اهمیت امنیت تجارت الکترونیک برای سازمان ها
امروزه امنیت تجارت الکترونیک یکی از مباحث امنیتی مهم در تمام سازمان ها و کسب و کارهایی است که در فضای اینترنت مشغول به فعالیت هستند. در واقع یکی از الزامات فعالیت در زمیته تجارت الکترونیکی فراهم سازی زیرساخت های مناسب آن از جمله امنیت تجارت الکترونیکی است.
با گسترده شدن فعالیت های اینترنتی در جوامع مختلف و جایگزینی تجارت الکترونیکی به جای تجارت سنتی در بسیاری از فعالیت ها، به موازات آن انواع روش های تبهکاری و بزهکاری در این فضا نیز در حال رشد است. همین امر دانشمندان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات را بر آن داشته است تا توجه ویژه ای به مقوله اهمیت امنیت تجارت الکترونیک داشته باشند. تولید نرم افزارهای قدرتمند که اجازه رخنه ویروس ها و بدافزارها را نمی دهند و همچنین ارتقاء و به روزرسانی آنتی ویروس ها از جمله فعالیت هایی است که در حوزه امنیت در تجارت الکترونیکی به کار برده می شود.
روش های ایجاد امنیت در تجارت الکترونیک
ایجاد امنیت در بستر تجارت الکترونیکی یکی از مباحث پیچیده و البته اساسی در عصر حاضر است. به همین جهت جوامع مختلف همواره در پی کشف روش ها هایی برای مقابله با این تهدیدهای الکترونیکی هستند. هکرها، نرم افزارهای جاسوسی، عوامل نفوذی در صنایع مختلف و همچنین دولت های خارجی از جمله تهدیدهای مرسوم در حوزه تجارت الکترونیک هستند. اگرچه پیشگیری و مقابله با تهدیدهای سایبری نیاز به صرف زمان و هزینه بالایی دارد اما برای پیشگیری از عواقب مخرب آن امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. روش های مختلفی جهت افزایش امنیت و جلوگیری از هک یا ویروسی شدن سیستم های الکترونیکی در تجارت الکترونیک وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره شده است.
-
اعتبار سنجی هویت افراد
هویت افراد در زمان ورود و ثبت نام در فضای مجازی به ویژه وبسایت باید اعتبار سنجی شود. به این صورت که اطلاعاتی از افراد درخواست شود که نشان دهنده صحت مدارک آنها بوده و همچنین اقداماتی انجام شود تا از ورود ربات ها به وبسایت جلوگیری شود.
-
کنترل دسترسی
بسیاری از وب سایت ها دارای محیطی به نام داشبورد یا پنل کاربری هستند که در آن کاربران سایت قادر هستند اقدامات و تاریخچه فعالیت های شخصی خود را در سایت مورد نظر مشاهده کنند یا تغییراتی در آن بوجود آورند. اجازه دسترسی به چنین پنلی باید منوط به دریافت مدارک معتبر از کاربران باشد تا جلوی هک و سواستفاده هکرها از اطلاعات کاربران به حداقل برسد.
-
بازرسی و بازبینی اطلاعات
هر تجارتی که در فضای الکترونیکی و اینترنت انجام میگیرد به جمع آوری و نگهداری اطلاعات نیاز دارد تا در صورت از بین رفتن یا هک شدن این اطلاعات بتواند به راحتی آنها را بازیابی کرده و مجددا به کار ببرد. گرچه این فرآیند امری زمان بر بوده و نیاز به صرف هزینه بالایی دارد اما یکی از مهمترین عناصر امنیت تجارت الکترونیک محسوب می شود.
-
رمز دهی
یکی از ابتدایی ترین و در عین حال رایج ترین روش های حفاظت از اطلاعات در فضای دیجیتال رمز دهی است. رمزدهی به شیوه های مختلفی انجام میگیرد که با مرور زمان الگوریتم های استفاده شده در این سیستم در حال پیشرفت و به روزرسانی هستند. به طوری که دسترسی به پسورد افراد و بازگشایی رمزها از طریق هکرها یا ویروس ها را بسیار پیچیده کرده و تا حد بسیار زیادی غیر ممکن می سازد.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش (affiliate marketing)
بررسی 10 تهدید امنیتی رایج تجارت الکترونیک
رشد سریع تجارت الکترونیک باعث شده است تهدیدات امنیتی بیشماری نیز در محیط تجارت الکترونیک اتفاق بیفتد. همین امر باعث افزایش نگرانی های استفاده کنندگان از خدمات الکترونیکی و به ویژه در محیط وب نسبت به حفظ حریم خصوصی آنها شده است. با توجه به اهمیت موضوع امنیت تجارت الکترونیک سازمان هایی موفق خواهند شد که موارد امنیت به ویژه در وب سایت و سایر پلتفرم های آنلاین خود را برای مشتریان به بهترین نحو انجام دهند. در ادامه به تعدادی از مهمترین تهدیات امنیتی که در تجارت الکترونیک اتفاق می افتند می پردازیم:
1-ربات های مخرب Bot Attack
2-تهدیدات فیشینگ Phishing Threats
3-حملات (DDoS) Distributed denial-of-service Attacks
5-حملات اسکیمینگ Skimming Attack
نتیجه گیری
در این مقاله تلاش کردیک تا شما را با اهمیت مقوله امنیت تجارت الکترونیک و کاربرد آن در کسب و کارهای اینترنتی آشنا کنیم. از آنجا که موضوع امنیت تجارت الکترونیک یکی از مباحث پیشرفته در دنیای امروز است، سازمان ها نیاز دارند قبل از تجاری کردن کسب و کار خود اطلاعات کافی درباره ی این موضوع بدست آورده و برای جلوگیری از ضرر و زیان های ناشی از عدم اجرای امنیت کافی در بستر تجارت خود راهکارهای امنیت تجارت الکترونیک را به خوبی اجرا کنند.
تیم دیجیتال مارکتینگ کسرا با تمرکز بر تولید محتوای تخصصی در حوزه نرمافزارهای حضور و غیاب و کنترل تردد، اطلاعاتی دقیق و منحصربهفرد ارائه میدهد. این تیم با دانش بازاریابی دیجیتال و تسلط بر فناوریهای مرتبط، محتوایی کاربردی و قابل اعتماد برای نیازهای سازمانها تولید میکند. هدف ما ارائه محتوایی باکیفیت برای آگاهیبخشی و تسهیل تصمیمگیری مدیران و کاربران حرفهای است.
با سلام
یک سوال داشتم ؛ تفاوت تجارت الکترونیکی و کسب کار اینترنتی در کجاست؟
با سلام
این دو مورد با یکدیگر متفاوت هستند
به طور خلاصه میتوان گفت تجارت الکترونیک به خرید و فروش آنلاین اشاره دارد
و کسب و کار اینترنتی به بهره گیری از فضای اینترنت برای انجام دادن تراکنش ها مربوط میشود.