ویژگی های سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری کسرا
در برخی سازمان ها مبلغ کارانه به مدیران ارشد هر بخش داده می شود تا به روش خود پاداش ها را بین پرسنل تقسیم کنند. اما متاسفانه مدیران ارشد معیاری برای ارزیابی دقیق پرسنل در اختیار ندارند و تنها با شناختی که از نیروهای خود دارند، پاداش ها را تقسیم می کنند. شرکت مهندسی کسرا برای حل این مشکل سیستمی به نام سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری طراحی کرده است که بخشی از سامانه اتوماسیون حضور و غیاب کسرا است.
سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری کسرا چیست؟ آیا با استفاده از این سیستم میتوان به ارزیابی عملکرد پرداخت و بر این اساس به پرسنل کارانه پرداخت کرد؟ در بسیاری از سازمان های دولتی و شرکت های دیگر برای جبران پایین بودن میزان حقوق پایه پرسنل، علاوه بر حقوق آن ها پاداش هایی را با عنوان کارانه در نظر می گیرند که به صورت ماهانه یا سه ماهه پرداخت می شود.
نحوه ی محاسبه و پرداخت این پاداش در تمامی سازمان ها با یکدیگر تفاوت دارد و جزو مواردی است که جای بحث دارد. در واقع پاداش بهره وری باید بر اساس میزان شایستگی و خدمات هر فرد در طول آن دوره به وی پرداخت شود. در برخی سازمان ها مبلغ کارانه به مدیران ارشد هر بخش داده می شود تا به روش خود پاداش ها را بین پرسنل تقسیم کنند. اما متاسفانه مدیران ارشد معیاری برای ارزیابی دقیق پرسنل در اختیار ندارند و تنها با شناختی که از نیروهای خود دارند، پاداش ها را تقسیم می کنند.
شرکت مهندسی کسرا برای حل این مشکل سیستمی به نام سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری طراحی کرده است که بخشی از سامانه حضور و غیاب آنلاین کسرا است.
معرفی سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری
از جمله ویژگی های سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری کسرا این است که شرایط مناسبی را برای پرداخت مستمر کارانه و ارزیابی پرسنل از سوی مدیران فراهم می کند. به صورت اجمالی روش کار به این صورت است که یک سری آیتم های تشویقی در سیستم تعریف شده است تا مدیران بتوانند نظرات خود را نسبت به پرسنل ارائه نمایند و بر این اساس مبلغ کارانه مشخص شود.
مطلب مرتبط: نرم افزار کارانه چیست و چگونه به سازمان ها کمک می کند؟
ویژگی های سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری و ارزیابی عملکرد
در ابتدا می توان دوره زمانی پرداخت کارانه را در سیستم تعیین کرد که به صورت ماهانه، سه ماه، شش ماهه و … باشد؛ چرا که روش کار و سیاست های هر سازمانی متفاوت با دیگری است. برای میزان توزیع آیتم های کارانه در سازمان هایی که تشویق را به صورت آیتم هایی مانند اضافه کار، تعطیل کاری و یا کشیک می بینند؛ می توان سقف تعریف کرد.
همچنین می توان آیتم های ارزیابی را به دلخواه و بودجه ریالی کارانه را با توجه به محقق شدن برخی شرایط، تعریف کرد. بر اساس آیتم های موجود و آیتم های جدید تعریف شده، امکان تعریف فرم های اعطای کارانه نیز وجود دارد. دیگر ویژگی های سیستم مدیریت کارانه کسرا صورت زیر است:
- تعریف سهمیه هر واحد بر اساس درصدی از مقدار کل کارانه.
- تعریف محدودیتهای سرجمع و میانگین بر اساس واحد سازمانی در مورد اعطای آیتمهای کارانه.
- تعریف انواع محدودیتهای فردی به صورت سقف و کف فردی.
- امکان اعطای کارانه به افرادی که چند سمت در چارت دارند و یا افرادی که علاوه بر چارت رسمی، بر روی چند پروژه دیگر کار میکنند.
- امکان تعریف اینکه از توزیع تمامی بودجه کارانه توسط مدیر جلوگیری شود تا بخشی از بودجه برای استفاده در ماه های بعد ذخیره گردد.
- نمایش آیتمهای اعطا شده تا به حال، و نمایش لحظهای محدودیتهای تعریف شده در هنگام اعطای کارانه به مدیر.
- امکان تعریف گردش کار برای انواع آیتمهای ارزیابی عملکرد و کارانه به دلخواه.
- نمایش لحظهای سرجمع کارانه دریافتی به مدیر درمورد افرادی که از چند محل کارانه دریافت می نمایند.
- نمایش سرجمع مقدار کارانه قابل توزیع توسط مدیر بر اساس میزان ماه جاری و مقدار ذخیره شده از ماههای قبل
- امکان نمایش خود مدیر در لیست اعطایی کارانه و همچنین امکان نمایش مدیر در لیست مافوق به جای نمایش در لیست واحد خود.
یکی از انواع مزایای گوناگونی که برای سازمان های استفاده کننده از سیستم حضور غیاب کسرا وجود دارد. سیستم مدیریت کارانه است. چرا که محاسبه، توزیع و پرداخت کارانه پرسنل مسئولیتی سخت، مهم و مستمر است.
مدیریت کارانه یا پیش از آن ارزیابی عملکرد باید به صورت عادلانه و بر اساس ارزیابی های دقیق تک تک پرسنل انجام گیرد و به همین دلیل نمی توان آن را بر عهده مدیرانی گذاشت که در حد توان مسئولیت های دیگر را عهده دار هستند و دیگر ظرفیتی برای پردازش چنین مسئولیتی ندارند.
از این رو با استفاده از سیستم مدیریت کارانه و پاداش بهره وری کسرا می توان این پروسه مهم در سازمان را با خیال راحت، دقت و سرعت بیشتر انجام داد.