نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)

نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)
دیجیتال مارکتینگ کسرا

نیچ مارکتینگ برای استارتاپ ها کوچک که به دنبال ارائه محصولات و خدماتشان با هزینه کم هستند مناسب است. کسب و کارها با کمک بازاریابی گوشه ای و با تمرکز بر محصول خاص و همینطور مشتریان محدود شانس دیده شدن برندشان را دارند و با تولید محصول ارزشمند مشتریان وفاداری را برای برند خود جذب می کنند. در استراتژی نیچ مارکتینگ (NICHE MARKETING) به جای فعالیت در بازار رقابتی بزرگ و انواع مخاطبان با نیازهای متعدد به صورت خلاقانه فقط به بخشی از بازار با توجه به مخاطبان هدف و منابع تخصصی حوزه کاری خود متمرکز هستید که با تلاش در این مسیر ضمن برندسازی به کسب و کاری بزرگ در بازاری کوچک تبدیل می شوید.

یکی از چالش های اصلی کسب و کارهای نوپا برای ورود به بازار و ارائه محصولات حضور رقبای قدرتمند در بازار رقابتی است؛ در این موقعیت شما چه استراتژی برای ورود به بازار خواهید داشت؟ چطور می توانید با رقبایی که هزینه های کلانی برای تبلیغات کرده اند رقابت کنید؟ یکی از مرسوم ترین روش های انتخاب گوشه دنج بازار است؛ گوشه دنج بازار بخشی از بازار است که رقبای بزرگ و قدرتمند وقت خود برای ان صرف نمی کنند و آن را جدی نمی گیرند یا اینکه آن بخش از بازار برای فروش فعلی آنها مناسب نیست و کسب و کارهای بزرگ محصول مناسب برای عرضه در گوشه دنج بازار ندارند.

به این بخش از بازار که کسب و کارهای قدرتمند و بزرگ آن را نادیده گرفته اند یا به هر دلیلی محصول مناسب آن را ارائه نداده اند گوشه دنج بازار یا در اصطلاح نیچ مارکتینگ (Niche Marketing) می گویند. یکی از استراتژی های بازاریابی، بازاریابی گوشه ای که به آن نیچ مارکت نیز گفته می شود. ما نیز در این مقاله قصد داریم ضمن پاسخ به این سوال که نیچ مارکتینگ (Niche Marketing) چیست؟ به نحوه اجرای آن و همه چیز در این خصوص بپردازیم.

نیچ مارکت (Niche Market) چیست؟

نیچ به انگلیسی به معنای طاقچه یا تورفتگی دیوار است؛ در انگلیسی بریتانیایی نیش و در انگلیسی آمریکایی نیچ تلفظ می شود. و در اصطلاح بازاریابی به گوشه ای از بازار اشاره دارد که کسب و کارها خدمات و محصولات خود را با هدف برآورده کردن نیاز مشتریان آن بخش از بازار عرضه می کنند.نیچ مارکت به دنبال رفع نیاز افراد قسمتی از بازار را جستجو کرده و کسب و کارها با کسب آگاهی از نوع محصول یا خدماتی که قرار است ارائه دهند می دانند مشتریان چه کسانی هستند و می خواهند چه خدماتی به آنها عرضه کنند.

نیچ مارکت (Niche Market) چیست؟

نیچ مارکت (Niche Market) چیست؟

همیشه بخشی از بازار وجود دارد که کسب و کارهای بزرگ یا محصولی برای ارائه به آن ندارند یا آن بخس بازار را نادیده می گیرند، به این بخش از بازار گوشه دنج بازار یا نیچ مارکت گفته می شود. با شناسایی گوشه دنچ بازار؛ کسب و کارها هدف تولید خود را در جهت رفع نیازهای بخشی از مخاطبان قرار داده و علاوه بر اینکه رضایت مشتریان را بدست می آورند، می توانند مشتریانی وفادار برای خدمات خود داشته باشند.

این نوع از بازاریابی تحت عنوان نیچ مارکتینگ شناخته می شود که کسب و کارها با فعالیت تخصصی در حوزه ای خاص بخشی از بازار که  رقبا فعالیت کمتری دارند را در دست می گیرند. در مجموع نیچ مارکتینگ (Niche Marketing) در معنای تمرکز بر بخشی از بازار است که رقبای قدرتمند در حال حاضر محصول یا خدماتی برای آن آن بخش تولید نکرده اند یا آن بخش از بازار را خواسته یا ناخواسته ندیده اند.

