چگونه در ارتباطات خود هدف گذاری صحیحی داشته باشیم؟

ارتباطات هدفمند
دیجیتال مارکتینگ کسرا
31 خرداد 1401

منظور از ارتباطات هدفمند یا Effective Communication می‌تواند به چگونگی تعامل شما با محیط اطراف اشاره داشته باشد. به بیان بهتر می‌توان گفت که انواع کنش‌های خاص انسانی که در جهت خاصی انجام می‌شوند، می‌توانند در دسته ارتباطات هدفمند قرار بگیرند. هدف گذاری ها نمی تواند هدف گذاری های بدون پشتوانه و به قول معروف بدون حساب و کتابی باشد. از این رو لازم است برخی از معیارها را برای تحقق آن رعایت کنید.

هر گونه ارتباطی نیازمند ترسیم برخی هدف گذاری ها برای کسب عملکرد بهتر و نتیجه بخش است. این هدف گذاری ها نمی تواند هدف گذاری های بدون پشتوانه و به قول معروف بدون حساب و کتابی باشد. از این رو برای داشتن ارتباطات هدفمند لازم است برخی از معیارها را برای تحقق آن رعایت کنید. در ادامه برخی از این معیارها را برای رسیدن به ارتباطات هدفمند بیان می کنیم.

فهرست عناوین مقاله

منظور از ارتباطات هدفمند چیست؟ روش‌های ارتباط موثر با دیگران

همه ما می‌دانیم که انسان موجودی اجتماعی است؛ بر همین اساس امروزه مسائل مختلفی پیرامون ارتباطات جمعی مطرح می‌شود. منظور از ارتباطات هدفمند یا Effective Communication می‌تواند به چگونگی تعامل شما با محیط اطراف اشاره داشته باشد. به بیان بهتر می‌توان گفت که انواع کنش‌های خاص انسانی که در جهت خاصی انجام می‌شوند، می‌توانند در دسته ارتباطات هدفمند قرار بگیرند. روش‌های ارتباط موثر با دیگران می‌تواند به واسطه انتخاب کلمات، زبان بدن، نظرات و… صورت گیرد. در واقع می‌توان گفت انواع روش‌های ارتباطی موثر، آن‌هایی‌اند که مختص به گونه انسان هستند و به صورت هوشمند بهینه شده‌اند؛ مثل ارتباط کلامی و چشمی که در ادامه اشاره خواهیم کرد.

منظور از ارتباطات هدفمند چیست؟ روش‌های ارتباط موثر با دیگران

منظور از ارتباطات هدفمند چیست؟ روش‌های ارتباط موثر با دیگران

تعریف ارتباط به زبان ساده

برای آنکه درک درستی در این باره داشته باشید، ابتدا باید بدانید که ارتباطات عامه چیست؟ و چرا تا این اندازه اهمیت دارد؟ به باور کارشناسان بحث ارتباط یا Communication یک فرایند بین موجودات زنده است که از آن برای انتقال اطلاعات و مفاهیم مختلف استفاده می‌شود. در این بین انسان به دلیل برخورداری از قوه تعقل، می‌تواند انواع مختلف ارتباطات جمعی را تجربه کند. در تعریف ارتباط می‌توان گفت که فرایند انتقال پیام شامل ارسال یک محتوا در اشکال مختلف است. این محتوا از شخص گیرنده به به فرستنده ارسال می‌شود که معنا دار است و برای هر دو قابل درک خواهد بود. منظور از معنادار بودن برخوردار بودن پیام از مفهوم، احساس و… است.

