همه چیز درباره خودروهای بدون سرنشین

خودروهای بدون سرنشین
دیجیتال مارکتینگ کسرا

خودروهای بدون سرنشین وسیله نقیله ای هستند که قادر به شناخت و تشخیص محیط و با امنیت بدون دخالت انسان به حرکت در آیند.

خودروهای بدون سرنشین وسیله نقیله ای هستند که قادر به شناخت و تشخیص محیط اطراف خود بوده و با امنیت بالا بدون دخالت انسان به حرکت در می آیند. این خودروها برای شناخت محیط اطراف خود از ترکیبی از سنسورهای مختلفی، دوربین ها، رادارها و هوش مصنوعی استفاده میکند. سیستم های کنترل پیشرفته اطلاعات سنسور را برای شناسایی مسیرهای مناسب، جهت یابی و همچنین موانع و علائم مربوطه تفسیر می کنند. در حال حاضر نقاط منفی درخصوص خودروهای بدون راننده وجود دارد که با تحقیقات بیشتر طی چند سال آینده برطرف خواهد شد. در هنگام بارندگی، سنسورهای روی سقف با مشکل مواجه می‌شوند و در هوای برفی، دوربین‌های این وسایل پوشانده شده و قادر به دیدن محیط اطراف نیستند.

فهرست عناوین مقاله

خودرو های بدون سر نشین چگونه کار می کنند؟

برای اینکه یک خودرو بدون دخالت راننده قادر به حرکت، مسیریابی، پارک خودکار و توقف به موقع باشد، لازم است تا از سیستم های خودکار متنوعی برخوردار باشد. فناوری‌های هوش مصنوعی سیستم های خودروهای خودران را تقویت می‌کنند. در این خودروها از ترکیبی از حسگرها، نرم‌افزار، رادار، جی‌پی‌اس، پرتوهای لیزر و دوربین‌ها برای جایگزینی فعالیت راننده کمک گرفته شده است. سازندگان برای کنترل خودروهای خودران از حجم وسیعی از داده های تشخیص تصویر، همراه با یادگیری ماشینی و شبکه‌های عصبی، برای ساختن سیستم‌هایی کنترلی این خودروها استفاده می کنند. در فناوری به کار رفته در این خودرو ها، شبکه‌های عصبی الگوهایی را در داده‌ها شناسایی می‌کنند که با الگوریتم‌های یادگیری ماشینی تغذیه می‌شوند.

حجم بیشترین داده‌ها شامل تصاویر دوربین‌های خودروهای خودران است که به کمک آن ها چراغ‌های راهنمایی، سایر خودروها، حاشیه‌ راه‌ها، عابران پیاده، علائم خیابان‌ها و سایر بخش‌های هر محیط شناسایی می شوند. جمع آوری و تحلیل داده ها ی دریافتی از محیط بیرون و پیش بینی مرحله بعدی رانندگی با این خودروها ، در کسری از ثانیه اتفاق می افتد. در حال حاضر خودروهای خودران در سطوح مختلفی از خودروهای عرضه شده اند که هر یک از آنها قابلیت های مختلفی را از سطح یک تا پنج به نمایش می گذارند. هر چه خودرو از سطح بالاتری از قابلیت های خودرانی برخوردار باشد، امکانات بیشتری را برای رانندگی بدون دخالت انسان ارائه می دهد. همچنین در این خودروها، هرچه استفاده از قابلیت های خودرانی بیشتر باشد، داده های بیشتری در الگوریتم های یادگیری عمیق خودرو گنجانده شده و آن را قادر می سازد تا انتخاب های رانندگی دقیق تری داشته باشد.

خودرو های بدون سر نشین چگونه کار می کنند؟

خودرو های بدون سر نشین چگونه کار می کنند؟

سطوح اتوماسیون خودروهای بدون سرنشین

سطح صفر، کنترل کامل دستی

در این سطح از سیستم، کنترل کامل خودرو مانند ترمز گرفتن، شتاب دادن و غیره بر عهده راننده خواهد بود.

سطح یک، کنترل سرعت یا فرمان با کمک راننده

در این سطح، سیستم وظیفه کنترل فرمان یا سرعت را برعهده دارد اما همزمان کنترل هر دو را برعهده ندارد. در این سطح راننده وظیفه سایر اعمال رانندگی را برعهده داشته و مسئولیت کامل در قبال پایش جاده و نقص فنی سیستم نیز برعهده وی می باشد. سیستم کروز خودروها نمونه ای از این سطح است.