گوشه دنج بازار یا نیچ مارکتینگ کجاست؟

بازاریابی گوشه ای یا نیچ مارکتینگ (niche marketing) یک استراتژی بازاریابی است که با تمرکز بر بخشی از بازار هدف و مشتریان محصولات یا خدمات؛ شما به عنوان صاحبان کسب و کار فقط برای آن بخش تمرکز خواهید داشت. با ایجاد چنین بخشی در بازار ضمن اینکه افراد از محصولات یا خدمات شما استفاده می کنند به کسب و کارها نیز برای بهره مندی از مزایای رقابتی کمک می کند. شرکت ها برای فعالیت به گوشه دنج بازار یا نیچ تمرکز دارند تا بتوانند مخاطبان خاص خود را یافته و بهتر از سایر رقبا به مصرف کنندگان خدمات ارائه دهند.

در نیچ مارکتینگ با نیازسنجی مشتریان که در اغلب اوقات رقبای قدرتمند به آن توجه نمی کنند، کسب و کارهای نوپا می توانند با شناسایی این فرصت ها و استفاده از آن ضمن رفع خواسته مصرف کننده وفاداری آن ها را نیز کسب کنند. در واقع با شناسایی مخاطبان خاص و نادیده گرفته شده از سوی کسب و کارهای بزرگ به درآمدزایی می رسند و قسمتی از بازار (همان گوشه دنج بازار) را به دست می گیرند.

بازاریابی گوشه ای با شناسایی نیازهای مصرف کنندگان از گروه خاص و ارائه خدمات به آن ها می توانند از رقبای بزرگ تر خود که این بخش از بازار را جدی نگرفته اند پیش بگیرند. نیچ مارکت (niche market) بخشی کوچ از بازار هدف را اشاره دارد که به سه دسته نیازهای خاص (Unique Needs)، اولویت های مصرف کننده (Preferences) و هویت (Identity) آنها تقسیم و از بازار اصلی جدا می شود.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش (affiliate marketing)

گوشه دنج بازار یا نیچ مارکتینگ کجاست؟

گوشه دنج بازار یا نیچ مارکتینگ کجاست؟

هدف از نیچ مارکتینگ چیست؟

در نیچ مارکت با شناسایی نیازهای مخاطبانی خاص محصولات را براساس خواسته های آنها تولید می کنید و در نیچ مارکتینگ در نظر گرفتن نیاز مشتریان برای ارائه خدمات با هدف کسب رضایت مشتریان و بدست آوردن مشتریان وفادار است. در بازاریابی گوشه ای همان طور که از نام آن مشخص است گوشه ای دنج از بازار را نظر گرفته و با دانستن شانس بیشتر نسبت به رقبای قدرتمندتر موفقیت های بیشتری هم کسب می کنید.

از طریق نیچ مارکت می توانید پیام برندتان را به مخاطبان هدف رسانده و با آنها از زبان خودشان صحبت کنید. همچنین این را هم می دانید که کجا شانس بیشتری دارید و با همان هدف وقت مفید خود را برای آن صرف می کنید بدون آنکه هزینه های جانبی بی دلیل را صرف کنید. از طرفی با استفاده از بازاریابی گوشه ای محصولات و خدماتی را عرضه می کنید که از طریق آن مصرف کنندگان خاص خود را یافته و در بازار هدفی که هم خلوت تر است و رقبای قدرتمند کمتری نیز دارید دیگر نگرانی در خصوص قیمت ها در بازار رقابتی نیز ندارید.

همچنین نیچ مارکت (niche market)  این فرصت را در اختیار شما قرار می دهد که مصرف کنندگانی که از چشم رقبای دیگر دور مانده اند را جذب کنید. تعداد مخاطبان در نیچ مارکت اغلب کم تر است و از این طریق شما به عنوان صاحبان مشاغل نوپا می توانید با جذب مخاطبان و مشتریان روابط قوی را با آنها برقرار کنید و مخاطبان وفادارتری نیز خواهید داشت.