به چه ارتباطی ارتباط موثر و هدفمند می‌گویند؟

تاثیرگذارترین نوع ارتباط برای انتقال مفاهیم، ارتباط هدفمند است. اینکه ارتباط موثر و‌موفق چیست، کاملا بستگی به روند انتقال اطلاعات دارد. effective communication بدین معنا است که دیگران (دریافت کننده‌های پیام) ایده‌ها و و مفاهیم پشت محتوا را درک کنند و اگر نیاز است، به آن عمل کنند. به علاوه ارتباط هوشمند بدین معنی است که شما هم به عنوان شنونده بتوانید پیام شخص مقابل را درک کنید و در نهایت واکنش صحیحی به آن نشان دهید. به صورت دقیق‌تر تفاوت مهم ارتباط موثر در درک صحیح احساسات و فهمیدن مفاهیم پنهان پشت محتوای پیام است. به بیان دیگر میزان تاثیر گذاری و تاثیرپذیری شما درجه ارتباط شما را از نوع معمولی آن به نوع تاثیرگذار ارتقاء می‌دهد.

بیشتر بخوانید: هوش هیجانی چیست؟ مهارت های هوش هیجانی برای مدیران

به چه ارتباطی ارتباط موثر و هدفمند می‌گویند؟

به چه ارتباطی ارتباط موثر و هدفمند می‌گویند؟

اصول برقراری ارتباط موثر چیست؟

مهارت برقراری ارتباط با دیگران امروزه در دسته مهم‌ترین ابزارهای موفقیت برای انسان‌ها قرار دارد. برای اینکه بتوانید از مزایای بی‌شمار برقراری ارتباط تاثیرگذار استفاده کنید، باید ابتدا در برقراری ارتباط موثر با دیگران خبره باشید. برای دستیابی به این هدف، سلسله مراتبی وجود دارد که در این قسمت به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ارزیابی اولیه

اولین مورد در زمینه اصول ارتباط، بررسی اولیه است. منظور این است که در ابتدا به چرایی ارتباط با طرف مقابل فکر کنید و بتوانید دلیل موجهی برای صحبت کردن، قانع کردن، ارائه پیشنهاد و… به طرف مقابل داشته باشید. در غیر این صورت به احتمال زیاد شما شانس داشتن یک ارتباط موثر را با شخص مقابل نخواهید داشت؛ چرا که یکی از مهم‌ترین اهداف Effective Communication داشتن ارتباط فعالانه با دیگران است.

گوش کردن

منظور از گوش کردن در اینجا شنیدن فعالانه صحبت‌های دیگران است. یکی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی شنیدن دیگران است. اهمیت این مهارت در برقراری ارتباط آنقدر زیاد است که در برخی تعاریف، ارتباط موثر را هم ارز با گوش کردن می‌دانند. شنیدن فعالانه دروازه درک صحیح مفاهیم و احساسات است. علاوه بر آن شما با گوش دادن به طرف مقابل به او نشان می‌دهید که برای نظرش ارزش قائل هستید. همین موضوع شانس تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را در انتقال اطلاعات افزایش می‌دهید.

انتخاب کلمات

اگر شما یا طرف مقابل با کیفیت بالایی به صحبت‌ها گوش دهید، اما جملات نتوانند مفاهیم انتزاعی مختلف را انتقال دهند، خوب گوش دادن تاثیر چندانی نخواهد داشت‌. یکی از موارد مهم در روانشناسی برخورد با دیگران، انتخاب کلمات مناسب است. کلمات مناسب آن‌هایی هستند که به بهترین شکل می‌توانند مفاهیم مورد نظر شما را در خلاصه‌ترین‌ حالت ممکن به شنونده انتقال دهند. تحقیقات ثابت کرده است که هوش هیجانی در انتخاب کلمات نقش پررنگی دارد. اگر در حال حاضر به نظر خودتان توانایی انتخاب بهترین کلمات را برای انتقال مفاهیم ندارید نگران نباشید این مهارت قابل تقویت است. در اولین گام به لحن خود هنگام انتقال مفاهیم مختلف توجه کنید. در ادامه ذهن شما به صورت پویا بهترین کلمات را انتخاب می‌کند.