سطح دو، کنترل خودکار نسبی

در خودرو بدون راننده سطح دو، سیستم کنترل فرمان را برعهده دارد، همچنین سایر اعمال مانند ترمز گرفتن و شتاب دادن را نیز انجام میدهد. مسئولیت مانورهای تاکتیکی مانند پاسخ به علائم رانندگی یا تغییر خط بیشتر به عهده راننده است.

سطح سه، کنترل خودکار با نیاز به حضور راننده

سیستم توانایی این را دارد که در شرایط درست بیشتر اعمال رانندگی شامل پایش محیط اطراف را مدیریت کند. این سیستم هنگام مواجهه با یک سناریو که نتواند آن را هدایت کند به راننده اجازه دخالت می دهد. راننده باید همیشه برای در دست گرفتن کنترل خودرو در دسترس باشد.

سطح چهار، کنترل خودکار در صورت تعریف شرایط

خودرو می تواند بدون گرفتن ورودی از انسان یا نظارت او عمل کند، ولی فقط تحت شرایط انتخابی که با فاکتورهایی مانند نوع جاده و ناحیه جغرافیایی تعریف می شود. راننده بهتر است تا وقتی که خودرو وارد بزرگراه می شود همه وظایف رانندگی را روی سطح خیابان انجام دهد.

سطح پنج، کنترل خودکار کامل

خودروی بدون راننده می تواند در هر جاده ای تحت هر شرایطی رانندگی کند. راننده انسان نیز می تواند با آن تبادل نظر کند. در این سطح تنها ارتباط راننده با خودرو به صرف وارد کردن مقصد است.

بیشتر بخوانید: واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن nhtsa_sae_automation_levels-min.png است

مزایای خودروهای بدون سرنشین

خودروهای بدون راننده ممکن است این شبهه را برای افراد بوجود آورد که به دلیل عدم وجود سرنشین در آن در برخی مسیرها موجب افزایش ترافیک در سطح شهر می شود. اما حتی اگر این اتفاق هم بیفتد مزایای وجود این مدل خودرو بر هیچکس پوشیده نیست. در ادامه به برخی از مهمترین مزایای خودروی بدون راننده پرداخته شده است:

امکان ارتباط با مرکز ترافیک

این نوع خودروها می‌توانند با یکدیگر در ارتباط باشند و از طرف دیگر نیز می‌توانند با مراکز کنترل ترافیک ارتباط بگیرند که این می‌تواند به کنترل ترافیک بسیار کمک کند.

قابلیت اشتراک گذاری با دیگران

از دیگر مزایای این نوع خودروها می‌شود به قابلیت اشتراک گذاری آن‌ها نام برد. بدین گونه که شما می‌توانید این نوع خودروها را با توجه به نیازتان با دیگران مشترک شوید. و فقط کافیست زمان کاری‌تان را از طریق یک اپلیکیشن به خودرو اطلاع دهید تا خود خودرو بین شما و دیگران در ارتباط باشد که این ویژگی باعث کنترل و مدیریت زمان می شود.

صرفه جویی در مصرف سوخت

بر اساس تحقیقاتی که موسسه طبیعت و مهندسی دانشگاه واشنگتن انجام داده است، روبات‌ها می‌توانند بین ۴ تا ۲۵ درصد در مصرف سوخت صرفه‌جویی به عمل آورند. مطالعاتی که در بزرگراه‌های کشور آمریکا و انگلستان صورت گرفته، نشان می‌دهد که اکثر تصادفات به خاطر خطاهای انسانی رخ می‌دهند. در آزمایشی که توسط خودروی بدون راننده گوگل انجام شد این وسیله نقلیه توانست ۷۰۰ کیلومتر را بدون هیچ‌گونه تصادف بپیماید.

مهمترین معایب خودروی بدون راننده

از جمله معایب خودروهای بدون سرنشین میتوان به موارد ذیل اشاره داشت:

خطای بالا در سرعت های زیاد

این نوع خودروها در صورت نیاز به حرکت با سرعت‌های بالا به دلیل مسائل اورژانسی دارای احتمال خطای محاسبات بسیار هستند. در نتیجه ممکن است به دلیل نقص فنی در یکی از اجزای پردازنده این نوع خودروها به‌ صورت کلی از کنترل خارج شوند.

عدم وجود قوانین معتبر برای خودروههای بدون راننده

از دیگر مشکلات بزرگ سر راه این نوع خودروها می‌توان به عدم وجود قوانین برای این نوع خودروها اشاره کرد، زیرا هر نوع پدیده اجتماعی نیاز به داشتن قانون دارد. وگرنه آن پدیده اجتماعی به‌خودی‌خود منجر به هرج ‌و مرج در اجتماع می‌شود.