استراتژی های نیچ مارکتینگ شامل چه مواردی است؟

استراتژی های نیچ مارکتینگ با هدف جذب مخاطبان خاص در بازار هدف طراحی شده است و فقط به محصولات خاص از کسب و کارها تمرکز دارد و خدماتی که همیشه مشتریان خود را دارند در نظر می گیرد. در بازاریابی گوشه ای برای شناخت بازار هدف، نوع نیاز مصرف کنندگان و محصولات مد نظر آنها نیاز به استراتژی دقیق است و برای طراحی و اجرای استراتژی نیچ مارکتینگ باید مراحلی طی شود که از جمله آنها می توان به شناسایی رقبا، محدود کردن بازار نیچ مارکتینگ، مشتریان خود را بشناسید و به دنبال آنها بروید و نهایتا برندسازی و آگاهی بخشی نسبت به برند نیز اشاره کرد.

بازاریابی دهان به دهان (Word of mouth)

با بازاریابی دهان به دهان کسب و کار؛ شما بدون نیاز به متقبل شدن هزینه یا تبلیغات خاصی خدمات و محصولاتتان را به مصرف کنندگان ارائه دهید و با کسب رضایت مشتریان آنها نیز دهان به دهان از مزایای محصولات و خدمات شما صحبت خواهند کرد که موجب ترغیب سایر مصرف کنندگان به کسب و کار شما می شوند. مانند اغلب اوقات که وقتی محصولی را خریداری می کنیم و از آن رضایت داریم آن را به دیگران هم معرفی می کنیم که خود نوعی بازاریابی محصول است. شما به عنوان صاحب کسب و کار اگر بتوانید برندتان را به صورت دهان به دهان معرفی کنید شانس بیشتری برای فروش خواهید داشت.

تایید موازی (Targered Collateral)

در روش تایید موازی (Targered Collateral) نام برند از طریق تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبلیغات بیلبوردی یا حتی تبلیغات در تلویزیون به صورت گسترده در بازار رقابتی بر سر زبان ها می افتد. مهم ترین کانال تبلیغاتی در این روش رسانه ها هستند و به نوعی این روش مشابه اینفلوئنسر مارکتینگ است فقط به جای تبلیغات با کمک افراد مشهور از رسانه ها کمک گرفته می شود. و هدف اصلی این روش نیز در معرض دید قرار دادن برند برای مخاطبان در گوشه دنج بازار(نیچ مارکت) است.

کسب اعتبار (Endorsement)

در این استراتژی نیچ مارکتینگ با استفاده از افراد متخصص و مطرح در حوزه هایی که به حوزه فعالیتی برند مرتبط باشد در خصوص محصولات و خدمات مربوط به کسب و کار صحبت می کنند. افراد متخصص با بازگو کردن دیدگاه خود در خصوص خدمات و با توجه به اعتبار آن فرد قطعا خدمات نیز با استقبال بیشتری روبرو هستند.

استراتژی های نیچ مارکتینگ شامل چه مواردی است؟

استراتژی های نیچ مارکتینگ شامل چه مواردی است؟

یک ترکیب ایده آل برای انتخاب نیچ مارکتینگ

پس از آشنایی با مفهوم و هدف نیچ مارکتینگ نیاز است بدانیم که نیچ مارکتینگ ایده آل شامل چه ویژگی هایی است که با بررسی آنها بتوانید ترکیبی بدون نقص برای انتخاب نیچ مارکتینگ داشته باشید. یکی از نکاتی که برای نیچ مارکتینگ ایده آل در نظر گرفته می شود این است که رقابت کمتری در بازار وجود داشته باشد که با استفاده از آن بتوانید محصول مورد نظر و براساس خواسته های مشتریان عرضه کنید تا موجب تمایز شما از رقبا نیز شود. گوشه دنج بازار باید پتانسیل فروش و رشد بالایی داشته باشد و از طرفی محصولات یا خدماتی در این بخش از بازار ارائه می شود که رقبای قدرتمند آن را نادیده گرفته اند یا اینکه زمانی را برای آن نمی گذارند. مواردی که نامبرده شد در کنار هم می تواند ترکیبی ایده آل برای انتخاب نیچ مارکتینگ باشد و به همین علت در ادامه به بررسی هر یک از آنها پرداخته ایم. 