ارتباط غیر کلامی

مهم‌ترین کلید برقراری ارتباط در ارتباط موثر، استفاده از شیوه‌های صحیح رساندن پیام است. استفاده از زبان بدن متداول‌ترین شیوه برای ارتباط گرفتن با روش‌هایی غیر کلامی است. ژست شما هنگام حرف زدن یا شنیدن صحبت‌های دیگران، اشاره دست‌ها، نحوه تنفس، طرز نگاه کردن، تفاوت‌ها و شباهت‌های فرهنگی مثل پوشش، لهجه، و..‌. اشاره کرد.

کنترل استرس

یکی از عوامل موثر در ارتباط موثر، کنترل استرس و برخی هیجانات مخرب است. اینکه شما هنگام صحبت با دیگران مقداری استرس داشته باشید، امری طبیعی است. فارغ از خجالتی بودن و تفاوت‌های شخصیتی افراد، موقعیت های مثل صحبت با مدیر، درخواست موارد مختلف و انواع موقعیت‌های حساس می‌توانند برای افراد استرس‌زا باشند. نکته مهم این است که شما مقدار اضطراب خود را کنترل کنید و نگذارید که این امر روی برقراری ارتباط موثر و مهارت‌های ارتباطی شما اثرگذار باشد. یکی از دلایل استرس‌های بی‌مورد و مخرب می‌تواند کمبود اعتماد بنفس، عزت نفس یا هردوی آن‌ها باشد. در هر صورت تحقیقات نشان داده‌اند که استرس مخرب می‌تواند روی پذیرش طرف مقابل تاثیر منفی بگذارد و همچنین عملکرد شما را در مهارت‌هایی مثل گوش دادن، انتخاب کلمات و… کاهش می‌دهد.

کنترل احساسات

یک مهارت مهم در زمینه اصول ارتباط، کنترل تمامی احساساتی است که در صورت بروز، می‌توانند روی فرایند انتقال پیام تاثیر منفی بگذارند و حتی ارتباطات شما را از مسیر صحیح خود منحرف کنند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی شما با توجه به شناختی که از خودتان دارید، باید سعی کنید هنگام ارتباط گرفتن با دیگران، احساساتی مثل خشم، خجالت بی‌مورد، لجبازی، خودخواهی و… را کنترل کنید.

آگاهی

برقراری یک ارتباط موثر مستلزم رعایت همگی و یا برخی از موارد ذکر شده قبلی است. به علاوه هر کس به فراخور شخصیت و تیپ رفتاری خود، می‌تواند در این موارد ضعف داشته باشد. برای پشت سر گذاشتن این چالش‌ها و رعایت فاکتورهای ذکر شده به صورت عملی، سعی کنید با مطالعه، تمرین‌های رفتاری، شرکت در کارگاه های عملی و… نقاط ضعف خود را بهبود ببخشید.

بیشتر بخوانید: شبکه سازی چیست؟ چرا رهبران قدرتمند شبکه سازی (Networking) می کنند؟

اصول برقراری ارتباط موثر چیست؟

اصول برقراری ارتباط موثر چیست؟

انواع ارتباط موثر

ارتباط موثر و‌موفق نیازمند پیاده سازی شیوه صحیح ارتباط گیری با افراد مختلف، به فراخور شرایط سنی، مالی، کاری، اجتماعی، فرهنگی و… است. روانشناسان انواع ارتباطات انسانی را در چند دسته طبقه بندی می‌کنند و برای موفقیت در هر یک راهکارهای خاصی را ارائه می‌دهند. در ادامه نمونه‌هایی از انواع ارتباط را ذکر می‌کنیم.

ارتباط چشمی

تماس چشمی یا Eye contact به ارتباط برقرار کردن و برخورد بین نگاه دو یا چند شخص گفته می‌شود. احتمالا شما هم جملاتی را پیرامون سخن گفتن چشم‌ها شنیده‌اید. چشم‌ها اندامی شگفت انگیز در بدن انسان هستند که 75% از ارتباط انسان و ادراک او را با دنیا بیرون باعث می‌شوند. حالت چشم‌ها و باز و بسته شدن آن‌ها می‌تواند به خوبی به طرف مقابل نشان دهد که شما به صحبت‌های او توجه می‌کنید یا خیر؛ آیا با نظر او موافق هستید یا مخالف و… چشم‌ها پیش از صحبت کردن در برقراری ارتباط موثر با دیگران تاثیر گذارند و به همین جهت طرز نگاه کردن شما می‌تواند در شروع یک رابطه و ادامه یافتن آن بسیار موثر باشد.