مزایای خودروهای بدون سرنشین

شرکت های تولید خودرو بدون سرنشین در جهان کدامند؟

با پیشرفت تکنولوژی، تلاش برای ساخت خودروهای بدون سر نشین در بسیاری از کشورهای پیشرو جهان افزایش یافت. ساخت این خودروها به دلیل بهره وری بالاتر و بویژه به دلیل کاربرد آن ها درعملیات های نظامی و اطلاعاتی اهمیت بیشتری پیدا کرد. هم اکنون بسیاری از شرکت های خودرو سازی جهان دست کم یک مدل خودرو بدون سر نشین طراحی کرده اند. این خودروهای الکتریکی با اهداف مختلف و نیز ظاهر و مشخصات فنی ویژه ای طراحی و تولید شده اند. مجله اینترنتی ژورنال دونت اعلام میدارد که، برندهایی که قرار است خودروهای بدون سرنشین را تولید تجاری کنند عبارتند از: مرسدس بنز، جنرال، بی‌ام‌دبلیو، گوگل، موتورز، تویوتا، تسلا و بسیاری از برندهای معروف دنیا تا سال ۲۰۳۰ وارد تولید تجاری خودروهای بدون سرنشین می‌شوند. برخی از شرکت های تولید کننده خودروهای بدون سرنشین و خودروهای آن ها در ادامه معرفی شده اند.

خودرو بدون سر نشین جنرال موتورز – کروز

یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در دنیای خودروهای بدون سرنشین جنرال موتورز است. این شرکت استارتاپ خودران کروز را در سال 2016 خریداری کرد و خدمات تاکسی بدون راننده را در سانفرانسیسکو در سال 2021 آغاز کرد. فیلم ماشین هوشمند بدون راننده این کمپانی نشان میدهد که این اتومبیل بدون راننده و بدون فرمان به صورت کاملا هوشمند کنترل می شود. به نظر می رسد خودرو بدون سرنشین عرضه شده توسط استارآپ کروز بیشتر برای ناوگان حمل و نقل عمومی طراحی شده است چون گنجایش بیشتری نسبت به خودرو شخصی دارد.

خودرو بدون سرنشین بنز

خودروساز آلمانی دایملر درسال 2015 از خودروی اف 015 مرسدس بنز در نمایشگاه فناوری CES 2015 لاس وگاس رونمایی کرد. خودروی سدان لوکس اف 015 با اتاقک مجلل و چهار صندلی راحت با روکش‌های چرم، می‌تواند به صورت خودکار یا دستی مورد استفاده قرار بگیرد. خودروی بدون سرنشین اف 015 مرسدس بنز به شش صفحه نمایش دیجیتالی مجهز است که این صفحه‌های نمایش می‌توانند با ژست، حرکت چشم یا لمس فعال شوند و امکان ازتباط با فضای بیرون را فراهم کنند.

این خودرو دارای یک موتور برقی و پیل سوختی هیدروژنی است و امکان حرکت کردن بدون هر گونه سرنشینی را دارد. این خودروی هوشمند دارای 272 اسب بخار قدرت و 295 پوند گشتاوری است و سرعت فوق العاده ای دارد. با وجود اینکه شرکت تسلا از پیشروان تولید خودروهای خود ران در جهان است اما تا کنون تنها خودروهای خودران سطح یک و دو را به بازار عرضه کرده است اما مرسدس بنز توانسته است از یک نمونه خودرو خودران در سطح سه هم بهره برداری کند.

خودرو بدون سرنشین گوگل

گوگل در سال ۲۰۰۸ به‌طور رسمی اعلام کرد که مشغول کار بر روی خودروی بدون سرنشین است شرکت گوگل در راستای یکی از پروژه های خود که شامل تکنولوژی توسعه یافته‌ای برای ماشین های خودران و عمدتا الکتریکی است؛ خودرو بدون سرنشین گوگل را طراحی و عرضه کرده است. این خودرو، ماشین خود ران گوگل (Google Self-Driving Car) یا نرم افزار تامین انرژی گوگل شوفرِ (راننده) گوگل (Google Chauffer) نامیده می شود. در واقع اگر این نوشته Google Chauffer در کنار هر ماشینی نوشته شده باشد مشخص می کند که این خودرو، یک ماشین بدون سرنشین است.

