزه به عنوان یکی از اساسی ترین استراتژی ها برای هر کسب وکاری شناخته می شود.

با پی بردن به اهمیت مفهوم بازاریابی برای کسب و کارها و تشکیل تیم های فعال در این زمینه می توانید به اهداف بلند مدت و چشم اندازهای سازمان دست یابید. از طریق بازاریابی یا ایجاد آگاهی از برند و تدوین استراتژی گام مهمی را در خصوص برنامه ریزی برای کسب و کار و ایجاد تقاضای از سوی مشتریان برمی دارید و رقابت خوبی را با سایر رقبا خواهید داشت. بازاریابی منجر به رشد کسب و کار شده و با جذب مشتریان به محصولات می توانید فروش بیشتری داشته باشید و همچنین مشتریان بیشتری را جذب کنید که نسبت به محصولات شما نیز وفادار هستند. در ادامه به برخی دلایل اهمیت بازاریابی برای کسب و کارها اشاره شده است:

1) بازاریابی موجب جذب مشتری می شود

بازاریابی با فراهم کردن فضایی مناسب برای تعامل و ارتباط قوی با مشتریان به کسب و کارها در ارائه اطلاعات دقیق از محصولات بسیار نقش موثری دارد.

2) بازاریابی موجب افزایش اعتبار کسب و کار می شود

بازاریابی با ایجاد ارزش برند موجب افزایش اعتبار برند نیز می شود. کسب و کارها با فعالیت در بازه زمانی طولانی و برآورده کردن انتظارات مشتریان اعتماد آنها را کسب کرده و از خرید محصول شما اعلام رضایت می کند که خود موجب اعتبار برند می شود.

3) بازاریابی موجب آگاه سازی مشتریان از خدمات شما می شود

بازاریابی با ارائه اطلاعاتی در خصوص محصولات یا خدمات شما پیشنهاداتی ویژه ای را به مصرف کنندگان ارائه می دهد و مشتریان از طریق بازاریابی از ارزش های محصول شما مطلع می شوند و موجب برندسازی می شود.

4) بازاریابی موجب افزایش فروش می شود

روش های مختلف بازاریابی با تبلیغ کسب و کار یا خدمات شما فرصت خوبی را برای معرفی محصولات و در نتیجه فروش بیشتر آنها در اختیار کسب و کارها قرار داده است که با استفاده از این فرصت می توانید محصولات خود را به بهترین شکل ممکن ارائه داده و مشتریان بیشتری را برای محصولات خود جذب کنید.

مراحل بازاریابی چیست؟

برای بازاریابی موفق و نتیجه بخش نیاز به طی مراحلی براساس اصول و قواعد بازاریابی جهانی است در پاسخ به سوال مراحل بازاریابی چیست؟ برای این که بدانیم بازاریابی شامل چه فعالیت هایی می شود و با نحوه بازاریابی آشنا شویم در ادامه به برخی از مهم ترین این مراحل پرداخته ایم.

1.  شناخت هدف مارکتینگ

در اولین مرحله بازاریابی و نحوه بازار یابی با بدانید چه کاری قرار است انجام دهید؟ هدف شما از بازاریابی برندسازی، شناخت برند توسط مشتریان است؟ یا معرفی محصول ارزشمند؟ مرحله شناخت هدف بازاریابی به نوعی مهم ترین مرحله بازاریابی محسوب می شود و شما بدون تعیین هدف بازاریابی نمی دانید در مراحل بعدی چه اقدامی قرار است انجام دهید و آیا از آن نتیجه می گیرید یا نه؟ بسیاری از کسب و کارهای موفق دنیا نیز همیشه اصول و برنامه ریزی های مشخصی برای بازاریابی دارند که در ابتدا هدف از بازاریابی را تعیین می کنند.بطور مثال وب سایت دیجی کالا به خوبی تعریف تبلیغات در بازاریابی را در عمل نشان داده و همیشه در تبلیغات خود در کنار توسعه محصولات مبتنی بر تکنولوژی  شعار تجربه خرید همراه با لبخند را برای مخاطبان محقق می کند.

2. انجام تحقیقات و شناخت وضعیت بازار

دومین مرحله بازاریابی این است که با توجه به هدف بازاریابی شروع به تحقیقات در بازار هدف کنید.در تحقیقات بازار مواردی از قبیل وضعیت کنونی بازار هدف،تحلیل سایر رقبا در بازار، شناخت نیازهای مشتریان با در نظر گرفتن ارزش آفرینی و میزان بودجه شما برای سرمایه گذاری در بازار به طور دقیق بررسی می شوند. و با بررسی دقیق بازار باید بدانید که محصولات شما در زمان ارائه به بازار و با توجه به قیمت گذاری چقدر فروش خواهد داشت؟

3. در نظر گرفتن بودجه بازاریابی

در این مرحله کسب و کارها با در نظر گرفتن بودجه خود تعیین میکنند به چه میزان فعالیت های بازاریابی انجام می دهند. بازاریابی چه از طریق تبلیغات بنری، بیلبوری، کمپین های تبلیغات کلیکی، یا صفحات فرود در وب سایت هر کدام هزینه خاص خود را برای شما در نقش صاحبان مشاغل به همراه دارد.

4. تعیین کانال ها یا روش های بازاریابی

پس از تحقیقات بازار و تعیین میزان بودجه بازاریابی وقت آن رسیده که کانال های بازاریابی را مشخص کنید. و بدانید که محصولات خود را از چه طریقی به مشتریان ارائه می دهید. انتخاب کانال مناسب بازاریابی ارتباط مستقیم به نوع حوزه کسب و کار شما دارد. با توجه به نوع کسب و کارتان می توانید یک روش مناسب را برای تبلیغات در نظر گرفته و به تعریف تبلیغات در بازاریابی بپردازید.

از جمله کانال های بازاریابی که بیشتر مورد استفاده هستند عبارتند از:

  • شبکه های اجتماعی(اینستاگرام، لینکدین و …)
  • تلویزیون و رادیو
  • برگزاری وبینار
  • بنرتبلیغاتی
  • بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات کلیکی
  • ارسال پیامک تبلیغاتی

5. تشکیل تیم بازاریابی

برای اجرای استراتژی های بازاریابی به طور اصولی داشتن تیم بازاریابی اهمیت زیادی دارد و از همین رو کسب و کارهای موفق همیشه در انتخاب مدیر و تیم بازاریابی وقت و هزینه های زیادی صرف می کنند. چنانچه تیم بازاریابی قوی و با تجربه نداشته باشید نمی توانید از نتایج بازاریابی مطمئن باشید.

