4 وظیفه مدیریت منابع انسانی در سازمان ها

طبق تعریف مدیریت، مدیریت منابع انسانی را می توان شناسایی، انتخاب، استخدام، تربیت و پرورش نیروی انسانی دانست. که این امر نقش به سزایی در تحقق اهداف سازمان ها خواهد داشت.
یکی از مهم ترین ارکان سازمان ها و شرکت ها مدیریت منابع انسانی است. طبق تعریف مدیریت، وظیفه مدیریت منابع انسانی را می توان شناسایی، انتخاب، استخدام، تربیت و پرورش نیروی انسانی دانست. که این امر نقش به سزایی در تحقق اهداف سازمان ها خواهد داشت. در تقسیم بندی های سازمانی مدیریت منابع انسانی در ردیف مدیریت تولید، مدیریت مالی و… قرار گرفته و برخی از مهم ترین کارکردها یا وظایف برای آن تعریف می شود. از جمله مهم ترین وظایف مدیریت منابع انسانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) اولین وظیفه مدیریت منابع انسانی آموزش کارکنان و تربیت مدیران می باشد
کارکنان برای اینکه بتوانند در سازمان خود بیشترین بهره وری را داشته باشند. قبل از هر چیز باید بتوانند با جزئیات کاری که قرار است انجام دهند آشنایی داشته باشند. از این رو کارکنان پیش از هر چیز باید آموزش های لازم را طی کرده و برای کسب مسئولیت آماده شوند. از طرفی شناخت توانمندی ها و استعدادهای کارکنان نیز نقش به سزایی در این کار دارد. به همین دلیل مدیریت منابع انسانی در سازمان ها عهده دار آموزش، تربیت و پرورش افراد است. به نحوی که کارکنان بتوانند با شایستگی هر چه تمامتر از عهده وظایف خود برآمده و مسئولیت های خود را به بهترین شکل انجام دهند.
مدیران نیز برای انجام شایسته نقش مدیریت در سازمان ها و شرکت ها نیاز به برخی دانش های مدیریتی و مهم تر از آن به روزرسانی اطلاعات شغلی خود دارند. به همین دلیل مدیریت منابع انسانی در این راستا نیز باید بتواند فعال بوده. و در انجام این مهم نیز تلاش کند.
2) دومین وظیفه مدیریت منابع انسانی تعیین حقوق و مزایای کارکنان است
یکی دیگر از وظایف مهم مدیریت منابع انسانی در سازمان ها تعیین حقوق و مزایای کارکنان به صورت عادلانه. و درخور کارکنان برای جبران زحمات آنان در سازمان است. مدیر منابع انسانی موظف است بر اساس اولویت های سازمانی و به طوری که شایسته سالاری را میان اجزای سازمان لحاظ کند. حقوق و مزایای کارکنان را مشخص کند.
3) کمک به رشد و توسعه سازمان از دیگر وظایف مدیریت منابع انسانی ست
مدیریت منابع انسانی در سازمان ها عهده دار ایجاد هماهنگی های لازم میان واحدهای مختلف سازمان و همچنین ارائه پیشنهادات مفید و سازنده برای رشد و توسعه بیشتر سازمان است. سازمان ها اساسا مجموعه های در هم تنیده ای هستند. که نیاز است برای رسیدن به اهداف خود در کنار یکدیگر کار کنند.
اجزای سازمان نمی توانند به صورت جزایر مجزا و به دور از هم هر یک وظیفه خود را انجام دهند. چرا که عملا چنین کاری هیچ گونه بهره وری برای سازمان ایجاد نخواهد کرد. وظیفه مدیر منابع انسانی در سازمان اعمال ضوابطی است. که به تحقق و رشد هر چه بیشتر این هماهنگی و پیوند در سازمان بینجامد.
4) ایجاد محیطی سالم و پر نشاط برای کار و فعالیت از جمله وظایف مدیریت منابع انسانی ست
برخورداری از محیطی سالم و پرنشاط نیازی است که برای رسیدن به اهداف سازمان یکی از پیش شرط های لازم برای هر سازمانی است. و این مهم توسط مدیر منابع انسانی محقق می شود. مدیر منابع انسانی موظف است . با در نظر داشتن برخی اصول علمی سعی در افزایش راندمان یا بازده کارکنان در محل کار داشته باشد. از جمله این قبیل اقدامات می توان به تغییرات محیطی در سازمان اشاره کرد که مدیر منابع انسانی باید تلاش کنید با انجام برخی تغییرات محیط شاداب و پرتحرکی را برای کارکنان فراهم سازد.
در نهایت باید گفت نتیجه عملکرد مدیریت منابع انسانی در سازمان ها با انجام وظایف فوق رسیدن به تولید و کارایی بیشتر در سازمان است. چنانچه این امر با انجام وظایف مدیریت منابع انسانی دوچندان خواهد شد. علاوه بر این وظایف فوق نشان می دهد که چگونه مدیر منابع انسانی می تواند. با ایجاد جوی مناسب و مطلوب در سازمان بهترین کیفیت خدمت رسانی را در سازمان ها تحقق بخشد.