در نمونه های اولیه این ماشین فرمان و پدال نیز در نظر گرفته شده بود تا در مواقع ضروری بتوان از کنترل دستی بهره مند شد اما در ورژن جدید این خودرو که در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد دیگر خبری از فرمان و پدال نیست.  تکنولوژی به کار رفته در خودرو بدون سرنشین جدید گوگل بسیار پیشرفته و هزینه بر است. این خودرو، مجهز به سیستم LIDAR (حسگر نور و رادار)، محدوده‌یابِ نصب شده در بالای ماشین، لیزر ۶۴ پرتوی velodyne است. این لیزر به ماشین اجازه می دهد که از محیط اطراف خود یک نقشه سه بعدی دقیق بسازد. نرم افزار های خودرو می توانند این نقشه را با خوبی با دنیای واقعی تطبیق دهند تا ارتباط کامل با محیط حفظ شود. این لیزر همچنین قابلیت تشخیص رنگ چراغ های راهنمایی را در تقاطع ها دارد تا رانندگی در سطحی ایمن تر انجام شود.

.سخت‌افزارها و نرم‌افزارها و الگوریتم‌های به کار رفته در این خودرو سال‌هاست که در حال کار هستند و آزمایشات ایمنی و امنیتی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند. سیستم این خودرو در تعامل مستقیم با دوربین‌ها به منظور پردازش اطلاعات جهان واقعی و داده‌های حاصل از GPS و سرعت رانندگی به منظور تعیین موقعیت دقیق خودرو است. نرم‌افزار تمام اطلاعات دریافتی از ماژول‌ها را بصورت بلادرنگ و در لحظه پردازش می‌کند.

ماسین بدون سرنشین BMW

شرکت BMW به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس خود، خودروی بدون سرنشین نسل آینده با قابلیت تغییر فرم را معرفی کرد. فرمان و چرخ‌های این خودرو با استفاده از سیستم لمسی تغییر طراحی می‌دهند. مراسم رونمایی از این خودرو در سال ۲۰۱۶ برگزار شد.

خودرو بدون سر نشین تسلا

شرکت خودروسازی تسلا همواره از پیشگامان تولید خودروهای الکتریکی هوشمند بوده است. این شرکت خودرو های بدون سرنشینی را به بازار عرضه کرده است که امروزه در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آسیایی و اروپایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. خودروهای جدید این کمپانی به هشت دوربین خارجی و پردازش بینایی قدرتمند مجهز شده اند.همچنین, در ماشین های هوشمند تسلا از سیستم خلبان خودکار یا Autopilot استفاده می شود که حرکت.و کنترل خودرو را در شرایط مختلف تسهیل کرده است. سیستم خلبان خودکار، قابلیت رانندگی کامل به صورت خود را دارد و مجموعه ای از سیستم های پیشرفته نظیر Traffic-Aware Cruise Control و AutoSteer را دارد. سیستم های پیشرفته خودرو بدون سرنشین تسلا در ادامه معرفی می شوند.

شرکت های تولید خودرو بدون سرنشین در جهان کدامند؟

شرکت های تولید خودرو بدون سرنشین در جهان کدامند؟

مهم ترین امکانات و ویژگی های خودرو بدون راننده تسلا

خودروهای تسلا از امکانات متنوعی برخوردار هستند. بهره مندی از سیستم خلبان خودکار باعث می شود خودروهای تسلا سطوح مختلفی از قابلیت های خود ران را به نمایش بگذارند، قابلیت کامل خودرانی خودرو بدون سرنشین تسلا به خودرواین اجازه را می دهد تا با کنترل علائم ایست و ترافیک به صورت ایمن حرکت کند. برخلاف بسیاری از رقبا، شرکت تسلا سیستم های AV خود را بر اساس دید دوربین 360 درجه و سنسورهای اولتراسونیک تنظیم کرده است و از پردازش تصاویر به کمک هوش مصنوعی پیشرفته برای حرکت ایمن استفاده می کنذ. برخی از اصلی ترین قابلیت های خودرو بدون س ماشین تسلا که به سیستم تمام خود ران مجهز هستند عبارتند از:

سنسورهای اولتراسونیک

علاوه بر ۸ دوربین با زاویه دید ۳۶۰ و برد ۲۵۰ متری که امکان تشخیص فوق العاده ای به تسلا می بخشند این خودرو دارای دوازده حسگراولتراسونیک است که اجسام سخت و نرم را در مجاورت تشخیص می دهند. همچنین خودروهای تسلا مدل S و مدل X مجهز به راداری هستند که اطلاعات بیشتری در مورد جهان، مشاهده مه، گرد و غبار، باران شدید و حتی خودروی پیش رو ارائه می دهند.

سیستم کروز کنترل

سیستم Traffic-Aware Cruise Control قابلیت تنظیم سرعت خودرو را با ترافیک اطراف دهد. این سیستم با تنظیم موقعیت خودرو نسبت به موانع و علائم رانندگی از بروز تصادف جلوگیری می کند و مدیریت ترافیک را تسهیل می کند. سیستم کنترل کروز نقش مهمی در مدیریت ترافیک دارد و سرعت و جهت خود را به صورت خودکار مدیریت می کند این سیستم را می توان از طریق خلبان خودکار فعال یا غیر فعال کرد.