اهمیت بازاریابی برای کسب و کارها چیست؟

اهمیت بازاریابی برای کسب و کارها چیست؟

انواع روشهای بازاریابی

انواع روشهای بازاریابی در انواع مختلف آن توسط شرکت ها و کسب و کارهای مختلف برای جذب مشتریان و افزایش فروش استفاده می شود. اغلب روش های بازاریابی با هدف اطلاع رسانی از ارزش ها و ویژگی های محصول به مصرف کنندگان کاربرد دارد که مخاطبان محصولات را به خرید محصولات یا خدمات برند شما ترغیب می کند. در ادامه برخی از انواع روشهای بازاریابی را بررسی کرده ایم.

روش بازاریابی مستقیم

بازاریابی مستقیم (Direct Marketing) به عنوان یکی از انواع بازاریابی همان طور که از اسم آن مشخص است بازاریاب یا به طور مستقیم از طریق روش هایی مثل تماس تلفنی یا ارسال ایمیل با مشتریان در ارتباط است یا اینکه از طریق تبلیغات در رسانه ها اقدام به جذب مشتری می کند. یکی از عوامل اصلی در موفقیت این روش از مارکتینگ Call to Action)CTA) یا همان اقدام به عمل است که در وب سایت های یا تبلیغات رسانه های اجتماعی از طریق ترغیب کاربران به کلیک روی یک دکمه یا تصویر، لینک و … مشتریان بالقوه را به مشتری بالفعل تبدیل می کند.

روش بازاریابی تلفنی

بازاریابی تلفنی از طریق تماس تلفنی با افراد انجام می شود که ضمن ارائه خدمات و محصولات ، نظرات مشتریان را با هدف فروش جویا می شوند. بازاریابان با تماس تلفنی اقدام به جذب مشتریان بالقوه کرده و جزء روش های بازاریابی مرسوم در بین کسب و کارها محسوب می شود که اغلب منجر به فروش خوبی نیز می شود. در بازاریابی تلفنی، بازاریاب ضمن در اختیار گذاشتن اطلاعات دقیق درباره محصول یا خدمات موجب ترغیب آن ها به خرید محصولات می شود و در غیر این صورت مشتریان اعتماد خود را نسبت به محصولات شما از دست می دهند.

روش بازاریابی مبتنی بر پایگاه داده

بازاریابی مبتنی بر پایگاه داده (database marketing) شامل شناسایی و تحلیل داده های مشتریان از گذشته تا کنون است با تحلیل آنها استراتژی های بازاریابی قابل اجرا می شود. دیتابیس مارکتینگ با جمع آوری داده های مشتریان مانند سفارش مشتریان، ایمیل های ثبت نام و درخواست اطلاعات، مشتریان احتمالی، خدمات پس از فروش مشتریان و … به پیاده سازی برنامه های راهبردی بازاریابی کمک می کند.

روش بازاریابی حضوری

در روش بازاریابی حضوری کارشناس فروش با مشتریان ارتباط مستقیم دارند و همدیگر را می بینند. در بهترین روش بازاریابی حضوری در قالب جلسه حضوری که مورد تایید هر دو طرف نیز است با ارائه خدمات و محصولات از جانب کارشناس فروش یا کارشناس بازاریابی با استفاده از روش جذب مشتری حضوری منجر به ارتباط طولانی مدت و مطمئن بین طرفین می شود. امروزه روش بازاریابی حضوری جایگزین ایمیل مارکتینگ و سایر روش ها شده است.

روش بازاریابی موبایلی

موبایل مارکتینگ یا همان بازاریابی موبایلی یکی دیگر از روش های بازاریابی است که از طریق شبکه های اجتماعی، پیامک یا ایمیل و حتی وب سایت با استفاده از تلفن همراه به بازاریابی پرداخته و مخاطبان از بازار هدف جذب می شوند. تلفن همراه سطح تعامل افراد با کسب و کارها را به طرز شگفت انگیزی گسترش داده است به طوری که با استفاده از تلفن همراه همه کارهای بازاریابی از طریق بازاریابی ایمیلی، لینک به وب سایت در شبکه های اجتماعی و … انجام می شود. از طرفی با وجود بخش بالایی از کاربران وب سایت ها که از طریق گوشی وارد سایت می شوند یا روزانه مدت زمان زیادی در شبکه های اجتماعی می گذرانند و جستجوهای زیادی از طرف مخاطبان صورت می گیرد که فرصت خوبی را برای بازاریابی فراهم کرده است.

روش بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال یکی دیگر از انواع روش های بازاریابی برای فروش محصولات بشمار می رود که کسب و کارها با ورود دستگاه های الکترونیکی به زندگی انسان و تغییر سبک زندگی افراد از آن برای بازاریابی استفاده می کنند و اقدام به فروش محصولات از طریق روش های دیجیتال یا دستگاه های الکترونیکی می کنند.

روش بازاریابی سنتی

روش بازاریابی سنتی (TRADITIONAL MARKETING) یکی از روش های قدیمی بازاریابی است که تا پیش از روی کار آمدن اینترنت و وسایل الکترونیکی بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. این نوع بازاریابی از طریق تلویزیون، رادیو، بیلبورد، حتی روزنامه و مجله یا به صورت کاتالوگ و بروشور انجام می شود و اطلاعاتی در خصوص خدمات و محصولات مربوط به کسب و کار به مخاطبان بازار هدف ارائه می دهد. به نوعی در تعریف بازاریابی سنتی می توان اینگونه بیان کرد که بدون نیاز به اینترنت و فضای آنلاین از طریق چاپ تبلیغات، ارسال ایمیل، تماس تلفنی، نصب بیلبورد یا پخش تبلیغات در رسانه های جمعی (رادیو و تلویزیون) انجام می شود.

روش بازاریابی اجتماعی

بازاریابی اجتماعی (SOCIAL MARKETING) با کمک روش بازاریابی سنتی با هدف آگاهی بخشی در خصوص یک مشکل در رفتار یا سبک زندگی افراد تلاش می کند و با مطلع سازی مخاطبان موجب بهبود رفتار آنها می شود. در واقع انواع بازاریابی اجتماعی به دنبال تاثیر بر رفتار مصرف کنندگان است و به افراد کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرند، بهتر فکر کنند و در همکاری با دیگر افراد نیز تصمیم گیری های درستی داشته باشند. در مجموع انواع بازاریابی اجتماعی به جای ارائه محصول با ویژگی خاص برای رقابت با سایر محصولات با تاثیر بر رفتار مصرف کنندگان به رقابت با سایرین می پردازد.