درخواست بالای مشتریان برای محصولات

در نیچ مارکتینگ با شناسایی خواسته های بازار هدف و حتی نقص های موجود در آن متوجه می شوید که شما به عنوان صاحب کسب و کار در چه حوزه ای و با ارائه چه خدمت یا محصولی قادر به پاسخگویی نیازهای مصرف کنندگان خواهید بود. پس یکی از گام های مهم در بازاریابی گوشه ای شناخت پرسونای مخاطب است که به شما کمک می کند تا هدف اصلی مخاطب از تهیه محصول را بدانید و با تحلیل رفتار مشتریان خدمات بهتری را مطابق میل آنها ارائه دهید.

این موضوع کمک می کند با ایجاد ارزش در محصولات درخواست بالایی نیز از سوی مشتریان داشته باشید. در واقع شما از طریق نیچ مارکتینگ نیازهای مخاطبان را شناسایی و نسبت به رفع آنها تلاش می کنید. مردم نیز با توجه به درآمدی که دارند می توانند آن را برای رفع نیازهای خود هزینه کنند. بهترین نیچ ها آنهایی هستند که به طریقی نیازی از مردم را رفع کنند.

بیشتر بخوانید: شاخص رضایت مشتری یا CSAT چیست + شاخص های رضایت مشتری

رقابت پایین تر

بازاریابی گوشه ای آن بخشی از بازار رقابتی را در بردارد که کسب و کارهای بزرگ چندان در آن فعال نیستند و اغلب سرمایه گذاری خود را روی بازارهای بزرگ انجام می دهند. با یافتن گوشه دنج بازار و فعالیت در آن شاهد رقابت کمی هم خواهید بود فرصت بیشتری برای درآمدزایی است.                    

پتانسیل فروش و سود بالا

در نیچ مارکتینگ پیش از اینکه اقدام به فروش باید نسبت به پرسونای مخاطب به شناخت کافی برسید؛ از ارزش ها مشتریان خود مطلع شده و محصولی با کیفیت طبق خواسته آنها تولید کنید. همچنین با تحلیل بازار رقابتی نسبت به قیمت گذاری رقبا در محصولات مشابه بررسی لازم را انجام دهید تا نتایج بهتری را بگیرید.

یک ترکیب ایده آل برای انتخاب نیچ مارکتینگ

یک ترکیب ایده آل برای انتخاب نیچ مارکتینگ

انواع نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه ای

با شناخت مخاطبان و بررسی نیازهای آنها ضمن مشخص کردن مسیر بازاریابی می توان از بین انواع نیچ مارکتینگ، بهترین نوع این بازاریابی را پیدا و انتخاب کرد. بازاریابی گوشه ای را می توان بر اساس فاکتورهای متعددی به انواع مختلف دسته بندی کرد که در مجموع شامل نیچ مارکت بر اساس منطقه، نیچ مارکت براساس محصول، نیچ مارکتینگ بر اساس جنسیت یا سن فرد و در نهایت نیچ براساس قیمت می شود. روش های مختلفی برای این دسته بندی و انتخاب مناسب ترین روش بازاریابی گوشه ای وجود دارد که براساس نیاز کسب و کار یا خدمات شما قابل استفاده است. در ادامه به طور کامل هر یک از انواع بازاریابی گوشه ای بررسی شده اند.  

نیچ مارکت بر اساس منطقه

در یکی از انواع روش های نیچ مارکتینگ (niche marketing) کسب و کارها به جای تلاش بر دربرگرفتن کل کشور یا استان، فقط بر نیازهای یک منطقه تمرکز دارند و ضمن رفع خواسته ها به ارائه با کیفیت خدمات جدیدتر نیز تلاش می کنند که این نوع نیچ مارکتینگ محبوبیت زیادی نیز دارد. چون با در نظر گرفتن نیازهای مشتریان از یک منطقه محصولات تخصصی آنها عرضه می شود.

به طور مثال اگر کسب و کار آنلاینی راه اندازی کرده اید از شهر خود شروع کنید؛ با بهینه سازی فروشگاه اینترنتی و تنظیم کلمات کلیدی بر اساس منطقه خود شاهد رشد کسب و کارتان در کوتاه مدت خواهید بود.

نیچ مارکتینگ بر اساس یک محصول

در نوع دوم بازاریابی گوشه ای(نیچ مارکتینگ) کسب و کارها روی محصولی خاص تمرکز دارند و از این طریق مشتریان خود را جذب می کنند. به طور مثال چاپ ماگ استقلال و پرسپولیس. در این مثال هدف اصلی تبلیغات است اما به جای تبلیغات در چندین حوزه فقط بر چاپ تبلیغات روی ماگ و لیوان کار می کنید.