فرمان خودکار

در خودرو بدون سرنشین تسلا سیستم Auto Steer به هدایت در یک خط مشخص شده کمک می کند و از کروز کنترل آگاه از ترافیک استفاده می کند. این سیستم در واقع همان فرمان خودکار است که حرکات خودرو را با توجه به اطلاعاتی که از کروز کنترل و سایر حسگرها به دنیا می آورد کنترل می کند.

سیستم پارک اتوماتیک

همچنین فناوری خودرو بدون سرنشین تسلا با دارا بودن گزینه Start Autopark و تنظیم سرعت دنده و زاویه، فرمان ماشین شما را کنترل می کند تا با مانور در فضای پارکینگ به راحتی خودرو را پارک کنید.

پیمایش در Autopilot (بتا)

این ویژگی که بخشی از نرم افزار جدید FSD است به شما کمک می کند که با هدایت فعال خودرو از داخل رمپ به خارج از رمپ و تغییر مسیر درست در بزرگراه ها و معابر سریع تر به مقصد برسید. در واقع این امکان خلبان خودکار برای پیدا کردن و دنبال کردن کارآمدترین مسیر به مقصد شما طراحی شده است.

سیستم تشخیص علائم توقف و چراغ راهنمایی

خودرو بدون سرنشین تسلا به راحتی و به کمک سنسورها و رادارهایی که به آن ها مجهز شده است می تواند علائم و چراغ رانندگی را تشخیص دهد و به طور خودکار سرعت را کاهش دهد تا در صورت نیاز توقف ایمنی داشته باشید.

ایمنی خودکار

استفاده از سخت افزارها و نرم افزارهای قدرتمند در خودرو بدون سرنشین تسلا ایمنی آن را حدود چهل درصد بهبود بخشیده است. سیستم های تشخیصی در کنار و جلو بدنه خودرو هوشمند می تواند منجر به کاهش تصادفات و افزایش ایمنی شود . این سیستم ها شامل هشدار برخورد از جلو، هشدار برخورد جانبی ، سیستم تشخیص نقاط کور ، شتاب تنظیم شده بر اساس موانع احتمالی و….هستند که در نهایت ایمنی خودروهای خودران تسلا را تا حد زیادی افزایش داده اند.

بیشتر بخوانید: انواع دوربین مدار بسته هوشمند

مشخصات فنی خودرو های بدون سر نشین تسلا 

این روزها، یکی از اهداف کلیدی تسلا این است که خودروهای خود را کاملاً خودمختار کند ، برای دستیابی به این مهم  از داده‌های بزرگ و هوش مصنوعی بهره می برد. برخی از ویژگی های فنی خودرو بدون سر نشین تسلا در جدول زیر آمده است.

مشخصات فنی خودرو های بدون سر نشین تسلا 

مشخصات فنی خودرو های بدون سر نشین تسلا

خودرو و بدون سر نشین ایرانی

با پیشرفت خودروهای بدون سرنشین در کشورهای مختلف، نمونه های از خودروهای بدون سرنشین رزمی هم در ایران طراحی و تولید شده اند. ساخت خودرو بدون سرنشین در ایران با رونمایی از خودرو بدون سرنشین در سال ۹۴علنی شد. سه خودرو بدون سرنشین ایرانی در ادامه معرفی شده اند.

خودرو رباتیک حیدر ۱

این خودروی رباتیک در سال ۱۳۹۸ معرفی شد که یک خودرو با شاسی خوابیده و 6 در 6 است. این خودرو بدون سرنشین دارای دو آنتن یا دوربین است که روی ستون های خودرو قرار گرفته اند. خودرو بدون سرنشین حیدر یک، کارکردهای متفاوتی از جمله به عنوان تیربارچی، انهدامی، مین‌افکن و شناسایی دارد. این خودرو برای انجام عملیات های هماهنگ قابلیت شبکه شدن با تجهیزات دیگر را دارد. قابلیت شبکه‌شدن «حیدر» دارای مزایایی نظیر دید بسیار وسیع و آزادی عمل بالا را به آن بخشیده است. این خودرو بدون سرنشین در دو نسخه تهاجمی و انهدامی تولید خواهد شد. یکی نمونه تهاجمی حیدر ۱ یک خودرو بدون سرنشین کوچک و دارای مسلسلی از نوع ایرانی و به سبک ای کا 47 کلاشینکف است که به کمک نوعی دوربین هدفگیری می کند. نوع دوم این خودروی رزمی بدون سرنشین، نمونه انهدامی است که می‌تواند در یک موضع مخفی شود و سپس در زیر تانگ ها و نفربرهای دشمن منفجر شود.

