خانه هوشمند چیست؟ | هوشمندسازی ساختمان چگونه انجام می شود؟

خانه هوشمند چیست؟ | هوشمند سازی ساختمان چگونه انجام می شود؟
دیجیتال مارکتینگ کسرا

خانه هوشمند یک سیستم هوشمند است که از تکنولوژی‌های جدید استفاده می‌کند و انواع مختلفی دارد. سیستم‌های خانه هوشمند می‌توانند شامل سیستم‌های کنترل دما، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های امنیتی، سیستم‌های صوتی و تصویری، سیستم‌های کنترل تردد و بخش‌های گوناگون باشند. برخی از مزایای هوشمند ‌سازی منازل شامل افزایش راحتی، کاهش هزینه‌ها، افزایش امنیت و افزایش کارایی است و به شما اجازه می‌دهد تا بر روی محیط زندگی خود در خانه به صورت موثرتر و بهتر کنترل داشته باشید. این خانه‌ها جایگاه ویژه‌ای در آینده دارند و جایگزین خانه‌های سنتی خواهند شد. بنابراین نیاز است اطلاعات خود را در مورد خانه‌های هوشمند و نحوه اجرای آن‌ها به روز نگه دارید.

دنیای امروز، دنیای تکنولوژی است که به بخش جدانشدنی از زندگی انسان تبدیل شده است. در این دنیای جدید، هر روز با اصطلاحات و کلمات جدید مواجه می‌شویم. خانه هوشمند نیز یکی از تکنولوژی‌های نوظهور در عصر جدید است که امکان کنترل و مدیریت تمامی اجزای آن از جمله نورپردازی، دمای محیط، سیستم امنیتی، وسایل الکترونیکی، درب‌ها و پنجره‌ها و… از راه دور را برای انسان میسر می‌کند.

در واقع، هوشمندسازی ساختمان استفاده از تکنولوژی‌هایی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند از راه دور و با استفاده از دستگاه‌های هوشمند، اجزای مختلف ساختمان خود را کنترل کنند. برای این منظور، سیستم هوشمند خانه شامل دو بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار است. برای هوشمند‌ سازی خانه و ساختمان‌ها، باید نرم‌افزار‌های مورد نیاز بر روی دستگاه‌های هوشمند گوناگون نصب شوند. در ادامه اجزای ساختمان هوشمند، انواع و بخش‌های آن را شرح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

فهرست عناوین مقاله

خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند مکانی است که از دستگاه‌های متصل به اینترنت مانند لامپ‌ها، اسپیکر، دوربین‌ها، سیستم امنیتی، سیستم گرمایشی و سرمایشی، اجاق گاز، لباس‌شویی و وسایل دیگر برای خودکارسازی و کنترل جنبه‌های مختلف زندگی روزمره استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها به نحوی طراحی می‌شوند که بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و وظایف را به صورت خودکار یا در پاسخ به ورودی کاربر انجام دهند.

درواقع، شما با استفاده از خانه‌های هوشمند می‌توانید دمای محیط، نورپردازی، سیستم صوتی و تصویری، سیستم‌های حفاظتی و سایر دستگاه‌های هوشمند منزلتان را فقط با موبایل خود کنترل کنید.  خانه‌ی هوشمند بسیار امن‌تر و راحت‌تر از خانه‌ معمولی است و کیفیت بالای زندگی در این خانه‌ها، شرایط را برای افراد معلول سالمندان و کودکان بسیار بهبود می‌دهد. همچنین این خانه ها، برای افرادی که حیوان خانگی دارند نیز بسیار کارآمد است.

خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند چیست؟

جدیدترین تجهیزات خانه های هوشمند

تجهیزات خانه هوشمند، می‌تواند در کلیه بخش‌های خانه مانند اتاق‌ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و غیره نصب شود. استفاده از محصولات خانه هوشمند برای افراد، دارای مزایای بسیاری است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزایش امنیت، آسایش، رفاه و در نهایت افزایش اوقات فراغت اشاره کرد. در صورتی که قصد خرید جدیدترین تجهیزات خانه‌های هوشمند را دارید یا علاقمند به افزایش اطلاعات خود را در رابطه با این لوازم هستید، می‌توانید ما را در ادامه‌ی مطلب دنبال کنید.