روش بازاریابی فردی

از جمله هدفمندترین روش های بازاریابی روش بازاریابی فردی است که با هدف شناسایی و برآورده سازی نیازهای شخصی صورت می گیرد. این روش با جمع آوری و تحلیل داده های  کاربران  در شبکه های اجتماعی و با استفاده از این داده ها ونیازمندی های شخصی و علاقه مندی های افراد را پیش بینی کرده و به نوعی هر آنچه که کاربران به دنبال آن هستند و جستجو می کنند را برای آنها فراهم می کند. در بازاریابی فردی با استفاده از تولید محتوا و ارائه خدمات مورد نیاز مخاطبان این اطلاعات را شخصی سازی کرده و در معرض دید کاربران قرار می دهد که نتایج موثری در افزایش بازدید و فروش محصولات دارد.

روش بازاریابی شبکه ای

بازاریابی شبکه ای نیز یکی از روش های بازاریابی سنتی محسوب می شود که در آن با ایجاد شبکه های انسانی متشکل از بازاریاب هایی که محصولات شرکت را خریداری کرده و به صورت شبکه ای اقدام به معرفی آن ها در هر جمع و موقعیتی می کنند و در ازای فروش هر محصول سود یا پورسانت خود را دریافت می کنند و از طرفی با جذب بازاریاب جدید به عنوان زیرمجموعه در این شبکه نیز سودی را دریافت می کنند. افرادی هم که جدیدا به عنوان زیرمجموعه به شبکه اضافه می شوند با هر فروش هم سود خود را دریافت می کنند و به سرشاخه خود سود می رسانند. یعنی فعالیت بیشتر زیرشاخه ها منجر به فروش و سود بیشتر کل شبکه می شود.

روش بازاریابی عصبی

بازاریابی عصبی از ترکیب علوم عصبی و علم بازاریابی با استفاده از فناوری های نوار مغز و امواج مغزی به فروش کسب و کارها کمک می کند. در واقع در این روش با تحلیل داده با کمک گرفتن از کارشناس و با استفاده از تکنولوژی های عصبی جدید به افزایش فروش شرکت ها منجر می شود. در این روش که به نورومارکتینگ معروف است با تصویربرداری از مغز دلایل رفتار و تصیم های مشتریان را تحلیل کرده و ضمن شناسایی رفتار آینده مشتریان با درک بهتر از آنها به نیازمندی های آنها پاسخ های بهتری می دهند.

انواع روشهای بازاریابی

انواع روشهای بازاریابی

انواع استراتژی بازاریابی

بازاریابی شامل فعالیت های مختلفی است در مسیر تولید تا عرضه محصول در بازار صورت می گیرد. انواع استراتژی بازاریابی وجود دارد که کسب و کارها ضمن آشنایی با آن می توانند در هر زمان متناسب با حوزه تخصصی خود از آن استفاده کنند. انواع استراتژی بازاریابی در راستای جذب مشتری، افزایش فروش و درآمدزایی یا حتی آگاهی از برند در کسب و کارها انجام می شود. برای نتیجه بخش بودن بازاریابی نیاز به استراتژی و برنامه برای بازاریابی است، در ادامه به بیان برخی از این انواع استراتژی بازاریابی پرداخته ایم.

تبلیغات اینترنتی در شبکه های تبلیغاتی

تبلیغات همیشه یکی از روش های موثر در بازاریابی است که کسب و کارها با پرداخت هزینه از طریق شبکه های تبلیغاتی وب سایت های تبلیغاتی اقدام به تبلیغ محصولات یا خدمات خود در وب سایت های پرترافیک یا صفحات اجتماعی می کنند.

بازاریابی از طریق ارتباط با مشتری

بازاریابی ارتباط با مشتری یا مارکتینگ ارتباطی یکی دیگر از انواع استراتژی بازاریابی است که در آن کسب و کارها ارتباطات صمیمی با مشتریان برقرار کرده و از این طریق مشتریان وفاداری را برای خود جذب می کنند.

بیشتر بخوانید: شاخص رضایت مشتری یا CSAT چیست + شاخص های رضایت مشتری

بازاریابی پنهان

در مارکتینگ پنهان کسب و کار ها بدون مطلع ساختن مشتریان از خدماتشان اقدام به بازاریابی می کنند. به طور مثال در سریال ها می بینید بازیگران از محصول برند خاص بدون نام بردن آن استفاده می کنند.

بازاریابی دهان به دهان

در بازاریابی دهان به دهان با ارائه محصولات با کیفیت به مشتریان و جلب رضایت آنها ناخودآگاه موجب تبلیغ محصولات برندتان توسط مشتری در بین دوستان اطراف خود می شوید که منجر به جذب مشتری می شود.

انواع مشتریان در بازاریابی

یکی از نکات مهم در بازاریابی شناخت انواع مشتریان در بازاریابی و نیاز یا ویژگی های هر یک از آنهاست که در برقراری ارتباطات صمیمی و قوی بین کسب و کارها نقش موثری دارد؛ در ادامه به معرفی انواع مشتریان در بازاریابی پرداخته شده است.

1. مشتریان بالقوه

مشتریان بالقوه مشتریانی هستند که محصول شما را شناخته اند اما هنوز تصمیمی برای خرید یا انتخاب محصول شما نگرفته اند که در این مرحله شما با انجام اقداماتی آنها را ترغیب به نهایی کردن خرید می کنید. این اقدامات می تواند از طریق ارسال کد تخفیف در ایمیل یا پیامک و یا حتی طرح سوال از طریق پشتیبانی باشد.

2. مشتریان جدید

مشتریان جدید به افرادی گفته می شود که به تازگی از محصولات شما استفاده می کنند و خدمات شما را دنبال می کنند. این دست از مشتریان باید از طریق پشتیبانی اطلاعات کافی را دریافت کنند و راهنمایی های لازم صورت گیرد تا برای دفعات بعدی نیز از خدمات شما استفاده کند.

3. مشتریان لحظه ای

این نوع از مشتریان در تصمیم آنی و بدون از دست دادن وقت تصمیم به خرید از شما می کنند. برای این دست از مشتریان مسیر خرید را باید تسهیل کنید تا شانس فروش شما افزایش یابد.

4. مشتریان علاقه مند به تخفیف

مشتریان علاقه مند به تخفیف از کیفیت محصولات یا خدمات شما اطمینان دارند اما به دلیل هزینه بالای محصولات قادر به خرید محصول نیستند و همیشه محصولات شما را دنبال می کنند تا در صورت اعمال تخفیف اقدام به خرید آن کنند.