بازاریابی گوشه ای بر اساس یک جنسیت یا سن فرد

در نوع سوم از بازاریابی گوشه ای برای فروش بیشتر به جامعه آماری مشتریان در بازه سنی خاص متمرکز هستید و یا فقط برای جنسیت (زن یا مرد) خدمات متنوع خود را ارائه می دهید.

نیچ (Niche) بر اساس قیمت

نیچ مارکتینگ با توجه به قیمت روی درآمد افراد در خرید محصولات تمرکز دارد. در این نوع بازاریابی نیچ مارکتینگ گاهی محصولات ارزان و یا حتی گران تر هدف قرار داده می شود. در بازاریابی گوشه ای محصولات یا با قیمت خیلی بالا یا با قیمت خیلی پایین عرضه می شوند. به طور مثال برندهای مطرح دنیا محصولاتی با قیمت بالا ارائه می دهند که افراد محدودی شاید بتوانند توان مالی تهیه آن را داشته باشند؛ و در بسیاری از وب سایت ها نسخه غیر اصل آن با قیمت پایین تر عرضه می شود.

انواع نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه ای

انواع نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه ای

مزایای نیچ مارکتینگ

بازاریابی گوشه ای به کسب و کارها اجازه می دهد تا با توجه به نیازهای مصرف کننده و در ارتباط مستقیم با آنها محصولات خود را عرضه کنید. برای برقراری ارتباط مناسب با مخاطبان میتوان از طریق رسانه های اجتماعی به مخاطبان هدف دست یافت و براساس نیازهای آنها اقدام به تولید محصولات کرد. بسیاری از افراد این طور می اندیشند که هر چه بازار هدف گسترده تر باشد رشد و سوددهی بیشتر به همراه دارد. در حالی که در نیچ مارکتینگ هرچه بازارهدف محدودتر باشد، کسب و کار شما رشد و موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد. علاوه بر این نیچ مارکتینگ مزایای دیگری نیز برای کسب و کارهای نوپا دارد که در ادامه هر یک از آنها بیان شده است. 

برندسازی راحت

از مزایای نیچ مارکتینگ این است که شانس برندسازی را برای کسب و کارها فراهم می کند و بسیاری از مشاغل با تولید و ارائه محصولات با کیفیت می توانند برند شناخته شده در بین مشتریان باشند و با کسب رضایت و اعتماد مخاطبان در مسیر درستی قدم بردارند.

سرمایه کمتر و پیشرفت بیشتر

از آنجایی که در بازاریابی گوشه ای به بخش کوچکی از بازار تمرکز دارید چندان نیاز به هزینه یا سرمایه گذاری ندارید. بطور مثال به جای تبلیغات گسترده فقط برای مخاطبان مدنظر تبلیغ کنید و شانس بیشتری برای فروش محصولات دارید. از طرفی با این گونه تبلیغات مخاطبانی که شانس بیشتری برای خرید خدمات شما دارند را شناسایی کرده و جذب مشتری بیشتری خواهید داشت.

کسب و کارهایی که از این طریق محصولات خود را ارائه می دهند با ارائه محصولات مد نظر مشتریان سود بیشتری نیز می کنند چون مشتریان نیز حاضر به پرداخت هزینه بیشتر در قابل محصولات با ارزش هستند. از آنجایی که در نیچ مارکتینگ مشتریان هدف کمتری دارید هزینه بازاریابی و تبلیغات نیز به نسبت کمتر است پس با هزینه کم پیشرفت بالاتری خواهید داشت.

وفاداری بالای مشتریان

نیچ مارکتینگ فرصت بیشتری برای داشتن مشتریان وفادار در اختیار شما قرار می دهد. چون در این روش محصولات و خدمات کسب و کارها با توجه به نیاز مشتریان عرضه می شود و رقابت کمتری نیز وجود دارد. در بازاریابی گوشه ای شانس خرید مجدد از محصولات برند وجود دارد و حتی ضمن رضایت از محصول آن را به دیگران نیز معرفی می کنند.