خودروی بدون سرنشین کاراکال

خودروی رزمی بدون سرنشین کاراکال، یک خودرو بدون سر نشین ایرانی است که به همت سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش طراحی و تولید و در سال 1399 به مناسبت هفته دفاع مقدس رونمایی شد. خودرو بدون سرنشین کاراکال در واقع، یک پهباد هوشمند با بیشینه سرعت 30 کیلومتر بر ساعت است که از یک سیستم تعلیق مستقل استفاده می‌کند. و می‌تواند امکانات متنوعی را در راستای اجرای عملیات‌های تاکتیکی ارائه دهد. خودرو کاراکل به سیستم کنترل از راه دور هوشمند مجهز است و از مسافت یاب لیزری و سامانه اپتیکی نیز بهره مند است. برد عملیاتی این خودروی بدون سرنشین، بیش از 500 متر است و برای عملیات زمینی طراحی شده است. کاراکال هم چنین قابلیت حمل انواع سلاح های جنگی سبک و نیمه سنگین را نیز داراست.

خودرو بدون سر نشین نذیر

خودروی رزمی بدون سرنشین نذیر یکی دیگر از خودروهای بدون سرنشین ایرانی است که اولین بار در سال ۹۴ رونمایی شد. این خودروی برقی قابلیت کنترل از راه دور را دارد و در دو نوع 4 و 6 چرخ طراحی و تولید شده است. یکی از ویژگی های قابل ذکر خودرو بدون سرنشین نذیر این است که با داشتن یک شاسی منعطف قابلیت حرکت درهر نوع زمین با عارضه‌های متفاوت را دارد. موتور خودرو بدون سر نشین نذیر بسیار کم صدا است و امکان فعالیت مخفیانه و شرکت در ماموریت های شناسایی در مناطق عملیاتی را فراهم می آورد.

نذیر با استفاده از سامانه شناسایی اپتیکی قادر به اجرای ماموریت‌های شناسایی در مناطق عملیاتی ، هدف‌گیری در شب و حرکت در آب و هوای نامساعد را هم داراست. این خودرو هوشمند همچنین قابلیت برنامه‌ریزی با هدف اجرای ماموریت های شناسایی و رزمی را دارد. برد خودرو بدون سر تیشن نذیر، دو کیلومتر است و در اطراف آن نارنجک‌اندازهای دودزایی تعبیه شده است که امکان استتار خودرو در زمان درگیری را فراهم کرده است. نذیر دارای سیستم شناسایی فوق قدرتمند اپتیکی است که امکان شناسایی اهداف در تمامی ساعات شبانه روز را دارد.

همچنین استفاده از تسلیحات آفندی و پدافندیِ در این خودرو خود ران، توان تهاجمی و تدافعی آن را در مقابله با بالگردها، خودروهای زرهی و نیروهای پیاده دشمن افزایش داده است. خودرو بدون سرنشین نذیر دارای تسلیحات مهمی چون یک تیربار 7.62 میلی‌متری، یک دوش پرتاب ضد هوایی و یا دو قبضه موشک ضد زره است که آن را به یک سامانه پدافندی هم تبدیل کرده است. این خودرو می‌تواند علاوه بر تسلیحات خود انواع محموله‌های ضروری را تا وزن ۶۰۰ کیلو گرم جا به جا کند. اجرای موفق این در میمدل خودرو بدون سر نشین برای رزم بسیار مهم است چون این احتمال وجود دارد که در برخی نقاط امکان تردد هیچ وسیله‌آی غیر از خودروهای کوچک ‌ وجود نداشته باشد.

خودرو و بدون سر نشین ایرانی

خودرو و بدون سر نشین ایرانی

قیمت ماشین های بدون راننده در ایران و جهان؟

با پیشرفت روز افزون خودروهای بدون راننده و استقبال از آن ها در کشورهای مختلف، یکی از سوالات رایج درباره خودروهای خودران قیمت این خودروهاست. با توجه به تکنولوژی به کار رفته در این خودروها و قابلیت های مختلفی که ارائه می‌دهند قیمت مدل های مختلف خودروهای خودران متفاوت است. بدیهی است که این تفاوت قیمت به فاکتورهایی مانند برند سازنده ، سطح خودرانی خودرو، سطح ایمنی خودرو و قابلیت های اضافی خودرو و… بستگی دارد. در ادامه به بررسی قیمت خودروهای بدون سرنشین عرضه شده توسط چند کمپانی مطرح دنیا خواهیم پرداخت.