5. مشتری وفادار

مشتریان وفادار آن دست مشتریانی هستند که با چندین بار خرید از محصولات شما و مطلع بودن از ارزش و مزایای محصولاتتان رضایت کافی از خدمات شما دارند و حتی دوستان خود را نیز به خرید محصولات شما دعوت می کنند.

انواع مشتریان در بازاریابی

انواع مشتریان در بازاریابی

روانشناسی بازاریابی یا مارکتینگ

آشنایی با مفهوم روانشناسی بازاریابی نیز به شما برای موفقیت در این مسیر کمک زیادی می کند؛ چون با استفاده از روانشناسی بازاریابی رفتار مشتریان را درک و تحلیل می کنید و می دانید که چه محتوایی برای چه مخاطبی مناسب است. اینکه بدانید مردم چه فکری راجع به خدمات شما دارند یا حتی دقیق بگوییم چه ارزشی را از محصول شما انتظار دارند قطعا می تواند موجب رشد بازاریابی کسب و کار شما شود. محتوای تولید شده هرچه مخاطب پسند تر باشد احتمال بیشتری برای نرخ تبدیل دارد و مشتریان بالفعل بیشتری را می تواند تبدیل به مشتریان وفادار کنید. با در نظر گرفتن برخی نکات روانشناسی بازاریابی  و استفاده از تکنیک های کلامی جذب مشتری می توانید تصمیم گیری های بهتری در بازاریابی و تبلیغات داشته و قطعا برای شرکت و مشتریان شما نیز مفید خواهد بود.

روانشناسی جذب مشتری

در هر کسب و کاری که هستید گاهی اوقات با این مسئله روبرو می شوید که مشتری پس از طی چند مرحله بازاریابی در یک لحظه از خرید منصرف شده و شما فروش موفقی ندارید.یکی از دلایل چنین اتفاقاتی در بازاریابی این است که شما مشتری را به خوبی نشناختید و در واقع روانشناسی جذب مشتری را به درستی انجام ندادید!روانشناسی مشتری به مجموعه ای از تکنیک های بازاریابی و فروش، تکنیک های کلامی جذب مشتری اشاره دارد که بر مبنای روانشناسی طراحی شدند و از آنجایی که اغلب اوقات نادیده گرفته می شوند می تواند نقطه قوتی برای کسب و کار شما باشد. از همین رو ما نیز در ادامه به بررسی برخی از تکنیک های روانشناسی جذب مشتری و روش جذب مشتری حضوری پرداخته ایم.

اصل عمل متقابل

عمل متقابل به این مورد اشاره دارد با تسهیل خدمات به مشتری یا ارائه یک خدمت کوچک او را تشویق به خرید محصول خود می کنید و اثر متقابل خدمت خود را می بینید. در عمل متقابل می توانید یک خدمت رایگان به مشتریان ارائه دهید؛ به طور مثال اگر یک پکیج آموزشی می فروشید یک یا دو بخش کوچک از دوره را رایگان به کاربران ارائه دهید یا در کنار پکیج یک کتاب آموزشی مرتبط با دوره را به کاربران هدیه دهید. مشتریان به این شکل ارزشمندی این اقدام را متوجه شده و آن را به خاطر می سپارند.

اثر طعمه (Decoy Effect)

در این مورد کاربران از قیمت پکیج یا اشتراک های شما درک متفاوتی دارند و این اثر طعمه را نشان می دهد. می توانید با ارائه یک اشتراک که از نظر هزینه ای یکسان هستند اما ارزش کمتری دارد شانس خرید را افزایش دهید.

اثر بادر ماینهوف (Baader-Meinhof)

شاید برای شما پیش آمده باشد که در اینستاگرام کالای خاصی را سرچ می کنید می بینید که اکسپلور آن مطالب و کالاهای مشابه آن را برای شما نشان می دهد و یا هر جایی را نگاه می کنید به دنبال آن هستید این پدیده در روانشناسی با عنوان Baader-Meinhof شناخته می شود و ذهن انسان به طور خودکار متوجه موضوعاتی می شود که فکر او را مشغول کرده است. در بازاریابی نیز به طور مثال مشتریان تبلیغ شما را در سایت یا اینستاگرام می بیند و روی آن کلیک می کند بهترین زمان است که این زنجیره ارتباطی را حفظ کنید و با ارسال پیامک، ایمیل و … رفتار کاربران را بسنجید و احتمال افزایش نرخ تبدیل را هم بالا ببرید.

قانون فیت

این اصل در روانشناسی فروش به موضوعی مهمی میزان فاصله بین دکمه ها یا لینک با هم روی وب سایت و همچنین اندازه دکمه ها اشاره دارد؛ کاربران با مشاهده دکمه های کوچک که با فاصله زیاد از هم قرار دارند تمایل زیادی برای کلیک روی آنها نشان نمیدهند اما بالعکس اگر دکمه ها به هم نزدیکتر باشند و سایز نسبتا مناسبی هم داشته باشند کلیک بیشتری از کاربران دریافت می کنند.

روانشناسی رنگ ها

کاربران در فضای مجازی و بازدید از وب سایت ها اغلب از طریق رنگ ها نسبت به خدمات شما کنجکاو شده و حس بهتری دریافت می کنند. رنگ برند سازمانی نیز می تواند نسبت به آگاهی از برند و میزان فروش تاثیر مثبتی بگذارد. با شناخت و درک روانشناسی رنگ ها و احساساتی که از هر رنگ به کاربر منتقل می شود می تواند به عنوان یک ابزار در بازاریابی از آن بهره مند شوید.

قدم های مثبت کوچک برای توافق با مشتری

یکی از اصول روانشناسی اشاره به موافقت های کوچک دارد که شما حین مذاکره با مشتری با توافق کوچک می توانید میزان احتمال توافق های بزرگ را نیز بالا ببرید. به طور مثال زمانیکه که کاربر با ورود به وب سایت برای خرید اشتراک نیاز به ثبت ایمیل دارد و آن را انجام می دهد این خود قدم مثبت کوچکی است که نشان از ترغیب او به خرید خدمات شما دارد.

محتوای تصویری جذاب  

از دیگر تکنیک های روانشناسی جذب مشتری در بازاریابی استفاده از تصاویر و عکس های با کیفیت و در عین حال جذاب است؛ به این خاطر که کاربران قبل از هر چیزی تصاویر را می بینند و اگر قرار است تاثیری بگذارد همین اول قدم اثرگذار خواهد بود.