وان هوشمند

وان حمام هوشمند یکی از جدید‌ترین محصولات مورد استفاده در هوشمند‌سازی منازل است و می‌تواند تمامی دستورات شما را برای روشن، خاموش، گرم و سرد کردن آب از طریق بستر مخابراتی شبکه موبایل GSM دریافت کند و تا زمان ورود شما به خانه، آب را برای یک حمام دلپذیر و خاص، آماده کند. در طراحی این وان، ظریف ترین نکات فانتزی به کار برده شده است. به عنوان مثال می‌توان به رنگی که برای پس زمینه آب در این وام طراحی شده، اشاره کرد. شما می‌توانید از راه دور و با استفاده از تلفن همراه، میزان ارتفاع و درجه حرارت آب مورد نظر خود را به صورت دیتا برای وان هوشمند پیامک کنید.

آسانسور هوشمند و جلوگیری از ورود ویروس ها

یکی دیگر از تجهیزات خانه هوشمند، آسانسور هوشمند است. این آسانسور مزایای بسیاری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش مصرف برق، پرداخت به موقع شارژ، کاهش فراخوانی بی‌مورد آسانسور و افزایش امنیت اشاره کرد. برخی شرکت‌ها، آسانسور‌های هوشمند را با امکاناتی مانند سنسور‌های دما و امکانات ضدعفونی‌کننده مجهز می‌کنند. سنسور‌های دما می‌توانند دمای بدن افرادی که وارد آسانسور می‌شوند را اندازه‌گیری کنند و در صورتی که دمای بدن آن‌ها بالاتر از حد مشخصی باشد، هشدارهای لازم را بدهند. همچنین، آسانسور‌های هوشمندی وجود دارند که دارای سیستم‌های ضدعفونی‌کننده هستند و با استفاده از نور فرابنفش و مواد ضدعفونی، سطوح آسانسور را پاک و مانع از ورود میکروب‌ها می‌شوند.

پرده های هوشمند و امنیت بیشتر

پرده‌های هوشمند به عنوان یکی از تجهیزات خانه‌ هوشمند، می‌توانند باعث امنیت بیشتر شوند. این پرده‌ها، با استفاده از فناوری‌های هوشمند قابل کنترل، مدیریت می‌شوند و می‌توانند به صورت خودکار و یا از راه دور باز و بسته شوند. با این راه حل ساده، از بیرون خانه به نظر میرسد که کسی داخل است و پرده‌ها را می‌کشد و دزد‌ها دیگر متوجه عدم حضور شما نخواهند شد. علاوه بر این، برخی پرده‌های هوشمند دارای سیستم‌های امنیتی، مانند حسگر‌های حرکتی هستند که در صورت شناسایی هرگونه حرکت غیرمجاز در نزدیکی پرده، به صورت خودکار آن را می‌بندد.

توالت هوشمند و تشخیص بیماری

شاید باورتان نشود! اما، توالت‌هایی وجود دارد که می‌توانند با استفاده از فناوری‌های هوشمند و سنسور‌های مختلف، اطلاعاتی درباره سلامتی کاربران جمع‌آوری کنند. این توالت‌ها قادرند با نمونه‌برداری ادرار، میزان خواب، استراحت، ورزش و مصرف نوشیدنی‌های افراد را مشخص و برای پزشک معالج فرد ارسال کنند. همچنین، برخی توالت‌های خانه‌ هوشمند، دارای سامانه‌های تشخیص برخی از بیماری‌ها هستند. برای مثال، توالت هوشمندی به نام TOTO Neorest NX۲، می‌تواند با استفاده از سنسور‌های منحصر به فرد، اطلاعاتی درباره سلامت روده‌های افراد به دست آورد و در صورت تشخیص بیماری‌های مربوط به روده، به فرد اعلام تا نسبت به پیشگیری و درمان، اقدام کند.