ارتباط تصویری

یکی دیگر از انواع ارتباطات انسانی، ارتباط تصویری است. منظور از ارتباط تصویری انتقال اطلاعات به وسیله تصاویر، جداول، نمودارها و… است. استفاده هوشمندانه از ارتباط تصویری می‌تواند به جای بارها صحبت کردن و صرف زمان، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین مشاهدات نشان داده‌اند که داده‌های تصویری به دلیل برخورداری از شکل، رنگ و دیگر عناصر، از ماندگاری و تأثیرگذاری بیشتری در ذهن برخوردار هستند.

ارتباط نوشتاری

همانطور که از نام این روش پیداست، انتقال اطلاعات در این شیوه از طریق نوشته‌، متن و اشکال نوشتاری اتفاق می‌افتد. انتقال اطلاعات با این روش ظرافت‌های خاصی دارد که یک‌ نویسنده تاثیرگذار، از چنین قابلیتی برخوردار است؛ چرا که تنها راه انتقال احساسات و مفاهیم از طریق کلمات است و امکان برقراری ارتباط چهره به چهره و تماس چشمی وجود ندارد.

انواع ارتباط موثر

انواع ارتباط موثر

مهارت برقراری ارتباط با دیگران چگونه است؟

برای اینکه بتوانید اصول برقراری ارتباط موثر را در رابطه رعایت کنید، باید چند نکته را هنگام رساندن مفاهیم مورد نظر و یا دریافت اطلاعات توسط دیگران، مدنظر داشته باشید. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

صریح و صادق بودن

شما می‌توانید تحت تاثیر خجالت، استرس و موارد این چنینی، می‌تواند باعث شود شما مفهوم مورد نظر را بیان نکنید. صریح و صادق بودن به معنای بی‌ادبی نیست؛ بلکه باعث می‌شود که در ارتباطات خود سریع‌تر به نتیجه برسید.

بیش از اندازه صحبت نکردن

بیش از اندازه صحبت کردن وقت هر دو طرف را تلف می‌کند و به علاوه باعث می‌شود که مفاهیم مهمی که مد نظر دارید، در میان کلمات فراوان، گم شوند‌.

توجه به طرف مقابل

سعی کنید بدون در نظر گرفتن پیشینه و عقبه مثبت یا منفی افراد، به حرف آن‌ها گوش کنید؛ یعنی با پس زمینه ذهنی خود در مورد آن‌ها تصمیم گیری نکنید و صرفا منطقی بودن و صحت و سقم گفته‌ها را بررسی کنید.

رعایت آرامش و احترام

یکی دیگر از مهارت‌های ارتباطی در ارتباط موثر رعایت آرامش و احترام است. قطعا همه شما نسبت به این موضوع آگاهی کامل دارید؛ اما به هر حال رعایت آن در شرایط مختلف نیازمند هوشمندی است.

مخالفت به روش صحیح

در نهایت اگر با نظر طرف مقابل مخالف هستید، حتما باید مخالفت خود را اعلام کنید اما به روش صحیح و محترمانه. بسیاری اوقات منشأ اختلافات به دلیل ابراز نکردن مخالفت و انتظارات بیجا به وجود می‌آید. یک روش مهم برای مخالفت، خلع سلاح است. بدین شکل که شما یک حقیقت درست را از میان حرف‌‌های طرف مقابل تشخیص می‌دهید، و از طریق موافقت با آن قسمت، اعتماد و تایید شخص را جلب می‌کنید و در ادامه مخالفت خود را با بخش دیگری از صحبت‌های او اعلام می‌دارید.