اهمیت دادن به مشتری

اهمیت دادن به مشتری و برخورد با هریک از آنها به عنوان مشتری خاص حس مهم بودن را به او منتقل می کند که قطعا تاثیری زیادی بر جذب مشتری دارد. بطور مثال برای خرید خدمات شما  سوالاتی دارد با صبوری به او پاسخ داده و راه حل هایی مختص او ارائه دهید.

از قدرت کلمات غافل نشوید

یکی از دلایل موفقیت در بازاریابی و ترغیب مشتریان به خرید استفاده درست از کلمات است. به طور مثل در فروشگاه آنلاین با استفاده از کلمات تاثیر گذار متن تبلیغ خود را بنویسید.

روانشناسی بازاریابی

روانشناسی بازاریابی

انواع بازار در بازاریابی یا مارکتینگ

انواع بازار در بازاریابی و علوم مدیریت بازاریابی وجود دارد که با توجه به نوع کسب و کار و کاربرد بازاریابی در کسب و کارها به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند و کسب و کارها یا افراد از آن استفاده های متفاوتی دارند. در ادامه به بیان انواع بازار در بازاریابی پرداخته ایم.

بازار مصرفی

این نوع بازار از انواع بازار در بازاریابی  است و در واقع آن چیزی است که همه افراد از آن به عنوان بازار یاد می کنند.

بازار کسب و کار – مشتری (B2C)

بازار کسب و کار به مشتری (business to customer) از پرکاربردترین و مطرح ترین انواع بازار در بازاریابی  است که به بازار بین کسب و کارها و مشتریان و ارتباط میان این دو  اشاره دارد.

بازار مشتری به مشتری

بازار مشتری-مشتری (customer to customer) از سبک های قدیمی بازار است که در آن مشتریان با خرید محصول آن را به دیگران می فروشند. از جمله انواع بازار در بازاریابی می توان به بازاریابی شبکه ای اشاره کرد.

بازار دولتی

در بازار دولتی یک طرف بازار دولت است که بازار کسب و کار و دولت(business to government)  یا بازار دولت – دولت(government to government) از بازارهای دولتی در دسته انواع بازار در بازاریابی محسوب می شود.

بازار صنعتی

این نوع از بازار که با نام کسب و کار- کسب کار(business  to business) شناخته می شوند به بازار بین دو کسب و کار اشاره دارد که در آن یک کسب و کار خدمات خود را در ازای دریافت پول به کسب و کار دیگر عرضه می کند.

بازار فیزیکی

بازارهایی که در سطح شهر وجود دارند و به شکل مجتمع های تجاری، بازارهای سرپوشیده، بازار روز یا پاساژ فعالیت می کنند را بازار فیزیکی می گویند و از انواع بازار در بازاریابی محسوب می شود.

بازار الکترونیکی

بازارهایی که در فضای آنلاین و از طریق وب سایت یا تلفن همراه در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند تحت عنوان بازارهای الکترونیکی شناخته می شود که همیشه در دسترس هستند و امروزه با پیشرفت تکنولوژی کاربران زیادی از این نوع بازارها خرید می کنند.

بازار آماده

بازار آماده به بازارهایی اشاره دارد که مصرف کنندگان هزینه، زمان  لازم برای خرید محصول مورد نظر خود را دارند. افرادی که هم هزینه مد نظر برای تهیه محصول را دارند و هم دوست دارند که آن محصول را بخرند از این بازار استفاده می کنند.

بازار هدف

بازار هدف به بازاری اشاره دارد که ما به عنوان صاحب کسب و کار می دانیم محصولاتمان را می خواهیم به کجا عرضه کنیم. در این نوع بازار کسب و کارها با انتخاب بازار هدف هم رقبای کمتری دارند و هم اینکه با هزینه کمتری می توانند محصولات خود را به مشتریان از یک منطقه یا شهر و .. ارائه دهند.

بازار تحت نفوذ

به بخشی از بازار گفته می شود که مصرف کنندگان در آن محصولات یا خدمات شما را تهیه کرده و استفاده می کنند؛ با جلب رضایت آنها می دانید که این بخش از بازار در دستان شماست.   

کاربرد بازاریابی در کسب و کارهای مختلف؛ آیا بازاریابی در همه جا کاربرد دارد؟

صاحبان مشاغل و کسب و کارها با هدف درآمدزایی، اقدام به بازاریابی و فروش محصول می کنند. در ادامه برخی در کاربردهای بازاریابی در کسب و کارهای مختلف بیان شده است.

  • یافتن کانال توزیع برای ارائه کالا و خدمات
  • تامین مالی از طریق سرمایه گذاری، وام و … برای فروش محصولات و خدمات
  • انجام تحقیقات بازار در راستای شناسایی بازار هدف، پرسونای مشتری و علاقه مندی های آنها که موجب تمایز شما از رقبا می شود
  • بازاریابی نقش کلیدی در صرفه جویی زمان و هزینه دارد و با تحلیل رفتار مشتری موجب سود بیشتر می شود.
  •  قیمت گذاری محصولات با استفاده از بازاریابی و انجام تحقیقات بازار
  •  شناسایی کانال های مناسب برای تبلیغات در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی با هدف جذب مشتری
  • ارائه محصولات متناسب با خواسته و سلیقه مشتری
  • تحلیل رفتار مشتری و درک بهتر از عادات رفتاری آنها از طریق ایجاد ارتباطات صمیمی
کاربرد بازاریابی در کسب و کارهای مختلف ؛ آیا بازاریابی در همه جا کاربرد دارد؟

کاربرد بازاریابی در کسب و کارهای مختلف ؛ آیا بازاریابی در همه جا کاربرد دارد؟

از نظر کاتلر چه چیزهایی را می توان بازاریابی کرد؟

از دیدگاه کاتلر با استفاده تکنیک های بازاریابی می توان کالا، خدمات، رویدادها، افراد، مکان ها ، تجربیات و… را بازاریابی کرد، ما نیز در ادامه با استناد به کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر وبر طبق گفته های وی به هر یک از این موارد اشاره مختصری داریم .

کالا: هدف اصلی کارشناسان بازاریابی فروش بیشتر محصولات و خدمات با استفاده از تکنیک های مختلف بازاریابی است. کالاهایی مانند مواد خوراکی، خودرو، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی و …

خدمت: امروزه بخش بزرگی از فعالیت ها توسط کسب و کارهای به صورت ارائه خدمات صورت می گیرد که می توان از جمله آنها به خطوط هوایی، هتل ها، رستوران ها، خدمات حسابداری، خدمات مشاوره حقوقی ، خدمات تبلیغاتی، برنامه نویسی و بهینه سازی سایت، خدمات ورزشی و سلامت و … اشاره کرد.