پارکینگ هوشمند

پارکینگ هوشمند نیز یکی از تجهیزات خانه هوشمند است که با استفاده از سنسور‌ها، دوربین‌های مدار بسته و شمارش‌گر‌ها، امکانات بسیاری برای افراد فراهم می‌کند. همانطور که می‌دانید افزایش جمعیت باعث افزایش تعداد اتومبیل و در نتیجه عدم دسترسی به جای پارک، تبدیل به یکی از معضلات اصلی روزانه مردم شده است. پارکینگ هوشمند، یک راه حل برای معضل شلوغی شهر‌ها و صف‌های طولانی در مراکز عمومی و تجاری است. این پارکینگ‌ها، دارای امکانات خاصی هستند که به کاربران اجازه می‌دهند تا برنامه‌ریزی و مدیریت بهتری از زمان خود کنند.همچنین، استفاده از این نوع پارکینگ ها در ساختمان های مسکونی، باعث افزایش امنیت و راحتی ساکنین می شود.

بیشتر بخوانید: نرم افزار پلاک خوان کسرا؛ سیستم پلاک خوان هوشمند

جدیدترین تجهیزات خانه های هوشمند

جدیدترین تجهیزات خانه های هوشمند

تجهیزات پارکینگ هوشمند شامل موارد زیر می‌شود:

  1.     تابلوهای مختلف در پارکینگ طبقاتی هوشمند
  2.     حسگرها و سنسورها
  3.     سیستم پرداخت هزینه دستی و خودکار
  4.     سیستم های روشنایی و نورپردازی
  5.     سیستم های مدیریتی حمل بار
  6.     اسکنر زیر خودرو
  7.     راهبندهای ورودی و خروجی
  8.     سامانه مخصوص شمارنده خودروها
  9.     سامانه اتوماتیک پلاک خوان خودرو

سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن، قابلیت کنترل و مدیریت آبیاری گیاهان را در خانه‌ هوشمند ایجاد می‌کند. این سیستم شامل سنسور‌هایی است که اطلاعاتی از شرایط هوا، خاک و گیاهان جمع‌آوری و بر اساس آن، فرمان آبیاری را صادر می‌کند. سیستم آبیاری هوشمند در مقیاس‌های بزرگ‌تر می‌تواند به عنوان یک روش نوین برای جلوگیری از هدر رفت آب نیز عمل کند. همچنین، سیستم کنترل از راه دور آن باعث می‌شود که شما از هر نقطه‌ای از زمین، قادر باشید گل و گیاهان خود را آبیاری کنید و یا برنامه زمانی برای آبیاری تنظیم کنید.

کنترل هوشمند ورود و خروج

کنترل هوشمند ورود و خروج با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، قابلیت کنترل و مدیریت ورود و خروج افراد و ماشین‌ها را امکان‌پذیر می کند. سیستم‌های کنترل هوشمند ورود و خروج معمولاً شامل امکاناتی همچون درب‌های اتوماتیک، دزدگیر‌ها، دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های اثر انگشت و تشخیص چهره هستند. با استفاده از این امکانات در خانه‌ هوشمند، کاربران قادرند ورود و خروج افراد و ماشین‌ها را به صورت هوشمندانه و امن‌تر کنترل کنند. معمولاً سیستم‌های کنترل تردد؛ مانند سیستم‌های کنترل تردد شرکت مهندسی کسرا؛ باعث افزایش امنیت و بهینه‌سازی مدیریت می‌شوند.

دستیار صوتی

دستیار صوتی هوشمند، یکی از تجهیزات خانه هوشمند است که سطح مدیریت خانه را برای افراد افزایش می‌دهد. دستیار صوتی هوشمند، دستگاهی‌ست که نسبت به فرامین و سؤالاتی که از کاربر دریافت می‌کند، واکنش نشان می‌دهد و با او ارتباط و تعامل برقرار می‌کند. با پیشرفت تکنولوژی برای تعامل کاربر با دستیار صوتی هوشمند، بستر‌های جدیدی به وجود آمده است. به بیان ساده‌تر، یک دستیار صوتی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید از طریق دستورات صوتی، کلیه وسایل هوشمند خانه را از راه دور کنترل و مدیریت کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، دستیار‌های صوتی، باعث می‌شود بار کاری نیروی انسانی در مراکز مشاوره‌ی تلفنی، ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.