افراطی نصیحت نکنید

اگر هدف شما از برقراری ارتباط نصیحت کردن است، سعی کنید هدف گذار صحبت کنید و از تکرار مکررات جلوگیری کنید. خصوصا اگر طرف صحبت شما کودکان و نوجوانان هستند، سعی کنید یک بار پس از رساندن مفهوم خود، دست بکشید تا تاثیر سخت شما حفظ شود.

بیشتر بخوانید: ۷ ویژگی انسان های خودشکوفا

مهارت برقراری ارتباط با دیگران چگونه است؟

مهارت برقراری ارتباط با دیگران چگونه است؟

معیارهای رسیدن به ارتباطات هدفمند؛ نحوه برقراری ارتباط هدفمند با دیگران

1) در چارچوب اهداف تعیین شده عمل کنید

ارتباطات شما در نهایت فقط و فقط باید معطوف به تحقق اهداف سازمان شما باشد. این اهداف شامل اهداف و استراتژی های سازمان شما و همچنین چشم اندازهای آن می شود. نوع ارتباط شما با مخاطب نیز تابع چنین اهدافی است چه اینکه در نهایت باید همه جنبه های ارتباطی شما با مخاطبتان به صورت هماهنگ و در یک کل هماهنگ سازمان یافته باشد. در این صورت ارتباطات هدفمندی خواهید داشت.

2) ارتباطات خود را با مخاطبانتان هماهنگ کنید

شیوه ارتباط گیری شما با مخاطبتان نباید تابع رضایت یا سلیقه شما باشد بلکه برعکس شما باید به دنبال بهترین شیوه ارتباطی که مخاطب شما می پسندد باشید. از جمله مهم ترین عواملی که در این راستا می تواند به شما کمک کند عواملی مثل مکان برگزاری جلسه شما با مخاطب است. تعیین مکان دیدار و اینکه مخاطب شما بتواند در این مکان احساس خوشایندی داشته باشد همه و همه در ارتباط گیری بهتر با مخاطبتان دخیل است. بنابراین سعی کنید بیش از پیش و از هر لحاظ خودتان را با مخاطبتان هماهنگ کنید.

3) موضع خود را به صورت شفاف بیان کنید

در بیان پیشنهادات کاری و حین ارتباط برقرار کردن با مخاطبتان سعی کنید از واژگانی استفاده کنید که مخاطبتان آن ها را درک می کند. و علاوه بر این به بهترین شکل ممکن با آن ارتباط برقرار می کند. این امر مستلزم شناسایی بیش از پیش مخاطبتان و اینکه به چه موضوعاتی علاقه مند است. بنابراین سعی کنید موضع خود را به صورت شفاف و با شناخت صحیح از مخاطبتان با او در میان بگذارید.

4) مخاطبتان را به وجد بیاورید و در او انگیزه ایجاد کنید

شما باید هنگام برقراری ارتباط هدفمند با مخاطبتان سعی کنید مخاطبتان را ترغیب کنید. که به شما اعتماد کرده و بر اساس آن عمل کند. برای این کار باید ببینید مخاطبانتان به چه چیزهایی علاقه دارند. و شما با ارائه چه فاکتورهایی به آنان می توانید آن را به سمت خود بکشانید. در واقع شما در این بین باید نوعی آشنایی بخشی به کارتان انجام دهید. به این معنا که با آشنا و نزدیک نشان دادن خودتان و آن ها، دیگران را از نظر احساسی تحریک کرده و ارتباط هدفمند موثری با آنان برقرار کنید.

5) انتظارات مخاطبتان را مدیریت کنید

برای برقراری ارتباطات هدفمند با مخاطبتان همیشه صادق باشید. و صادقانه آنچه قرار است از شما خریداری کنند را برایشان توصیف کنید. سعی کنید در این باره به وعده هایی که حین ارتباط و مذاکره می دهید وفادار بمانید. و ابدا کم فروشی نکنید. دقت کنید که اگر چیزی که به عنوان محصول در اختیار مخاطبتان قرار می دهید. کم تر از آنچه قول داده اید باشد آن گاه شما غیراخلاقی عمل کرده و کم فروشی کرده اید. در مقابل، اگر شما انتظارات مخاطبان شما بیش از آن چیزی باشد که شما در اختیارشان قرار می دهید. آن گاه مخاطب یا مشتری شما دچار ناامیدی شده و در نهایت مشتری دائمی و وفاداری نخواهید داشت.