رویدادها: در بازه های زمانی مشخص رویدادهایی برگزار می شود که بازاریابان با تکیه بر آنها به تبلیغ این رویدادها می پردازند. به طور مثال مسابقات جام جهانی، برگزاری کنفرانس ها و جشنواره های بین المللی، افتتاحیه و …

تجربه: برخی شرکت های بازاریابی با ارائه خدماتی مشتریان یا کاربران را در ثبت تجربیات جدید یاری می کنند. به طور مثال با استفاده از فناوری واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده می توانند در دنیای یک فیلم و در نقش بازیگران حاضر شوند یا یک بازی را در دنیای سه بعدی تجربه کنند.

افراد: بازاریابان از چهره افراد مشهور، بازیگران، هنرمندان یا سلبریتی ها برای برند خود استفاده می کنند.

مکان: مکان های توریستی در کشورهای مختلف، شهرها و روستاها از جمله مواردی است که با فعالیت های بازاریابی اقدام به کسب درآمد می کنند.

ایده: ایده یکی از خلاقانه ترین روش های بازاریابی برای کسب درآمد است که افراد به طور مثال لوازم آرایشی را از شرکت تولیدی تهیه و خود به فروش می رسانند.

وظایف بازاریاب یا مارکتر چیست؟

بازاریاب به عنوان شخصی که محصولات یک برند را به مشتریان معرفی می کند وظایفی دارد که در ادامه به این سوال پاسخ داده شده که وظایف بازاریاب چیست؟ و به شرح وظایف بازاریاب حضوری پرداخته ایم.

  • تحقیقات بازار و کسب اطلاعات از سایر رقبا
  • طراحی استراتژی بازاریابی و تبلیغات
  • همکاری با شرکت های برای اجرای کمپین های تبلیغاتی
  • برندسازی و ایجاد آگاهی از برند
  • شناسایی مشتریان بالقوه و تبدیل آن ها به مشتریان وفادار
  • بازاریابی تلفنی مشتریان و تعیین جلسه حضوری با آنها
  • بازدید و حضور در نمایشگاه های مرتبط با حوزه فعالیت
  • اطلاع از فرصت ها و تهدیدهای بازار

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوتی باهم دارند؟

بازاریاب وظیفه شناسایی مشتریان و برقراری ارتباط با آنها را دارد تا ضمن شناسایی نیازهای مشتریان بتواند خدمات و محصولات برند شما را به آنها ارائه دهد. بازاریاب به دانش بالای خود و استفاده از تکنیک های بازاریابی تاثیر مثبتی بر نشان دادن ارزش محصول دارند. در مقابل ویزیتور به عنوان فردی از اعضای تیم فروش محسوب می شود که با دریافت سفارش مشتریان آن را در لیست مشتریان اضافه می کند و با مراجعه مجدد به مشتریان اقدام به ثبت سفارشات جدید می کند.

تفاوتی که بین بازاریاب و ویزیتور وجود دارد این است که ویزیتورها از مسئول فروش پیروی می کنند و دخالتی در قیمت گذاری با تعیین استراتژی بازاریابی ندارند. اما در مقابل بازاریاب در قیمت گذاری، شرایط و نحوه تحویل خدمات می تواند به صورت آزادانه تصمیم گیری کند و حتی از وظایف اصلی بازاریاب تدوین استراتژی بازاریابی است.  

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوتی باهم دارند؟

بازاریاب و ویزیتور چه تفاوتی باهم دارند؟

وظایف واحد بازاریابی یا واحد مارکتینگ در سازمان ها

تدوین استراتژی بازاریابی

از جمله وظایف واحد بازاریابی برنامه ریزی و ایجاد استراتژی بازاریابی است که به نوعی اهداف، ماموریت ها و چشم انداز سازمان را بازگو می کند و با شناسایی نیازمندی ها و علائق مشتریان موضوعات تولید محتوا را مشخص می کند.

مدیریت نام تجاری

واحد بازاریابی ضمن برعهده داشتن وظیفه تعیین موضوعات تولید محتوای گرافیکی و تصاویر برند در خصوص مدیریت برند برای تعیین رنگ سازمانی، لوگو، فونت نوشتاری و یا قالب نیز موارد را با جزئیات بررسی می کند.

تعریف موضوعات تولید محتوا

محتوا می تواند شامل بنرهای موجود در وب سایت، لوگوی برند، محتوای تصویری بلاگ، ایمیل ها، پست ها و استوری ها یا محتوای ویدئویی در شبکه های اجتماعی باشد. از وظایف واحد بازاریابی این است که با مدیریت زمان به خوبی تولید محتوا را نیز تعریف می کند.

تدوین استراتژی سئو

سئو نیز به عنوان بخش مهمی از دیجیتال مارکتینگ  نقش مهمی در موفقیت کسب و کارها دارد. واحد بازاریابی با سرچ کلمات کلیدی، تحلیل محتوای رقبا، تحقیق نقاط قوت یا ضعف کسب و کار استراتژی سئو را نیز تدوین می کند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

محتواهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی موجب آگاهی از برند شما شده و کاربران را به وب سایت هدایت می کنند، با داشتن تیم بازاریابی حرفه ای می توانید برای این بخش هم استراتژی مخصوص تعریف کنید.

تحقیقات بازار

با انجام تحقیقات بازار، تیم بازاریابی ضمن شناخت محصولات مورد نیاز مشتریان شناخت کافی از آنها داشته و می تواند در جذب مشتری بهتر عمل کند.

خدمات پس از فروش

واحد بازاریابی با استفاده از سیستم های ارتباط با مشتری و نرم افزارهای بازاریابی می تواند مشتریان را دنبال کرده و با تهیه کاتالوگ های تبلیغاتی به فروش خدمات سرعت بخشد.

حقوق بازاریابان چگونه محاسبه می شود؟

حقوق بازاریاب اغلب به سه شکل حقوق ثابت ماهیانه، حقوق ثابت بعلاوه پورسانت و حقوق ثابت با پورسانت پلکانی محاسبه می شود. در روش اول که کمتر بین مدیران فروش استفاده می شود مبلغی به صورت ماهیانه به بازاریاب تعلق دارد. روش دوم به این صورت است که کارفرما علاوه بر حقوق ثابت مبلغی را نیز به عنوان درصدی از فروش برای افراد در نظر می گیرد. روش سوم حقوق ثابت بعلاوه پورسانت پلکانی است که است که در فروش اول به طور مثال 5 درصد از فروش به او تعلق می گیرد و اگر فروش از سقف مورد نظر بیشتر شود درصد پورسانت نیز افزایش می یابد.