سیستم روشنایی هوشمند

سیستم روشنایی هوشمند به کاربران امکان کنترل و مدیریت روشنایی در سراسر خانه‌های هوشمند را می‌دهد. با استفاده از این سیستم، کاربران می‌توانند نور را به طور اتوماتیک روشن و خاموش کنند و حتی در مورد رنگ و شدت نور تنظیمات دلخواه خود را انجام دهند. بعضی از سیستم‌های روشنایی هوشمند قادرند نور را بر اساس شرایط مختلف به صورت خودکار مانند زمان، نور خورشید، و فعالیت‌های کاربر تنظیم کنند. به عنوان مثال، اگر کاربران در خانه نیستند، سیستم روشنایی هوشمند می‌تواند به طور خودکار نورهای خانه را کم یا خاموش کند تا انرژی صرفه‌جویی شود و در صورتی که کاربر در اتاق حضور داشته باشد، سیستم می‌تواند به طور خودکار، نورهای خانه را زیاد یا روشن کند.

جدیدترین تجهیزات خانه های هوشمند

جدیدترین تجهیزات خانه های هوشمند

تفاوت خانه های هوشمند با خانه های غیرهوشمند (سنتی) چیست؟

تفاوت اصلی بین خانه‌های هوشمند و خانه‌های سنتی، استفاده از تکنولوژی های هوشمند جهت کنترل و مدیریت تجهیزات و وسایل مختلف خانه است. در خانه‌های سنتی، کاربران اغلب باید از طریق سوئیچ‌ها و دکمه‌های دستی، سیستم گرمایش و سرمایش و دیگر اجزای خانه را کنترل می کنند. در صورتی که خانه‌ی هوشمند مجهز به تجهیزاتی مانند دستیار صوتی، سیستم‌های خودکار و دیگر تکنولوژی‌های پیشرفته است. مهم‌ترین مزایای خانه‌های هوشمند نسبت به خانه‌های غیر هوشمند (سنتی) شامل موارد زیر می‌شود:

  1.     مصرف بهینه تر انرژی
  2.     کنترل منزل در هر لحظه و هرجا
  3.     امنیت بالا

 بهترین مزایای خانه های هوشمند چیست؟

همانطور که می‌دانید خانه‌های هوشمند به علت مزایای فراوان به زودی جایگزین خانه‌های سنتی خواهند شد. سیستم‌های موجود در این خانه‌ها، موجب افزایش ارزش ساختمان و پاسخگوی کلیه نیاز‌های ساکنان آن است. برخی از مهم‌ترین مزایای خانه‌ هوشمند شامل ایمنی بالا، بهینه‌سازی در مصرف انرژی، بهینه‌سازی در مصرف انرژی و صرفه‌جویی در وقت می‌شود که در ادامه هریک از آن‌ها را برایتان شرح می‌دهیم:

ایمنی بالا

همه ما از این موضوع آگاهیم که امنیت ساختمان‌ها نقش مهمی در حفظ آسایش و آسودگی خاطر ساکنین ایفا می‌کند. با توجه به اینکه خانه‌های هوشمند مجهز به سیستم‌های امنیتی فوق‌العاده هستند، امنیت به شدت در این خانه‌ها بالا است. برخی از این سیستم‌های امنیتی شامل سیستم‌های کنترل تردد، سیستم‌های اعلام حریق و سیستم‌های اعلام سرقت می‌شود. همچنین، خانه‌های هوشمند می‌توانند با استفاده از سیستم‌های نورپردازی هوشمند، امنیت خانه و ساختمان را افزایش دهند. به عنوان مثال، با استفاده از سیستم‌های نورپردازی هوشمند، می‌توانید زمانی که در خانه حضور ندارید، چراغ ها را از راه دور خاموش و روشن کنید و باعث شوید که خانه‌ی شما برای دزدان در نظر گرفته نشود. بعلاوه، با استفاده از سیستم‌های کنترل تردد هوشمند، فقط به افرادی که مجاز هستند، اجازه ورود به خانه را بدهید.