معیارهای رسیدن به ارتباطات هدفمند؛ نحوه برقراری ارتباط هدفمند با دیگران

معیارهای رسیدن به ارتباطات هدفمند؛ نحوه برقراری ارتباط هدفمند با دیگران

موانع ارتباطی چه هستند؟

طبیعی است که موانع ارتباط میان افراد می‌تواند به عنوان یک چالش مهم و مانع برای انتقال مفاهیم میان افراد باشد. موانع ارتباطی به هر نوع سد برای انتقال صحیح و کامل مفاهیم به طرف مقابل می‌گویند. این موانع می‌تواند از سمت فرستنده و یا گیرنده ایجاد شوند. منشأ موانع ارتباطی معمولا از طریق موانع زبانی، تکنولوژیکی، فیزیکی، فرهنگی، روانی و سازمانی ایجاد می‌شوند.

چند نمونه از موانع ارتباط موثر

جهت جلوگیری از ایجاد موانع در برقراری ارتباط هوشمند، در این قسمت چند نمونه از این مشکلات را به همراه راه حل آن‌ها مطرح می‌کنیم تا درک درستی نسبت به حل این بحران‌های ارتباطی داشته باشید.

موانع ارتباط موثر در سازمان

موانع ارتباطی در محیط کار می‌توانند مشکلات جدی و آسیب زننده ای را روی تیم کاری و روند سازمان شما ایجاد کند. اینکه موانع ارتباط سازمانی چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را رفع کرد، می‌تواند صرفه مالی و زمانی بسیاری را برای شما داشته باشد. مهم‌ترین چالش‌های مولد مشکلات ارتباطی در سازمان به شرح زیر است.

  • موانع زبانی: اختلافات مربوط به تفاوت زبان و لهجه می‌تواند باعث ایجاد موانع زبانی در برقراری ارتباط تاثیرگذار در سازمان‌ها باشد. جهت جلوگیری از آن می‌توانید از مترجم استفاده کنید.
  • موانع فرهنگی ارتباطات: اگر کارمندان شما به قوم گرایی تمایل داشته باشند، می‌تواند باعث ایجاد چند دستگی در سازمان و یا ایجاد جریانات فرهنگی متفاوت شود و به اختلاف منجر شود. ایجاد حس ارزشمند بودن و ارزیابی سطوح کاری، می‌تواند از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
  • موانع فیزیکی: Physical Discomfort، هر گونه سدی است که مانع ایجاد ارتباط یکپارچه بین کارکنان شود. تمامی این موانع در گروه موانع فیزیکی طبقه بندی می‌شوند‌. دکوراسیون صحیح، سرویس‌های دیجیتال و… می‌تواند این مشکلات را تا حدی از بین ببرد.
  • موانع روانی: یکی دیگر از موانع ارتباط سازمانی، مشکلاتی است که روی اعصاب و روان افراد یک سازمان تاثیر می‌گذارد. بالا بردن روحیه تعامل و همکاری تیمی، می‌تواند مانع اثرپذیری سازمان شما از موانع روانی ارتباط شود. موانع روانی می‌تواند از خصوصیات اخلاقی ما متعارف افراد ناشی شود. تاخیر در ساعات کاری، خودسر یودن، لجبازی، مسخره کردن دیگران و… انواع موانع روانی متداول در سازمان‌ها هستند.

موانع ارتباطی در کلاس درس

یکی دیگر از پرکاربردترین محیط‌ها برای برقراری ارتباط موثر با دیگران در کلاس درس است. برخی موانع ارتباطی در کلاس درس پایه و اساسی شبیه به موانع ارتباطی در سازمان دارند. به همین دلیل یک نظریه در است رابطه وجود دارد که بیان می‌کند: اصول برقراری روابط موثر می‌تواند تا حدی تحت تأثیر عوامل محیطی، سن و سال، فرهنگ و… باشد؛ اما در نهایت همه انواع ارتباط موثر در جوامع انسانی، اساس یکسانی دارند. به باور محققین، مهم‌ترین فاکتورهای مولد مشکلات ارتباطی در کلاس درس موارد زیر هستند.