منظور از بازاریابی مدرن چیست؟ تفاوت های بازاریابی مدرن و سنتی

بازاریابی مدرن نوعی از بازاریابی است که با استفاده از رسانه های اجتماعی، وب سایت ها و ابزارهای دیجیتال جدید تبلیغات محصول انجام می شود. در مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن می توان به این نکات اشاره کرد که بازاریابی نوین نقطه مقابل بازاریابی سنتی است و با استفاده از همه امکاناتی که در اختیار دارید البته با هزینه کم خدمات خود را به مشتریان در قالب اینستاگرام، تلگرام، بازاریابی ایمیلی و تبلیغات در وب سایت ارائه می دهید. در مقابل بازاریابی سنتی از قدیمی ترین روش های بازاریابی است که بدون استفاده از اینترنت و فضای آنلاین به تبلیغات خدمات پرداخته می شود. از جمله روش های بازاریابی سنتی می توان به پخش تراکت، چاپ بروشور، بیلبورد و بنر اشاره کرد. از جمله تفاوت های بازاریابی مدرن و سنتی به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • در بازاریابی مدرن برخلاف بازاریابی سنتی همه فعالیت های در بستر آنلاین صورت می گیرد
  • تبلیغات بازاریابی مدرن در کمترین زمان و حتی با هزینه کم با اشتراک گذاری اطلاعات برند انجام می شود.اما در بازاریابی سنتی به طور مثال نیاز به صرف زمان برای پخش تراکت دارید.
  • در بازاریابی مدرن می توانید با تمرکز به بازار هدف فروش بهتری داشته باشید.
  • در بازاریاب مدرن با صرف وقت و هزینه کمتر تبلیغات پویا و جذاب تری انجام می شود.
منظور از بازاریابی مدرن چیست؟ تفاوت های بازاریابی مدرن و سنتی

منظور از بازاریابی مدرن چیست؟ تفاوت های بازاریابی مدرن و سنتی

روش های بازاریابی مدرن؛ منظور از بازاریابی نوین چیست؟

بازاریابی نوین به مجموعه فرایندهایی که طی آن به صورت خلاقانه، هوشمندانه و مستمر فعالیت هایی با هدف عرضه محصول به مشتریان انجام می شود اشاره دارد. بازاریابی مدرن در فضایی نوین و با تجهیزات مدرن و به روز انجام می شود تا به مشتریان مدرن و هوشمند خدمات رسانی انجام شود.در ادامه انواع بازاریابی نوین بررسی شده است.

در بازاریابی ویروسی شما با اشتراک گذاری اطلاعات محصول خود منجر به فروش آن می شوید. نوع دیگر بازاریابی مدرن ، بازاریابی پارتیزانی است که برای جذب مشتری از تفکر های نو و ذهن های باز بهره می برد. بازاریابی حسی هم نوع دیگری بازاریابی نوین است که در آن با مشارکت دادن مشتریان به عنوان نقش های اصلی در یک رویداد تجربه ای لذت بخش از این مشارکت را برای آن ایجاد کرده و آن ها هدایای نیز می دهند. بازاریابی شبکه ای هم با استفاده از مشتریان خود و بدون نیاز به تبلیغات محصولات را می فروشد و در ازای هر فروش مشتری پورسانت خود را دریافت می کند و از طرفی با اضافه کردن مشتری جدید نیز درصدی را دریافت می کند.

روش های مرسوم بازاریابی در ایران

  • یافتن مشتریان بازار هدف و اینکه چطور می توان به آنها دسترسی داشت
  • مذاکره با مشتریان بالقوه در راستای ایجاد نیاز به محصولات و خدمات با بیان مزایای آنها
  • اعتماد به ارزش و کیفیت خدمات برند برای جلب توجه مشتری
  • تحقیق بازار هدف و شناخت مشتریان
  • با مشتری نهایی وارد مذاکره شوید
  • احترام به خواسته و نظرات مشتریان
  • احترام به نظرات تیم مشتریان برای تاثیر مثبت بر فروش در صورت مذاکره با یک شرکت یا کسب و کار
  • داشتن دانش کافی در خصوص کالا یا خدمات
  • استفاده از تکنیک های بازاریابی برای متقاعد کردن مشتری و انتقال اطلاعات کافی به او
  • داشتن هدف برای صحبت و مذاکره هوشمندانه  

تفاوت بازاریابی و فروش؛ آیا منظور از بازاریابی همان فروش است؟

بازاریابی و فروش در این مسئله تفاوت دارند که در فرایند فروش با مشتری های بالقوه در ارتباط هستید و آنها را تشویق به خرید می کنید اما در مقابل در بازاریابی با شناخت نیازمندی مشتریان آنها را علاقه مند به برند خود می کنید که با جذب مشتریان علاقه مند فروش شما نیز افزایش می یابد. در ادامه با بیان برخی تفاوت بازاریابی و فروش به این سوال پاسخ داده شده است که آیا منظور از بازاریابی همان فروش است؟

  • در فرایند فروش مسیری مشتری محور طی می شود اما در بازاریابی از طریق رسانه انجام می شود.
  • در بازاریابی تقاضاهایی از مشتریان جدید دارید اما در فروش محصول به یک مشتری فروخته و تقاضای او برآورده  می شود.
  • در فروش بیشترین تمرکز بر فروش محصولات است اما در بازاریابی به نیازهای بازار هدف تمرکز دارید.
  • هدف فروش سودآفرینی است در حالیکه در بازاریابی به دنبال کسب رضایت مشتریان هستید.
تفاوت بازاریابی و فروش؛ آیا منظور از بازاریابی همان فروش است؟

تفاوت بازاریابی و فروش؛ آیا منظور از بازاریابی همان فروش است؟

مارکتینگ با بازاریابی چه تفاوتی دارد؟

در بیان تفاوت مارکتینگ با بازاریابی به برخی موارد می توان اشاره کرد از جمله اینکه مارکتینگ با استفاده از کانال های تبلیغاتی در رسانه های اجتماعی سعی در دریافت اطلاعات مشتریان دارد و از طریق شبکه های اجتماعی، وب سایت، تبلیغات کلیکی، بازاریابی ایمیلی ، سئو و بهینه سازی سایت و …  بازاریابی دیجیتال انجام می شود. و فرایند مارکتینگ شامل تحقیق، توزیع خدمات و فروش و در نهایت تبلیغ می شود.