قیمت خودرو بدون سرنشین تسلا

خودروسازی تسلا یکی از شرکت های است که محصولات خود را بدون واسطه و از طریق وب سایتش به فروش می رساند. قیمت هریک از خودروهای این شرکت بسته به مدل خودرو و امکانات جانبی آن متفاوت است. به صورت میانگین برای سیستم خود ران حدود ۵۰ هزار دلار هزینه اضافی دریافت می کند. البته برای خریدارانی که اتومبیل های این کمپانی را خرید کرده اند امکان پرداخت حق اشتراک امکانات خودران وجود دارد و ماهیانه حدود ۱۹۰ دلار است. برای پرداخت هزینه بدون سرنشین خودروهای این کمپانی مبلغی حدود ۵۰ هزار دلار باید هزینه شود که به نظر بسیاری از خریداران هزینه نسبتا زیادی است و ارزش افزوده خودرو به این اندازه نمی ارزد. در حال حاضر قیمت ماشین تسلا به پول ایران مبلغ بسیار زیادی است ولی مدل های مختلف اتومبیل های این خودرو سازی قیمت های متغیری دارند.

لیست انواع قیمت ماشین تسلا ۲۰۲۳ عبارتند از :

تسلا رودستر حدود 200هزاز دلار حدود ده میلیارد تومان به پول ایران

تسلا s حدود هشتاد هزار دلار حدود چهار میلیارد تومان به پول ایران

تسلا سه حدود سی هزار دلار حدود سی کم و نیم میلیارد تومان به پول ایران

تسلا x حدود هشتاد هزار دلار حدود ۴ میلیارد تومان به پول ایران

تذکر: قیمت های ذکر شده در این مقاله طبق آخرین قیمت های اعلام شده در سایت های خودرو درج شده است. لذا برای دسترسی به قیمت واقعی و به روز خودروهای تسلا و سایر کمپانی ها می توانید به وب سایت کمپانی یا نمایندگان فروش رسمی مراجعه کنید.

قیمت خودرو بدون راننده گوگل

آمارها نشان می دهد خودرو بدون راننده گوگل یکی از گران ترین خودروهای جهان است، تنها قیمت سنسورهای نصب شده روی این خودرو بیش از دو یست هزار دلار است. اگر چه قیمت گذاری دقیقی روی این خودرو انجام نشده است اما برآورد ها حاکی از آن است که قیمت خودرو بدون راننده گوگل حدودا سیصد هزار دلار خواهد بود این مبلغ به پول ایران معادل ۱۵حدودا میلیارد تومان است.

قیمت سایر ماشین های بدون سر نشین

قیمت سایر خودروهای بدون راننده از کمپانی های مرسدس بنز ، آئودی و سایر شرکت های تولید کننده بسته به امکانات خودرو و سیاست های قیمت گذاری متفییر است . با این حساب ارزان ترین خودرو خود ران این کمپانی تسلا در ایران و با پول ایرانی باید مبلغی حدود چهار میلیارد تومان با دلار پنجاه هزار تومنی هزینه شود‌ . همچنین برای خرید خودروهای بدون سر نشین سایر کمپانی ها هم حدودا بین چهار تا ۱۵ میلیارد تومان هزینه شود.

قیمت ماشین های بدون راننده در ایران و جهان؟

قیمت ماشین های بدون راننده در ایران و جهان؟

چه کشورهایی از خودروهای بدون راننده استفاده می کنند؟

استفاده از خودروهای بدون راننده با توجه به زیر ساخت های هر کشوری در زمینه قوانین رانندگی ، سیاست گذارهای مالی و میزان دسترسی به تکنولوژی ساخت این خودروها متغیر است. بر اساس شاخص های مهمی چون حمایت مالی، قوانین، سهم خودروهای الکتریکی بازار نسبت به کل و…. در حال حاضر کشورهای سنگاپور ،هلند، نروژ و آمریکا کشورهایی هستند که مناسب ترین زیر ساخت ها را برای استفاده از خودروهای بدون سرنشین دارند. با این حال در بسیاری از کشورهای جهان از خودروهای خودران به تاکسی بدون راننده ، خودرو پلیس، خودرو رزمی و… استفاده شده است.

ماشین بدون راننده در دبی

امارات متحده عربی در راستای توسعه اقتصلدی قصد دارد تا سال 2030 حدود ۲۵ درصد از خودروهای دبی را با خودروهای بدون راننده جایگزین کند. در همین راستا معرفی خودرو پلیس بدون سر نشین و رونمایی از تاکسی بدون راننده تسلا در دبی انجام شد . هم اکنون از تاکسی تسلا در دبی استفاده می شود. مسئوالان دبی همچنین برای اضافه کردن خودروهای بدون راننده با قابلیت جانبه جایی حداقل ده مسافر با شرکت فرانسوی EasyMile قرارداد همکاری امضا کرده اند.

