چگونه دیگران را برای پذیرش ایده خود قانع کنیم؟

اقناع دیگران نه تنها در فرآیند بازاریابی و فروش بلکه در متقاعدسازی افراد مرتبط با شما در سازمان نیز به کارتان می آید. حتی می توانید با یک استراتژی درست و کارآمد دیگران را برای شرکت در یک پروژه و سرمایه گذاری در آن نیز ترغیب کنید. علاوه بر این می توانید با قانع کردن دیگران در مورد توانایی هایتان ترفیع بگیرید.
داشتن یک استراتژی و ایده تمام عیار و زیرکانه قطعا به شما در متقاعدسازی مخاطبان برای خرید محصولتان کمک می کند. اقناع دیگران نه تنها در فرآیند بازاریابی و فروش بلکه در متقاعدسازی مخاطبین مرتبط با شما در سازمان نیز به کارتان می آید. حتی می توانید با یک استراتژی درست و کارآمد دیگران را برای شرکت در یک پروژه و سرمایه گذاری در آن نیز ترغیب کنید. علاوه بر این می توانید با قانع کردن دیگران در مورد توانایی هایتان ترفیع بگیرید.
درک مخاطب برای قانع کردن آن ها ضروری است
درک مخاطب برای قانع کردن آن ها در مورد ایده خودتان ضروری است. چرا که اولین گام برای اقناع آنان شناخت کافی از آنان است.
- شما باید بدانید مخاطبتان به چه چیزهایی علاقه دارد؟
- شما باید بدانید عوامل انگیزه بخش به مخاطبتان چه چیزهایی هستند؟
- شما باید بدانید مخاطبتان در مخالفت با طرح پیشنهادی شما احتمالا به چه چیزهایی اشاره خواهد کرد؟
برای اینکه دیگران را برای پذیرش ایده خود قانع کنید باید چند کار مهم را انجام دهید:
1) اولین قدم در متقاعدسازی مخاطبان این است که توجه مخاطبتان را جلب کنید
اولیم گام در ترغیب دیگران به انجام کاری که شما دوست دارید انجام دهند این است که بتوانید توجه مخاطبتان را جلب کنید. مطالعات مختلف نشان می دهند که ما به دو دلیل مسائلی را که می خواهیم به آن ها توجه کنیم به صورت گزینشی انتخاب می کنیم. اولا با این روش ما انسان ها سعی می کنیم اقتصادی فکر کنیم. به این معنا زمانی که فرد محرک های متعددی را همزمان دریافت می کند ذهن او قادر به پردازش همه این محرک ها نخواهد بود. بنابراین همیشه آسان ترین راه را انتخاب می کنیم.
دوما ما انسان ها همیشه به دنبال پیغام هایی هستیم که برایمان ارزش خاصی دارند. و از مسائلی که برایمان ارزشی ندارند چشم پوشی می کنیم. بر این اساس می توان گفت دو روش عمده برای جلب توجه مخاطبمان وجود دارد:
- استفاده از محرک های فیزیکی و محیطی مثل روشنایی، صدا، حرکت و رنگ
- ایجاد محرک های سر راست و ساده در جهت رفع نیازهای مخاطبمان بدون ایجاد سردرگمی در او
2) در مخاطبتان انگیزه ایجاد کنید
مخاطب شما باید برای انجام کاری که شما می پسندید دلیل کافی داشته و در او انگیزه لازم به وجود آید. فرد قانع کننده واقعی کسی است که بتواند دیگران را به باور به آنچه مدافع آن است وادارد. پس از این کار او باید بتواند رفتارهایی که موید چنین باوری است را تشویق کند. این روش دلایل کافی را برای شخص به وجود می آورد. به عنوان مثال او باید انگیزه لازم را برای خرید یک محصول از شما داشته باشد. و شما نیز می تواند چنین کاری را با اعطای مشوق های لازم مثل تخفیف یا جایزه انجام دهید.
3) برای متقاعدسازی مخاطبان شواهد محکمی به سود ادعایتان ارائه دهید
یکی از مهم ترین عواملی که فرد را در پذیرش در مورد یک ایده اقناع می کند ارائه شواهد مکفی و محکم برای یک ادعاست. مردم بیشتر از هر چیز پذیرای آمار و ارقام هستند. آمار و ارقامی که به صورت خاص و موردی در مورد ایده ای مطرح می شود. و بر عکس مردم از هر گونه کلی گویی و بیان جملات غیرواقعی گریزانند. مثلا اگر بگوئید که با خرید محصول ما بازده شما افزایش می یابد این گفته برای اقناع مخاطب ایجاد انگیزه نمی کند. اما اگر بگویید با خرید این محصول شما می توانید بین ده تا بیست درصد افزایش بازده داشته باشید. او تمایل بیشتری نسبت به خرید محصول شما خواهد داشت و فرآیند متقاعدسازی مخاطب انجام خواهد شد.
4) گزینه های جدید را به مخاطبتان ارائه دهید
پیش از انجام هرگونه مذاکره با افراد و متقاعدسازی مخاطبان چندین گزینه را برای خبمود تعریف کرده و در چنته داشته باشید. این کار از این جهت مهم است که حین مذاکره با مخاطب اگر او از گزینه یا گزینه های پیشنهادی شما به هر دلیلی استقبال نکرد. شما قادر خواهید بود با ارائه برخی گزینه های دیگر او را به سمت و سوی دلخواه خودتان پیش برده و او را در نهایت برای خرید محصول خود قانع کنید.
5) دائما از مخاطبتان بازخورد بگیرید
حین مذاکره با افراد دائما سعی کنید از آن ها بازخورد گرفته و سلیقه آن ها را بسنجید. سعی نکنید سخنران و متکلم وحده جمع باشید. اجازه دهید دیگران نیز نظرات خود را بیان کنند. این نظرات به شما در ترسیم مسیر گفتگو کمک خواهد کرد. در این صورت خواهید دانست که مخاطب شما به چه سمت و سویی علاقه نشان می دهد. و شما نیز در این راستا گزینه های مطلوب او را به مخاطب ارائه می دهید و می توانید مخاطبتان را متقاعد کنید.