در بازارایابی با استفاده از مجموعه ای فعالیت های از جمله تحقیق بازار، شناسایی مشتریان و تدوین استراتژی بازاریابی اقدام به جذب مشتری می شود. بازاریابی از طریق ایجاد آگاهی از برند، موجب افزایش ورودی ترافیک وب سایت شده و در نهایت منجر به کسب درآمد می شود. در ادامه مشتریان با کسب اعتماد از برند شما تبدیل به مشتریان وفاداری می شوند که اقدام به خرید مجدد از شما خواهند کرد.

معرفی برخی از مهمترین کتاب های بازاریابی موجود در ایران

یکی از روش های کسب نتیجه مطلوب با استفاده از روش های بازاریابی مطالعه کتاب های بازاریابی موجود در ایران است که در کتاب بازاریابی به زبان ساده مفاهیم بازاریابی بیان شده و ما نیز در ادامه به دو مورد از آنها پرداخته ایم:

کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر و کلر

کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر و کلر که در سال 2010 به چاپ رسیده است و در این کتاب به مسئله ایجاد ارزش برای مشتری پرداخته شده است. این کتاب از جمله منابع مفید برای شروع یادگیری بازاریابی به شمار می رود که در حال حاضر به 20 زبان دنیا ترجمه شده و از پایه و به صورت مبنایی به بیان استراتژی بازاریابی، استراتژی محصول، تحقیقات بازار، تعریف مدیریت بازاریابی پرداخته و به و سوال مدیریت بازاریابی چیست؟ پاسخ داده شده است. کاتلر به عنوان پدر علم بازاریابی در این کتاب به شما کمک می کند تا مشتری بیشتری جذب کرده و اصول و تکنیک های بازاریابی دیجیتال را براساس تغییرات دنیای کنونی بیاموزید.

کتاب نسل چهارم بازاریابی کاتلر

این کتاب در سال 2018 به چاپ رسیده و دیدگاه های کاتلر را در خصوص نسل جدید بازاریابی بیان می کند و به بازاریابان کمک می کند تا با علم به تغییرات دنیای امروزی نکاتی در خصوص بهبود دیدگاه بازاریابی سنتی بیاموزند. با توجه به اینکه افراد انتظار دارند در کمترین زمان از میان برندهای متنوع موجود در اطراف خود یکی را انتخاب کنند شما باید برندی باشید که مقابل دیدگان آنها هستید و پیام برند خود را به مشتریان منتقل کنید.

جمع بندی

در این مقاله به مفاهیم بازاریابی یا مارکتینگ، انواع روشهای بازاریابی، مراحل بازاریابی، انواع بازار در بازاریابی و … پرداختیم. به طور خلاصه تعریف بازاریابی به زبان ساده به مجموعه فعالیت هایی که منجر به جذب مشتریان و کسب رضایت آنها برای خرید مجدد می شود اشاره دارد. اما نکته مهم این است که کدام یک از روش های بازاریابی برای کسب و کار شما مناسب است؟ برای کسب موفقیت نیاز به استفاده از چندین روش بازاریابی با توجه به شناخت از مشتریان دارید تا بتوانید نتایج مطلوبی نیز تجربه کنید.

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

  1. فریبا دلدار 23 مرداد 1402 در 2:31 ب.ظ

    میشه چند روش کم هزینه برای بازار یابی موفق برایی کسب و کار بیان کنید؟

    • دیجیتال مارکتینگ کسرا 24 مرداد 1402 در 2:37 ب.ظ

      با سلام به عنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد
      1.آگهی‌های‌تان را به صورت کارت چاپ کنید و به مشتری در بازار مورد نظر ارسال کنید.
      2. در روش های بازار یابی خلاقیت را فراموش نکنید.
      3. به مشتری ها برای پبدا کردن محصولات کمک کنید.
      4.پیام تبریک تولد و مناسبتی ارسال کنید.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

تعالی سازمان و رفتار سازمانی copy

حضور غیاب و ارتباط آن با ۶ رفتار سازمانی که می ‌تواند باعث تعالی شرکت شود!

مدیریت منابع انسانی در کارخانجات صنعتی copy

نحوه مدیریت منابع انسانی در کارخانجات صنعتی چگونه است؟

روش های نوین مدیریت زمان copy

روش‌ های نوین مدیریت زمان و حضور کارکنان در شرکت‌ های خدماتی پیشرو 

روش های نوین مدیریت منابع انسانی copy

توسعه کسب و کارها با روش‌های نوین مدیریت منابع انسانی چگونه است؟

افزایش بهره وری و کاهش هزینه

سیستم‌ حضور غیاب: کلید افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه ‌ها

مدیریت تردد شرکت های بزرگ2

تکنیک‌ های مدیریت تردد کارکنان شرکت‌ های بزرگ در جهان

تاثیر حضور پرسنل بر عملکرد شرکت

حضور غیاب پرسنل چه تاثیری برعملکرد شرکت دارد؟ 

چرا حفظ حریم شخصی در محیط کار اهمیت دارد؟

چرا حفظ حریم شخصی در محیط کار اهمیت دارد؟

اصول و فواید انتقاد سازنده؛ تفاوت انتقاد سازنده و مخرب 

اصول و فواید انتقاد سازنده؛ تفاوت انتقاد سازنده و مخرب 

مدل استخوان ماهی

مدل استخوان ماهی (Fishbone Diagram) چیست و چگونه رسم می شود؟

اس ام اس مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

اس ام اس مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

تعدیل نیرو چه زمانی اتفاق می افتد؟ تفاوت تعدیل و اخراج چیست؟

تعدیل نیرو چه زمانی اتفاق می افتد؟ تفاوت تعدیل و اخراج چیست؟

شایسته سالاری | مراحل رسیدن به شایسته سالاری

شایسته سالاری | مراحل رسیدن به شایسته سالاری

تکنیک ساندویچ

تکنیک ساندویچ چیست؟

ماتریس آیزنهاور چیست؟

ماتریس آیزنهاور چیست؟

تعالی سازمانی چیست؟ | آشنایی با انواع مدل های تعالی سازمانی

تعالی سازمانی چیست؟ | آشنایی با انواع مدل های تعالی سازمانی

نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)

نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)

Bom محصول یا درخت محصول چیست و چه کاربردی دارد؟

BOM محصول یا درخت محصول چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد رویکرد شش کلاه تفکر 

کاربرد رویکرد شش کلاه تفکر