ماشین بدون راننده عربستان

در عربستان هم علاوه بر استفاده از اتوبوس های بدون راننده از ماشین تسلا بدون راننده به عنوان تاکسی استفاده شده است. دولت عربستان بعد از رونمایی از شاتل های بدون راننده با هدف بهبود اقتصاد، کاهش وابستگی به نفت و نیز کاهش حوادث و سوانح رانندگی قصد دارد ناوگان حمل و نقل عمومی خود را با خودروهای بدون سر نشین تجهیز کند. همچنین عربستان اعلام کرده است که تا هفت سال آینده بخش اعظم کامیون های حمل بار در این کشور هم خودروهای خودران خواهند بود.

تاکسی بدون راننده در چین

د تاکسی بدون راننده در چین که با عنوان «روبوتاکسی» از آن یاد می شود در ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده شده است. خودروهای استفاده شده در طرح تاکسی بدون راننده درچین از نوع کرایسلر پاسیفیکا هستند . این خودروهای بدون راننده در چین برای اولین بار توسط استارتاپ AutoX بهره‌برداری رسیدند و از ترکیب از را دارها و سنسورهای سنجشی مختلف برای تشخیص محیط و مدیریت ترافیک استفاده می کنند.

خودروهای بدون راننده در ایران

در ایران نیز از چند خودرو بدون راننده رزمی رونمایی شده است که برای اهدافی چون شناسایی، عملیات تاکتیکی و پافندی طراحی و تولید شده اند. خودروهای بدون راننده ایرانی در ادامه همین مقاله معرفی شده اند.

چه کشورهایی از خودروهای بدون راننده استفاده می کنند؟

چه کشورهایی از خودروهای بدون راننده استفاده می کنند؟

جمع بندی

پیشرفت تکنولوژی در زمینه خودرو سازی به ما این نوید را می دهد که تا چند سال آینده شاهد رفت و آمد خودروهای بدون راننده در خیابان ها باشیم. خودروهایی که برای حرکت به دخالت انسان نیازی ندارند و می تواند به صورت کامل ایمن در خیابان ها حرکت کنند. در این خودروها از داده های هوش مصنوعی، رادارها، سنسورهای تشخیصی و انواعی از دوربین ها برای تشخیص مسیر و کنترل خودروها بدون دخالت راننده استفاده شده است.

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

  1. حسن توکلی 22 مرداد 1402 در 9:00 ق.ظ

    سلام
    اصلا خودرو بدون سر نشین برای چه کاری مناسبه؟
    وقتی سرنشینی را نبرد به چه کاری می آید؟؟

    • دیجیتال مارکتینگ کسرا 23 مرداد 1402 در 9:18 ق.ظ

      با سلام
      از این نوع خودرو ها میتوان در انبار ها و شرکت های پستی برای حمل بار و تحویل مرسوله های پستی استفاده کرد.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

استراتژی مدیریت نیروهای دورکار copy

استراتژی‌های نرم افزار حضور غیاب تحت وب برای مدیریت نیروهای دورکار

هوش مصنوعی AI چیست؟ + مزایا و معایب هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چیست؟ + مزایا و معایب Ai

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

خانه هوشمند چیست؟ | هوشمند سازی ساختمان چگونه انجام می شود؟

خانه هوشمند چیست؟ | هوشمندسازی ساختمان چگونه انجام می شود؟

تحول دیجیتال چیست و چه اهمیتی دارد؟

تحول دیجیتال چیست و چه اهمیتی دارد؟

دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور به توسعه کسب و کارها کمک‌ می‌کند؟

دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور به توسعه کسب و کارها کمک‌ می‌کند؟

منظور از روش تجزیه و تحلیل swot چیست؟ | آشنایی با ماتریس swot

منظور از روش تجزیه و تحلیل swot چیست؟ | آشنایی با ماتریس swot

برندینگ چیست؟ چگونه برندسازی کنیم؟

برندینگ چیست (branding)؟ چگونه برندسازی کنیم؟

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ (affiliate marketing)

همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش (affiliate marketing)

تفاوت dark web و deep web؛ اینترنت چه بخش هایی دارد

تفاوت دارک وب و دیپ وب (deep web و dark web)؛ اینترنت چه بخش هایی دارد؟

واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

8 ابزار کاربردی دورکاری برای سازمان‌ها

8 ابزار کاربردی دورکاری برای سازمان‌ها

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

تکنولوژی RFID

RFID چیست؟ آشنایی با تکنولوژی RFID