بهینه سازی در مصرف انرژی

یکی از اصلی‌ترین راه‌های بهینه‌سازی در مصرف انرژی، استفاده درست و صحیح از آن است. امروزه در بسیاری از ساختمان‌های نوساز برای حفظ کنترل و کمک به بهینه‌سازی مصرف انرژی، بخش‌های گوناگون ساختمان، دارای سیستم کنترل مرکزی هوشمند با قابلیت روشن و خاموش شدن هستند. با استفاده از این سیستم، هنگامی که در سفر هستید و یا برای مدت زمان طولانی در خانه خود حضور ندارید، از راه دور قادر به کنترل بخش‌های مختلف منزل هستید و می‌توانید مصرف انرژی را کاهش دهید. همچنین یک ترموستات هوشمند نیز می‌تواند به صورت خودکار، بخش‌های مختلف ساختمان را تنظیم کند.

قطع خودکار برق و آب و گاز در مواقع ضروری

در خانه‌های هوشمند، می‌توانید از سیستم‌های خودکار قطع برق، آب و گاز استفاده کنید. این سیستم‌ها می‌توانند در صورت بروز حوادثی مانند زلزله، حریق یا سیلاب، برق، آب و گاز را به صورت خودکار قطع کنند تا از خطراتی مانند شعله ور شدن یا انفجار جلوگیری شود. این سیستم‌ها قادرند بر اساس اطلاعاتی که از سنسور‌ها و دستگاه‌های مربوطه دریافت می‌کنند، به صورت خودکار عمل کنند و از بروز خطرات ناگهانی تا حدود زیادی پیش گیری کنند. همچنین در مواقع ضروری، مانند زمانی که شما در خانه حضور ندارید نیز کارآیی دارند و می‌توانید از راه دور این کار را انجام دهید.

صرفه جویی در وقت

با استفاده از سیستم‌های هوشمند مانند سیستم‌های خودکار کنترل دما، نورپردازی و دستگاه‌های الکترونیکی، می‌توانید به طور قابل توجهی در وقت خود صرفه‌جویی کنید. به عنوان مثال، با استفاده از سیستم‌های خودکار کنترل دما و نور، می‌توان دما و نور خانه را به طور خودکار تنظیم کرد و نیازی به تنظیم دما توسط کاربر روشن و خاموش کردن نور‌ها به صورت دستی نیست.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید تجهیزات کنترل تردد

بهترین مزایای خانه های هوشمند چیست؟

بهترین مزایای خانه های هوشمند چیست؟

چندین مورد از معایب هوشمندسازی منازل

در حالی که خانه هوشمند باعث راحتی و صرفه‌جویی در هزینه می‌شود، اما چالش‌هایی در ارتباط با هزینه، خطرات و موارد امنیتی نیز دارد. در ادامه چندین مورد از معایب هوشمند ‌سازی منازل را برایتان شرح می‌دهیم تا با خطرات این سیستم نیز آشنا شوید.

هزینه ی زیاد برای راه اندازی

یکی از دغدغه‌های افرادی که قصد هوشمند ‌سازی خانه خود را دارند، میزان هزینه نهایی می‌باشد. هزینه‌های راه‌اندازی خانه‌های هوشمند به میزان استفاده شما از آن‌ها و نوع تجهیزاتی که استفاده می‌کنید، بستگی دارد. از آنجایی که تکنولوژی‌های هوشمند در کشور ما بسیار گران هستند، برای خرید و استفاده از آن‌ها باید هزینه زیادی بپردازید.

یادگیری سخت کار با وسایل

یادگیری سخت کار با وسایل، یکی دیگر از معایب خانه‌ی هوشمند است. گاهی اوقات برای کار با دستگاه‌های خانه هوشمند، نیاز به دانش فنی و تخصصی دارید که برای بسیاری از مردم، دشوار است. این می‌تواند به خصوص برای افرادی که با تکنولوژِی‌های جدید آشنایی کافی ندارند، مشکل ساز باشد. به علاوه، هر گونه خطا در تنظیم و راه‌اندازی دستگاه‌های خانه‌های هوشمند ، می‌تواند باعث مشکلاتی مانند توقف سیستم یا عملکرد نامناسب دستگاه‌ها شود.