رقیبان کمتر

بازاریابی گوشه ای این امکان را می دهد که در حوزه تخصصی که در آن رقابت کمتری وجود دارد به ارائه خدمات و محصولات خود بپردازید و ضمن جلب توجه مصرف کنندگان آنها را تهیه محصولات خود ترغیب کنید. از آنجایی که در نیچ مارکتینگ کسب و کارهای قدرتمند کمتر فعالیت می کنند لذا رقابت کمتری وجود دارد و با ارائه محصولات خاص خود را از سایر رقبا متفاوت می کند.

مزایای نیچ مارکتینگ

مزایای نیچ مارکتینگ

معایب نیچ مارکتینگ

نیچ مارکتینگ در کنار مزایایی که گفته شد معایب نیز دارد. از جمله آنها می توان به این مورد اشاره کرد که کسب و کارهای بزرگ و قدرتمند که بدنبال بازار هدف موفقی هستند و حتی ممکن است با انتخاب نیچ مارکت تهدید مهمی برای کسب و کارهای تازه کار محسوب شود و بازار رقابتی سختی را برای آنها ایجاد کند. بنابراین در مجموع می توان گفت شرکت های کوچک با هدف رشد و گسترش کسب و کارشان نباید وارد بازاریابی گوشه ای شوند چون ممکن است نه تنها سود زیادی برای آنها به همراه نداشته باشد که موجب از بین رفتن کسب و کار نیز شود و گوشه دنج بازار  به دلیل محدود بودن بازار، معمولا سود کمتری را دارد. از طرفی در نیچ مارکتینگ با تمرکز بر روی خدمات یا محصولات خاص وابسته به بازار خاصی هستید و از آسیب های وارده به بازار هم بی تاثیر نخواهد ماند.

برای بازاریابی طولانی مدت مناسب نیست

همانطور که پیش از این هم گفته شد نیچ مارکت گوشه ای بازار را در اختیار شما میگذارد که نسبت به بازار اصلی مشتریان کمتری داشته و رقابت چندانی نیز در آن وجود ندارد. از آنجایی که بازار کوچک و رقابت کمتر است ممکن است شروع فعالیت در آن دشوار باشد و مسیر رشد هم به سختی طی شود. کسب و کارهایی که بدنبال رشد سریع هستند شاید نیچ مارکتینگ برای آنها مناسب نباشد.

ممکن است مورد تهاجم شرکت های بزرگ قرار بگیرد

در نیچ مارکتینگ با اینکه فضایی برای فعالیت در حوزه تخصصی برای ارائه خدمات با رقابت کمتر فراهم می شود و کسب وکارهای نوپا فعالیت تازه ای را آغاز کرده اند با ارائه خدمات باکیفیت می توانید تهدیدی برای کسب و کارهای رقیب باشید وآنها دوست ندارند شما جای آنها را بگیرید. پس شرکت های بزرگ خدمات خود را بهتر ارائه داده و رقابت خود را با شما حفظ می کنند. شما به عنوان شرکت نوپا باید قادر به حضور در این رقابت باشید.

امکان دارد شانس بقایی نداشته باشد

امکان حضور فعال در نیچ مارکتینگ و بادوام بودن این فعالیت بستگی به خدماتی که ارائه می دهید دارد. شما می توانید با انتخاب حوزه خاص، خدماتی با ویژگی های منحصر به فرد و مورد نیاز مصرف کنندگان عرضه کنید. چون  اگر نتوانید از طریق این خدمات نیازهای مشتریان را تامین کنید شانس زیادی برای جذب مشتری ندارید. در بازاریابی گوشه ای همانطور که برای کسب و کار شما شانس برندسازی وجود دارد از طرفی امکان شناخته نشدن و رشد نکردن هم وجود دارد.

در این نوع از بازاریابی فقط مخاطبان از بازار هدف با شما ارتباط دارند و نسبت به خدمات شما آگاهی دارند. شما در صورتی می توانید در نیچ مارکتینگ موفق باشید که خدمات ارزشمندی را به مشتریان ارائه دهید. کسب رضایت مشتریان شانس رشد بیشتری را برای شما فراهم می کند و با جلب رضایت آنها مشتریان وفاداری نیز خواهید داشت. مشتریان وفادار با دریافت خدمات ارزشمندی آن را به سایرین هم معرفی می کنند و از این طریق نیز می توانید مشتریان جدید جذب کنید. با کمی نوآوری و ایجاد ارزش در برند می توانید در بازاریابی گوشه ای موفق باشید یا بالعکس با ارائه خدمات معمولی فرصت حضور در این فضا را از دست دهید.