  • جالب توجه نبودن پیام: جذب کننده نبودن پیام یا disinterest بودن آن، می‌تواند باعث شود که افراد به محتواهای آموزشی توجه نکنند.
  • عوامل فیزیکی غیر استاندارد: منظور غیر استاندارد نبودن محل کلاس، میز و صندلی آموزش و به صورت کلی بستر آموزش است‌.
  • انتقال منفی: منظور از انتقال منفی کامل منتقل نشدن مفاهیم مورد نظر است. referent confusion یا انتقال منفی، به سردرگمی فرد پس از دریافت اطلاعات جدید گفته می‌شود. تاثیر ناقص دانسته‌های گذشته و یا آموزش بد مفاهیم جدید، می‌تواند باعث انتقال منفی باشد.
  • عدم درک: منظور از imperception یا عدم درک، جا نیفتادن تدریس برای افراد است. این موضوع می‌تواند در نتیجه روش تدریس نامناسب، عدم پیش زمینه مناسب افراد برای یادگیری و… باشد. عدم درک مفاهیم و شکست در برقراری ارتباط در تدریس می‌تواند در بحث آموزش کودکان و نوجوانان تعیین کننده باشد.

موانع ارتباط کلامی

موانع ارتباط کلامی نه تنها باعث بی‌اثر بودن صحبت‌های شما می‌شود، بلکه می‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند و روابط شما را تیره و تار کند. انتخاب کلمات اشتباهی که باعث ایجاد سوء تفاهم می‌شود، یکی از مهم‌ترین موانع ارتباطی است که باید به آن دقت کنید. همچنین صحبت‌های طولانی و کسب کننده، از دیگر موانع مهم ارتباط کلامی است.

بیشتر بخوانید:  شاخص های رضایت مشتری

چند نمونه از موانع ارتباط موثر

چند نمونه از موانع ارتباط موثر

بهترین کتاب‌ها در زمینه مهارت ارتباط هدفمند و موثر

اهمیت برقراری ارتباط موثر با دیگران آنقدر زیاد است که امروزه کتاب‌های مختلفی در این زمینه توسط صاحبنظران تالیف شده‌اند. کتاب مهارت‌های ارتباطی متیو مک کی و مارتا دیویس یکی از روان‌ترین کتاب‌هایی است که مهارت‌های ارتباطی مفید را به همراه مثال‌های ملموس، برای شما توضیح می‌دهد. این کتاب به تفاوت‌های ظریف برقراری ارتباط موثر و موفق در روابط کاری، اجتماع، روابط زناشویی و… می‌پردازد. همچنین انواع مهارت ارتباط موثر را به شما آموزش می‌دهد و باعث می‌شود تا هنگام مطرح کردن درخواست خود، صحبت در سخنرانی‌ها، جلسات، گوش کردن به صورت فعالانه و موارد این چنینی موفق و تاثیر گذار عمل کنید. به علاوه پرداختن در این کتاب به موضوعاتی مثل انواع ارتباطات مثل تماس چشمی، زبان بدن، ارتباطات کلامی و غیر کلامی و… هم اشاره شده است.

جمع بندی

می‌توان گفت که منظور از ارتباطات هدفمند ایجاد یک جریان پویا و فعالانه بین شخص دریافت کننده و فرستنده پیام و درک مفهوم و احساس اصلی پشت محتوا است. در این مطلب سعی کردیم انواع مهارت‌های ارتباطی موثر را به شما معرفی کنیم و به موانع برقراری ارتباط موفق در موقعیت‌های مختلف، اصول برقراری ارتباط موفق، انواع روش‌های ارتباط گرفتن با دیگران و… اشاره کردیم.