کم تحرکی افراد

معمولاً در خانه‌های هوشمند، تحرک افراد به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و این مشکل می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های گوناگون از جمله زوال عقل شود. استفاده از ابزار و فناوری هوشمند در خانه و محیط ساختمان، باعث فعالیت کم ساکنین می‌شود که می‌تواند برای سلامتی آن‌ها مضر باشد.

امکان هک از طریق اینترنت

هک خانه‌های هوشمند از طریق اینترنت، یکی از مشکلات امنیتی است که می‌تواند رخ دهد. با توجه به اینکه خانه هوشمند معمولاً با استفاده از اینترنت به یکدیگر متصل هستند، اگر سیستم امنیتی خوبی در خانه‌ی هوشمند شما وجود نداشته باشد، هکر‌های ماهر قادر خواهند بود به آن‌ها دسترسی پیدا کنند. برای جلوگیری از هک شدن، می‌توانید از وسایل هوشمند و دستگاه‌های دارای رمز عبور قوی و رمزگذاری دستگاه‌های مورد اعتماد به شبکه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

انواع خانه های هوشمند

همانطور که قبلاً گفتیم، خانه‌های هوشمند، خانه‌هایی هستند که سیستم و بخش‌های مختلف آن از طریق اینترنت‌ با یکدیگر در ارتباطند. این خانه‌ها را می‌توان از طریق موبایل، تبلت و کامپیوتر از راه دور کنترل کرد. انواع خانه های هوشمند شامل خانه‌ی هوشمند با توجه به تکنولوژی، ساختمان هوشمند براساس پروتکل و هوشمند‌ سازی ساختمان بر اساس بستر ارتباطی است که در ادامه به معرفی هریک از آنها خواهیم پرداخت:

خانه ی هوشمند با توجه به تکنولوژی

راه‌اندازی خانه‌های هوشمند با توجه به سیستم و تکنولوژی‌های مختلف، باعث به وجود انواع آن می‌شود. باتوجه به نوع تکنولوژی هوشمند‌سازی، خانه‌ها به انواع bms و مدرن تقسیم‌بندی می‌شود.

خانه هوشمند bms: سیستم bms تجهیزات را به وسیله سیم به یکدیگر ارتباط می‌دهد و بسیار امن است. این سیستم برای مکان‌هایی که نویز زیادی دارند مناسب است، مانند کارخانه جات، ساختمان‌های مخابراتی و فناوری، سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی.

خانه هوشمند مدرن: انتقال اطلاعات در خانه‌ی هوشمند مدرن در یک بستر بی‌سیم انجام می‌شود. هزینه راه اندازه این خانه‌ها نسبت به انواع دیگر پایین‌تر و مقرون به صرفه است. همچنین، تجهیزات در سیستم هوشمند‌سازی مدرن، توان پایین‌تری مصرف می‌کنند.

ساختمان هوشمند بر اساس پروتکل

هوشمند‌ سازی منازل بر اساس پروتکل‌هایی در ساختمان اجرا می‌شود نیز متفاوت است. پروتکل‌ها چگونگی ارتباط اجزای خانه هوشمند با یکدیگر و با کاربر را تعیین می‌کنند. پروتکل مهم‌ترین نقش را در سیستم هوشمند خانه ایفا می‌کند. بعضی پروتکل‌ها مخصوص سیستم‌های سیمی و بعضی مخصوص سیستم‌های بی‌سیم هستند. پروتکل‌های سیستم هوشمند ساختمان با توجه به سازگاری، هزینه تاسیس، پهنای باند، توان مصرفی و امکان ارتقا انواع خانه‌های هوشمند را تشکیل می‌دهند. برخی از پرطرف‌دارترین پروتکل‌های هوشمند‌سازی شامل اترنت، پروتکل فروسرخ و پروتکل رشته می‌شود.