معایب نیچ مارکتینگ

معایب نیچ مارکتینگ

جمع بندی

نیچ مارکتینگ برای استارتاپ ها کوچک که به دنبال ارائه محصولات و خدماتشان با هزینه کم هستند مناسب است. کسب و کارها با کمک بازاریابی گوشه ای و با تمرکز بر محصول خاص و همینطور مشتریان محدود شانس دیده شدن برندشان را دارند و با تولید محصول ارزشمند مشتریان وفاداری را برای برند خود جذب می کنند. در استراتژی نیچ مارکتینگ (NICHE MARKETING) به جای فعالیت در بازار رقابتی بزرگ و انواع مخاطبان با نیازهای متعدد به صورت خلاقانه فقط به بخشی از بازار با توجه به مخاطبان هدف و منابع تخصصی حوزه کاری خود متمرکز هستید که با تلاش در این مسیر ضمن برندسازی به کسب و کاری بزرگ در بازاری کوچک تبدیل می شوید.

نیچ مارکتینگ یکی از روش های بازاریابی برای کسب و کارهای نوپا محسوب می شود که تا حد زیادی موفقیت شما را تضمین می کند؛ در این این نوع بازاریابی بدون نیاز به سرمایه گذاری خاص به سود زیادی می رسید و تاثیر زیادی نیز بر مخاطبان هدف خواهید داشت به طوریکه شرکت های بزرگ و قدرتمند شما را تهدیدی برای جایگاه خود می دانند.

برای موفقیت در نیچ مارکتینگ نیاز به کسب اطلاعاتی در خصوص ویژگی ها و نیاز بازار هدف دارید و با شناخت پرسونای مشتریان و تحلیل رفتار آنها می توانید محصولات با کیفیت و متمایز از سایر رقبا را عرضه کنید و در نتیجه فروش و سود بیشتری را نیز برای کسب و کارتان به همراه دارد.

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

چرا حفظ حریم شخصی در محیط کار اهمیت دارد؟

چرا حفظ حریم شخصی در محیط کار اهمیت دارد؟

اصول و فواید انتقاد سازنده؛ تفاوت انتقاد سازنده و مخرب 

اصول و فواید انتقاد سازنده؛ تفاوت انتقاد سازنده و مخرب 

مدل استخوان ماهی

مدل استخوان ماهی (Fishbone Diagram) چیست و چگونه رسم می شود؟

اس ام اس مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

اس ام اس مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

تعدیل نیرو چه زمانی اتفاق می افتد؟ تفاوت تعدیل و اخراج چیست؟

تعدیل نیرو چه زمانی اتفاق می افتد؟ تفاوت تعدیل و اخراج چیست؟

شایسته سالاری | مراحل رسیدن به شایسته سالاری

شایسته سالاری | مراحل رسیدن به شایسته سالاری

تکنیک ساندویچ

تکنیک ساندویچ چیست؟

ماتریس آیزنهاور چیست؟

ماتریس آیزنهاور چیست؟

تعالی سازمانی چیست؟ | آشنایی با انواع مدل های تعالی سازمانی

تعالی سازمانی چیست؟ | آشنایی با انواع مدل های تعالی سازمانی

نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)

نیچ مارکتینگ چیست؟ همه چیز در مورد نیچ مارکت (Niche Marketing)

Bom محصول یا درخت محصول چیست و چه کاربردی دارد؟

BOM محصول یا درخت محصول چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد رویکرد شش کلاه تفکر 

کاربرد رویکرد شش کلاه تفکر 

اسکرام چیست

اسکرام چیست؟ | نقش تکنیک اسکرام (scrum) در مدیریت سازمان ها  

بررسی قانون سختی کار و شرایط دریافت سختی کار 

بررسی قانون سختی کار و شرایط دریافت سختی کار 

سازمان داده محور چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ 

سازمان داده محور چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ 

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

حق سنوات چیست؟ نحوه محاسبه حق سنوات در قانون کار

حق سنوات چیست؟ نحوه محاسبه حق سنوات در قانون کار

زبان بدن چیست؟

زبان بدن چیست؟

کار عمیق (Deep Work) چیست و چه تفاوتی با کار سطحی دارد ؟

کار عمیق (Deep Work) چیست و چه تفاوتی با کار سطحی دارد؟