برچسب ها:
لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

کاهش فشارهای کاری کارکنان copy

چطور نرم افزار حضور غیاب آنلاین شرکت یا اداره می‌تواند به کاهش فشارهای شغلی کارکنان کمک کنند؟

مدیریت منابع انسانی شرکت چند ملیتی copy

نقش نرم ‌افزار حضور غیاب آنلاین در مدیریت منابع انسانی شرکت های چندملیتی

تدوین برنامه های توسعه فردی سازمان copy

کاربرد دیتای حضور غیاب در تدوین برنامه‌های توسعه فردی سازمان

مدیریت اضافه کاری پرسنل دورکار copy

راهکارهای مدیریت مؤثر اضافه کاری پرسنل دورکار با استفاده از نرم‌افزار حضور غیاب آنلاین

تاثیر دستگاه حضور غیاب کلود بر انگیزه پرسنل copy

چگونه دستگاه حضور غیاب کلود بر فرهنگ سازمانی و انگیزه پرسنل تاثیر می گذارد؟

حضورغیاب کلود و تحلیل عملکرد کارکنان copy

آیا سیستم حضور غیاب کلود برای تحلیل عملکرد کارکنان و بهبود فرآیندهای سازمانی مناسب است؟

بهبود برنامه ریزی تایم نیروی کار copy

چگونه نرم افزار حضور غیاب به بهبود برنامه‌ریزی تایم نیروی کار کمک می‌کند؟

دستگاه حضورغیاب ابری و حقوق و مزایا copy

استفاده از دستگاه حضور غیاب ابری آنلاین و راهکارهای بهینه‌سازی فرآیندهای حقوق و دستمزد

کاهش تقلب های ساعت زنی کارکنان copy

کاهش تقلب‌ ساعت زنی کارکنان با استفاده از دستگاه حضور غیاب cloud

مدیریت ریسک منمابع انسانی در دورکار copy

نقش نرم ‌افزار حضور غیاب آنلاین در مدیریت ریسک ‌های منابع انسانی در دوران دور کاری

تاثیر منفی دستورات فوری مدیریتی copy 2

تاثیر منفی دستورات فوری مدیریت بر کارایی و هزینه ‌های منابع انسانی

مدیریت زمان با فناوری های حضور و غیاب copy

مدیریت زمانی کارمندان با فناوری های نرم افزار حضور غیاب

بهینه سازی تصمیمات مدیر منابع انسانی copy

بهینه‌سازی تصمیمات مدیر منابع انسانی با نرم‌افزار حضور غیاب

رضایت کارمندان با سیستم حضور غیاب و حقوق copy

چگونه ترکیب نرم‌افزار حضور غیاب با سیستم‌ حقوق و دستمزد به بهبود رضایت کارمندان کمک می‌کند؟

نگرانی نسل زد و راهکارهای نرم افزار حضور و غیاب copy

مهمترین نگرانی‌های نسل Z در محیط کار و راهکارهای نرم افزار حضور غیاب آنلاین

اهداف مدیریت ارشد و حضور و غیاب copy

نقش برنامه‌ریزی استراتژیک در نرم افزار حضور غیاب آنلاین برای دستیابی به اهداف مدیریت ارشد شرکت

_چالش های اخلاقی ادمین حضور و غیاب copy

چالش‌های اخلاقی ادمین نرم افزار حضور غیاب آنلاین در سازمان های بزرگ

_تاثیرات حضور و غیاب در تغییرات سازمان copy (1)

چگونه یک نرم افزار حضور غیاب خوب می تواند در تغییرات سازمانی مؤثر باشد؟

_مدیریت شرکت با تحلیل حضور و غیاب copy

استفاده از تحلیل داده های نرم افزار حضور غیاب آنلاین در بهبود مدیریت کلان شرکت

_بهبود انگیزه کارکنان با مشوق ها copy

استفاده از مشوق ها در نرم افزار حضور غیاب آنلاین به منظور بهبود انگیزه کارکنان