هوشمندسازی ساختمان بر اساس بستر ارتباطی

در بخش‌های قبل به طور مفصل در مورد خانه هوشمند و مزایای هوشمند سازی ساختمان صحبت کردیم. اما، برای اجرای سامانه‌های هوشمند در ساختمان‌ها، نیاز به بستر‌های ارتباطی مناسب داریم. هوشمند سازی خانه ممکن است بر اساس بستر‌های ارتباطی مختلفی صورت گیرد. بستر ارتباطی می‌تواند شامل اینترنت‌اشیاء (IoT)، شبکه‌های بی‌سیم، بلوتوث و NFC باشد. بستر ارتباطی مناسب برای خانه هوشمند، با توجه به نیاز‌های ساختمان و نوع دستگاه‌های هوشمندی که نصب شده‌اند، انتخاب می‌شود.

انواع خانه های هوشمند

انواع خانه های هوشمند

خانه های هوشمند چه بخش هایی دارند؟

برای شکل‌گیری یک خانه هوشمند، نیاز است که بخش‌های مختلف آن در کنار هم قرار گیرد. حفظ ارتباط این بخش‌ها با یکدیگر در هر شرایطی بسیار مهم است، زیرا تنها در این صورت می‌توان از مزایای یک خانه‌ی هوشمند استفاده کرد. بخش‌های مختلف خانه‌های هوشمند شامل موارد زیر است:

بخش مرکزی

بخش مرکزی خانه هوشمند، مانند یک مغز متفکر بر کلیه اجزا قسمت‌های خانه نظارت می‌کند. در واقع این سیستم تعامل، وظیفه نظارت و مدیریت کلیه اجزا و قسمت‌ها را بر عهده داد. از طریق بخش مرکزی، واکنش و ارتباط میان تجهیزات هوشمند با یکدیگر مشخص و پردازش اطلاعات کامل خانه انجام می‌شود. استفاده از بخش مرکزی خانه هوشمند به شما امکان می‌دهد تا تمامی دستگاه‌های خانه‌های هوشمند خود را به صورت مرتب و بهینه کنترل کنید و بدون نیاز به استفاده از چندین دستگاه مجزا، از آن‌ها استفاده کنید.

بخش ارتباطی

بخش ارتباطی خانه هوشمند شامل تجهیزاتی است که به کاربر اجازه می‌دهد تا از راه دور از طریق یک دستگاه همراه یا کامپیوتر، با سایر دستگاه‌های خانه هوشمند ارتباط برقرار کند و آن‌ها را کنترل کند. این بخش شامل نرم‌افزار‌های مدیریت خانه هوشمند، پروتکل‌های ارتباطی، سرور‌های ابری، اینترنت‌اشیاء و ماژول‌های ارتباطی است که به کاربر امکان کنترل دستگاه‌های خانه‌های هوشمند را به صورت مرکزی و از راه دور می‌دهد.

بخش رابط های کاربری

بخش رابط کاربری خانه هوشمند شامل نرم‌افزار‌های کاربردی و یا اپلیکیشن‌هایی است که بر روی دستگاه‌های همراه یا کامپیوتر نصب می‌شوند و به کاربران امکان کنترل دستگاه‌های خانه هوشمند را به صورت مرکزی و از راه دور می‌دهند. با استفاده از این بخش، کاربران می‌توانند دستگاه‌های خانه‌های هوشمند خود را به راحتی کنترل کنند، تنظیمات مختلفی را انجام دهند، و اطلاعات مربوط به مصرف انرژی، دما، رطوبت و غیره را مشاهده کنند.

بخش حساسیت و سنسورها

بخش حساسیت و سنسور‌ها خانه هوشمند شامل دستگاه‌هایی است که اطلاعات محیطی را از طریق سنسور‌ها جمع‌آوری می‌کنند و این اطلاعات را به سیستم خانه‌های هوشمند منتقل می‌کنند. این دستگاه‌ها می‌توانند شامل سنسور‌های دما، رطوبت، نور، حرکت، دود، گاز، صدا و غیره باشند.

سیستم های عملگر

سیستم‌های عملگر در خانه‌های هوشمند شامل رله‌ها، دیمر‌ها و فرمان‌های برنامه‌نویسیمی می شوند. این سیستم‌ها با کمک ترموستات، شیر برقی، موتور پرده برقی، بُرد الکترونیکی سیستم‌های سرمایش – گرمایش، سیستم‌های صوتی و تصویری، قفل‌های بی‌سیم و… می‌توانند دستوراتی که از بخش مرکزی ارسال می‌شود را اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: اکسس کنترل چیست و سیستم اکسس کنترل چه کاربردهایی دارد؟  

جمع بندی پیرامون خانه های هوشمند

به طور کلی، خانه هوشمند یک سیستم هوشمند است که از تکنولوژی‌های جدید استفاده می‌کند و انواع مختلفی دارد. سیستم‌های خانه هوشمند می‌توانند شامل سیستم‌های کنترل دما، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های امنیتی، سیستم‌های صوتی و تصویری، سیستم‌های کنترل تردد و بخش‌های گوناگون باشند. برخی از مزایای هوشمند ‌سازی منازل شامل افزایش راحتی، کاهش هزینه‌ها، افزایش امنیت و افزایش کارایی است و به شما اجازه می‌دهد تا بر روی محیط زندگی خود در خانه به صورت موثرتر و بهتر کنترل داشته باشید. این خانه‌ها جایگاه ویژه‌ای در آینده دارند و جایگزین خانه‌های سنتی خواهند شد. بنابراین نیاز است اطلاعات خود را در مورد خانه‌های هوشمند و نحوه اجرای آن‌ها به روز نگه دارید.

لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

هوش مصنوعی AI چیست؟ + مزایا و معایب هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چیست؟ + مزایا و معایب Ai

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

معرفی دوربین پین هول مدار بسته + قیمت و خرید دوربین مداربسته پین هول pinhole

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ چیست؟ مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

واقعیت مجازی چیست؟ تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

امنیت سایبری یا Cyber Security چیست؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

تکنولوژی ویدیو آنالیتیک دوربین مداربسته چیست و چه قابلیت‌ هایی دارد؟

خانه هوشمند چیست؟ | هوشمند سازی ساختمان چگونه انجام می شود؟

خانه هوشمند چیست؟ | هوشمندسازی ساختمان چگونه انجام می شود؟

تحول دیجیتال چیست و چه اهمیتی دارد؟

تحول دیجیتال چیست و چه اهمیتی دارد؟

دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور به توسعه کسب و کارها کمک‌ می‌کند؟

دیجیتال مارکتینگ چیست و چطور به توسعه کسب و کارها کمک‌ می‌کند؟

منظور از روش تجزیه و تحلیل swot چیست؟ | آشنایی با ماتریس swot

منظور از روش تجزیه و تحلیل swot چیست؟ | آشنایی با ماتریس swot

برندینگ چیست؟ چگونه برندسازی کنیم؟

برندینگ چیست (branding)؟ چگونه برندسازی کنیم؟

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

وب کیوسک چیست؟ معرفی انواع وب کیوسک و کاربرد وب کیوسک

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

ریدر برد بلند uhf یا آنتن برد بلند uhf چیست؟

همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ (affiliate marketing)

همه چیز درباره افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش (affiliate marketing)

تفاوت dark web و deep web؛ اینترنت چه بخش هایی دارد

تفاوت دارک وب و دیپ وب (deep web و dark web)؛ اینترنت چه بخش هایی دارد؟

واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

واقعیت افزوده چیست؟ به بهانه معرفی هدست واقعیت افزوده vision pro جدید

8 ابزار کاربردی دورکاری برای سازمان‌ها

8 ابزار کاربردی دورکاری برای سازمان‌ها

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

معرفی سنسور اثر انگشت نوری و کاربردهای آن

تکنولوژی RFID

RFID چیست؟ آشنایی با تکنولوژی RFID

هوش مصنوعی chatGPT چیست؟

chatGPT چیست و چت جی پی تی چه تاثیری بر زندگی انسان ها دارد؟